cupperponie

Alla inlägg den 11 april 2015

Av Cupper Ponie - 11 april 2015 18:06

         

Av Cupper Ponie - 11 april 2015 17:52

Grått och trist väder började denna dag med. Så istället för soliga och fina bilder på hästarna blev det lite mer gråa. Fotade först i hagen. Inte så lätt att fota de där skruttarna då de alltid ska komma och hälsa, kolla läget etc. Fick en del bilder iallafall. Fixade sedan Apasche så drog han och jag iväg för att fota. Blev perfekt ljus för honom. Tömkörde honom sedan i skogen så fick han klättra lite. Durasell nästa. Solen började komma fram men det blev skitdåligt ljus när jag fotade Durasell. Så bilderna blev kassa tyvärr. Blev helt klart besviken när jag såg bilderna. Får bli nya tag någon annan helg. Orkade inte tömköra så jag longerade Durasell i hagen istället. Han börjar bli superfin. Söker sig ner och börjar verkligen komma iform, dock behöver han gå under sig lite mer. Avslutade med en kort galopp och sedan trav till skritt, skritt till trav osv. Använder ju rösten på ponnysarna istället för att dra i typ tömmar/tyglar etc. Därför är det ju bra att jobba på det.


Medans jag väntade på mamma hann jag mocka en del och sedan satte jag musik i mina öron. Så klart började man sjunga, typiskt mig. Så det blev kareoke i hagen en stund. Vad tyckte hästarna? Jo du, Durasell gick in i ligghallen och Apasche gick några meter bort från mig. Härlig publik! 


Har ganska nyligen tränat i någon timme. Blev svettig och trött, perfekt. Tog en dusch och fixade sedan yougurt med granola, jordgubbar och banan som topping. Nyttigt och gott. Solen har också varit ute ett tag, tydligen är det väldigt varmt. Ja, snart är ju sommaren här så det är inte konstigt direkt.  


Tar nu och chillar resten av kvällen. Får vi se vad morgondagen bjuder på. Vi hörs!

   

Jag vet att hovarna ser gräsliga ut men hovslagaren ska komma vilken dag som helst


Av Cupper Ponie - 11 april 2015 07:45

Äntligen helg. Veckan har gått fort men onsdagen gick riktigt trögt. Igår så gick det toppen i skolan, hade så himla kul, speciellt sista lektionen. Hästarna tog jag med på en långtur. Apasche tömkördes och Durasell följde med på släp. Tror jag vet varför Apasche har varit lite tråkig de senaste dagarna, för han saknar tömkörningen. Har inte tömkört honom på ett tag men nu fick han äntligen tömköras. I början gick det verkligen dåligt. Durasell trodde att han skulle följa mig så om jag stannade vände Durasell på sig, blev massa kaos. Men jag fick ordning på dom och han fattade fort. Dock kunde han inte motstå att bita Apasche rumpan så jag fick hålla lite koll. Hemma tränade jag magmusklerna, tänkte ta armarna också men det blev så sent. 


Idag följer kameran med så ska nya bilder komma upp. Måste hitta ett USB bara så jag får plats med nya bilder. Apasche tömkörs, samma med Durasell. Tänkte att de skulle klättra i skogen ett tag. Samt massa päls ska rykas av. Apasche päls tar verkligen aldrig slut. Riktigt fluffig, speciellt om rumpan. Benen ser rakade ut också så han ser bara hemsk ut. Suck. Tänkte passa på att mocka i hagen innan jag drar hem sen också. Hemma blir det sedan träning för hela kroppen. 


I morgon vet jag inte riktigt vad som hästarna får göra, tar som det kommer helt enkelt. Hemma blir det träna armar, axlar och rygg. Ev rumpa också. Runt kvällen tar jag sedan en löprunda i skogen. Blir nog en perfekt helg. 


Ska försöka uppdatera så bra som möjligt. Blir kanske lite roligare med nya bilder också som ska tas idag. 18 grader ska det bli idag. Sommaren är nästan här! :D

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards