cupperponie

Alla inlägg den 7 juni 2015

Av Cupper Ponie - 7 juni 2015 16:41

Blev tyvärr lite sen med denna, ber om ursäkt för det!

 

Hålla bra uppdatering på bloggen. Check! Den har varit lite halvdan men saker har självklart hänt under maj-månad. Men trots det så har jag nog inte kunnat göra bättre uppdatering under en sådan jobbig period. Därför checkar jag av denna.


★Spara mer pengar. Check! Inte så förvånad då jag sällan handlar saker. Har hänt att jag har köpt nå naturgodis men annars så har jag det mesta av månadspengen kvar. 


★Mocka hagen oftare. Har varit sjukt dålig på detta tyvärr. Vädret har inte gjort det bättre heller. 


★Mindre vila, mer träning. Check! Har varit duktig på denna front. Har hänt att jag inte har hunnit med nå långt träningspass men då har jag istället kört ett kort pass eller yoga. Perfekt, ska nu hålla detta hela sommaren när ändå tiden finns. Har ett litet mål under sommaren när det gäller träningen, kommer nog inlägg om det längre fram.

 

Av Cupper Ponie - 7 juni 2015 16:17

Är så himla glad över hur duktig Apasche var idag. Tog en lång tömkörningsrunda. Började med att skritta ett tag. När hästar blir äldre är det viktigt att låta de få komma igång under längre tid. Så det blev väldigt mycket skritt i början. Försökte få fram hans snabba skritt och tillslut så fick jag det. Han fick kämpa en del i uppförsbackarna i trav vilket han gillade. Apasche älskar att gasa i uppförsbackar, troligen för att det är jobbigt, han älskar jobbigt. Och eftersom att vi höll på att flyga iväg i blåsten flera gånger blev det även en del motstånd, alltså ännu mer jobbigt. Hände inte så mycket i början. På hemvägen kände jag för att göra en del slalom på raksträckorna. I början hade han supersvårt att svänga åt vänster. Istället för att svänga gjorde han antingen öppna eller skänkelvikningar. Suck. Men till slut så gick det. Och ni ska bara veta vad fin han vart. 


Nacken blev kortare och i ett lägre och avslappnat läge, samt öronen gungade fram och tillbaka. En häst som har gungade öron, typ som åseöron, det är en avslappnad häst. Lyssnade på minsta lilla grej jag bad honom och han skötte sig perfekt. Så himla nöjd över honom. Ibland kom bilar och då sa jag bara till han honom att stanna. Han stannade direkt oavsett gångart. Efter ett tag så fick han skrittas av en lång bit på långa tömmar. Avslappnad och fin var han. Gick sedan bredvid honom resten av vägen och han följde med mig vart jag än gick. Svängde jag åt vänster svängde han åt vänster. 


Detta ska vi jobba vidare på så kommer han nog bli otroligt fin med tiden

 

Kände för att lägga till lite färger idag, gula och rosa reflexer, blå och vitt ludd. Aldrig fel att sticka ut.

Av Cupper Ponie - 7 juni 2015 10:42

Känner mig nästan taggad på en ny vecka, troligen då vi har skolavslutning på fredag. Är supertaggad på sommarlov men vädret verkar inte hänga med. Men om man har tur så kanske sommaren kommer snart. Idag ska jag iallafall iväg till stallet trots det blåser mer eller mindre storm ute. Apasche ska ut på lång tömkörningstur. Durasell ska också få tömköras en lång tur men inte lika långt som igår. Men som sakt, det beror på om han uppför sig idag. Mocka hagen och städa sadelkammaren ska också göras. Skulle ha gjort det igår men det tog rätt lång tid med Durasell så jag tar det idag istället. 


Hemma ska jag städa rummet, ser hemskt ut i mitt rum. Kläder överallt, lite papper här och där samt en del disk. Blir ett lätt träningspass sen också. Några enstaka inlägg ska skrivas som kommer upp under veckan. Har ett inlägg som skulle ha kommit upp tidigare i veckan men saker har hänt så jag har glömt bort det helt. 


I morgon kommer det förhoppningsvis upp en liten minihaul. Ett litet paket kom äntligen hem till mig efter typ två månader. Och om ni undrar varför det har dröjt så var inte grejerna i lager när jag beställde dom. 


På fredag är det skolavslutning och jag har klänning och skor som väntar i gaderoben. Längtar såå mycket. Dock har jag en liten solbränna som ser förjävlig ut. Kan säga att det syns att jag har haft sportbh på mig. Ser även misshandlad ut. Blåmärken på ben,armar och rumpa. Varför jag har ett stort fett blåmärke på rumpan kom ju från avramligen förra helgen men de på benen och armarna är ett mysterium. Äsch, skitsamma! 

Nu måste jag fixa mig för stallet. Vi hörs!

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards