cupperponie

Alla inlägg den 12 augusti 2014

Av Cupper Ponie - 12 augusti 2014 11:00

Börjar lite kort så ni förstår varför hon inte är med i bloggen. Min mormor köpte Light som hon kallas till mig men min mormor bor i skåne å Light gör det samma. Hon bor hos min mormor. Och troligen kommer inte hon upp hit förns hon har ridits in. Light är då 2 år. Och våren 2015 ska hon ridas in, hon kommer va på inridning hela sommaren, ja något sådant. Sen vilar hon hela höst o vintern. Hinner inte jag flytta till skåne vid en viss tidpunkt eller vad man nu säger så kommer Light hit. Men om jag hinner flytta till skåne så då e ju hon kvar där så klart. Men vem är nu Light mer än min 2 åriga häst? Jo du, hon är väldigt mycket- en busunge helt klart. 

Hon är svart med en prick på överläppen. Så hon ser lite små rolig ut när hon visar sin överläpp. Men hur som helst är Light dressyrstammad, tyvärr har jag inte hennes stam i huvudet men jag vet att en väldigt känd hingst finns i hennes stam lite längre bak, minns inte riktigt hur långt bak dock. Men den kända hingsten heter Secritariat- en världskänd galoppör. Men trots det är hon dressyrhäst då en del i hennes släckt är just dressyrhästar. 

Trots jag inte träffar Light varje dag eller jätte ofta så har vi ändå en bra relation med varandra. Behöver jag säga mer? Hon och jag brukar ha otroligt kul tsm när jag är i Skåne. Vi leker kan man väll säga, springer runt osv, hon följer alltid efter mig så hon hänger gärna på om jag springer haha. Hon är ju otroligt snäll trots hon kan sparka bakut mot mig när vi springer runt, men hon har kul, jag är ju inte rädd att bli sprakad heller. Hästar är hästar, allt kan hända. Men hon och jag brukar gärna prata med varandra, då menar jag verkligen prata, säger jag något till henne svarar hon oftast och då svarar ju jag henne så klart. Hon är typ som min katt haha. 

Light köptes ju direkt från uppfödaren och jag träffade henne redan som några veckor. Och redan då var hon mycket för att gosa, tyvärr minns jag inte så mycket pgr av mitt dåliga minne. Men det var de felsta hästarna som hon gick med- både vuxna och föl. Dock var det min mormor som köpte Light efter att hennes häst blev sjuk och fick somna in efter att ha cancer i alla sina 8 år utan att någon har sett det. Tyvärr kan ingen någonsin ta över mormors gamla häst's plats, Bebban som hon kallades var det underbaraste häst jag träffat, ingen kan ta hennes plats- INGEN. 

Nu vet ni iallafall lite grann om vem Light är, tyvärr har jag bara gamla bilder/filmer på henne men förhoppningsvis i höst kan jag fixa nya bilder på henne. 
                              
               

Av Cupper Ponie - 12 augusti 2014 08:50

Klockan är 08:50 o jag ska vaknade för typ 1 h sedan. Tänkte om en stund ta en springrunda eller något liknande- bra start på dagen. Idag hade jag iallafall inte tänkt att göra något, eftersom att Emma kan inte åka till ponnysarna då hon skulle göra något så blir det inget stall idag. Men jag hade iallafall tänkt att göra lite tidsinställda under dagen. 


Eftersom att det ska bli rnt 23 grader så blir det skönt att göra ingenting trots allt. Kanske gör nå smoothie under dagen kanske? Vem vet, vi får helt enkelt se. När det gäller mig vet man aldrig vad jag hittar på. Hade iallafall tänkt att presentera min egna häst under dagen också, nu blev det spännande ;) Nej men jag tänkte att ni skulle få veta vem hon också är. Det här med morgoninlägg suger jag verkligen på haha. Så detta får duga så länge!
// Jessika
 
Randompic på min häst

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<<
Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards