cupperponie

Alla inlägg under september 2014

Av Cupper Ponie - 7 september 2014 20:43

Ja, vad ska man säga? Idag så åkte jag och Jessika till hästarna vid halv 10 för att tömköra osv som Jessika skrev i inlägget före...

Och nu i kväll så strtade jag vätten.. Massa jävla svart och grått. Vet att jag inte har någon färgsmak.. Eller absolut inte som Jessika som alltid ska ha färg. :P

Och sen har jag pärlat. Pärlade en häst som vart ganska fin men när jag skulle strycka den så vart det väldigt många olika bitar..

Jag tycker attdagen gick väldigt bra idag faktiskt.. De var väldigt duktiga bara att vi slackade ganska ofta och hon som har de sa "Inte slacka" Jag & Jessika typ bara "wtf betyder det?" Men ändå. :P

Längtar tills vi kan börja köra häst & vagn själva sen.

Nu ska jag fixa mig för kvällen så..


//Emma

 


Av Cupper Ponie - 7 september 2014 17:22

Så idag fick jag och Emma prova att tömköra ponnysarna. Jag kan redan tömköra, trots det hände lite missar osv i vissa saker. Men Emma fick lära sig hur man gör osv iallafall, jag hängde bara på där bak, å ibland framför med Apasch. Ute på grusvägen så tränade vi mycket på att stanna, öka och att gå på volter utan att ''tappa'' tömarna, alltså inte glappa med dom som är väldigt lätt när man tömkör och inte är världsbäst på det precis. Sedan gick vi ett varv runt lilla byn och sen när vi kom tillbaka skulle vi prova köra Apasch. Jag körde först, skitt och trav, Emma fick springa bredvid hehe. Sen tvärt om så fick jag springa bredvid. Hur kul som helst var det. Dock så kommer ägaren vara med någon gång till vi tömkör. Får väll se när det händer iallafall, sen så när det går bra att tömköra utan att vi glappar med tömmarna osv så kommer vi få tömköra själv osv. Köra själva kommer vi nog inte få göra förns nästa år eller vad det nu var, men det förstår jag själv då ponnysarna inte har blivit köra på ca 1 år. Dock så är Durasell för fet för körselen så Emma behöver få ner magen på honom lite till så kommer vi köra honom sen också, knubbedubb! Efter det så svampade jag av Apasch och Emma tvättade Durasells svans. Vi kollade även igenom deras sadelkammare, vi hittade massa roliga saker, sadelväska, reflexer m.m Rena julafton för mig och Emma haha! Vi fick en del grejer gjort iallafall, härligt!


När vi sen åkte hem stannade jag på coop o köpte choklad, hehe, behöver lite choklad när jag ska plugga och ha mens samtidigt haha. När jag kom hem började jag plugga. Kan nästan alla ord i kemin och är klar med svenskan. Fy vad härligt! 2 av 3 uppgifter klara. I morgon läggs dock 1 uppgift till då jag har engelskaläxa, men har så lätt för engelskan så den är det inte så brådis med. Nu, eller ja, sen någon timme sedan har jag bara suttit vid datorn, tagit det lugnt och lyssnat på musik. Mer händer nog inte denna dag. Ska gå igenom kemin 1 gång till senare under dagen dock, men känns helt ok. 


Är nu taggad för varje skolvecka trots allt, ska bli kul att fixa klart det jag har kvar sedan 7:an, trots det kanske är tillräkligt mycket för att man blir trött så är jag ändå taggad och mår bättre i mig själv än tidigare. Så i 8:an kommer jag nog inte knäcka mig själv och bli helt förstörd. Mår så jävla bra nu, livet är så jävla bra. 


Nu ska jag fortsätta lyssna på grym musik så får vi höras!
// Jessika

 

Av Cupper Ponie - 7 september 2014 14:47

Hur söt får man va :')

Av Cupper Ponie - 7 september 2014 07:18

Vaknade kl 6 men förlängde en halvtimme så jag gick upp ur sängen vid halv 7. Hade tänkt att det skulle bli en springrunad nu på morgonen men mensen blev ju bara värre under natten ofc. Så det får vi skippa o hoppas på att göra det i morgon efter skolan istället. Kollar nu på skräckfilm istället och väntar tills Emma loggar in på fb. Har fortfarande inte hört något om den här grejen jag o farsan kanske skulle gå på så jag gissar på att det inte blir något. Så jag hänger med till ponnysarna istället! Ska prova Apasch nya grimma då, hoppas på att den passar, håller tummarna ;) 


Ska fortsätta kolla på skräckfilmen så vi hörs!
// Jessika

 

Av Cupper Ponie - 6 september 2014 20:55

Idag så var ju jag och Jessika på Marieberg i Örebro. Jag hittade dock inget men hon gjorde.. Men det här vet ni typ redan eftersom hon har skrivit det i ett inlägg idag redan. :P

Sen när jag kom hem så var jag hemma gjorde lite saker sen ringde hon som äger ponnysarna vi är hoss och sa att vi ska komma imorgon 10-11 för att börja med tömkörningen. ÄNTLIGEN!

Så, ja.. Det blir det att göra i morgon.

Just nu så kollar jag på fb, film och så.. Och är ganska trött så ska kanske lägga mig typ 10..

Men vi får se.

 Nu ska jag fortsätta kolla på film!


//Emma

 

Av Cupper Ponie - 6 september 2014 20:05

Nu är en av mina läxor klara. Redovisningen på det är på tisdag så blev för första gången på länge klar innan sista minuten. Nu har jag bara svenskan och kemin kvar. På Onsdag ska kemin vara klar och när som helst under nästa vecka ska svenskan vara klar. Men har påbörjat lite i svenskan och om jag har tur kanske jag är klar med den redan i morgon(!!) Kemin är jag också snart klar med, ska bara kunna några ord, typ 43 st. Men kan nästan alla så det känns bra. Resten av denna lördag ska spenderas framför datorn. Lyssna på musik, kanske kolla på någon film eller så. Bara ta det lugnt och vara nöjd över dagens insatts. 


I morgon åker Emma till hästarna för att lära sig att tömköra, jag hänger nog på, kan redan tömköra men vill bl.a se Emma faila. Hade lovat henne att filma när hon failar. Eftersom det är runt vid kl 10 vi kommer åka så borde jag hinna det innan grejen jag o farsan skulle gå på. Tror dock inte det blir något, har inte hört nå mer om det. Så vi får se i morgon. Ska kanske ut och springa på morgonen innan, ställer kl på 7, även om jag alltid vaknar innan 7, men äter o hinner allt det där och sen ut och springa. Blir nog i skogen, springer bäst i skogen just nu. Är man löpare ska man inte alltid springa på samma mark, för då får man ont i ben/knän osv. Been there, done that. Så kommer försöka springa oftare i skogen. Nu när jag har fått mycket mer kondis så ska det nog bli ett bra pass. Dock är jag lite så här små sur, mens= PMS veckan. Så det här kommer ju bli kul..eller inte. Tur Emma redan vet hur jag är när jag har mens, samt min mamma osv osv osv så är det helt enkelt ok. Okej, skrev jag för mycket om mens nu? I'm Sorry! 


Denna helg kommer, eller ja, har börjat bra, hoppas på att den slutar bra också. På måndag bör nog min mentor bli nöjd efter min instatts inom läxor, har annars varit dålig i skolan men nope, inte nu nej! Hm..menotor, nu när det ordet kom fram, varför heter det mentor??? Förr hette det väll lärare? Ser ingen skillnad på mentor o lärare, men blöö. Ne nog om det, ingen mening att dra upp en ''diskution'' om det, är så dålig på att skriva vad jag menar så aa. 


Annars så händer inget speciellt. Kanske köper en chokladbit i morgon, får trösta mig när jag har min bläiga mens.
// Jessika

 

Av Cupper Ponie - 6 september 2014 14:57

Jag och Emma va och shoppa i Örebro på marieberg idag. Dock så hittade inte Emma någonting..Men jag köpte iallafall en tröja samt underkläder. Skulle köpa byxer också men hittade inga byxer som tilltalade mig så jag ska se om jag hittar något i katalog eller på nätet. Vi var även på hööks, köpte en grimma o grimskaft till Apasch och Emma köpte en ryktsten då hästarna har fått flugägg på sig, ryktsten brukar funka väldigt bra. Samt så köpte hon hästgodis också. Tror dock bara Apasch kommer få godis just för att Durasell blir så tiggig av godis, samt kan han få för sig att bitas tyvärr. Men så kan han så klart få godis då o då men inte så ofta. 


Vi ska försöka åka till hästarna under dagen så ska Apasch få prova sin nya grimma, hoppas den sitter bra bara, annars blire inte kul. Tror vi kommer gå med hästarna till Medåker. Vi gick en liten bit i medåker och vi ska försöka utforska medåker lite mer. Samt en i min klass, som även är min kompis ofc, såg mig o Emma med ponnysarna igår när vi va i medåker. Hihi, alltid kul att gå med hästar bland folk :3 I morgon ska jag kanske iväg med farsan, kommer inte ihåg vart vi skulle men det va nå barnensdag grej, det är bl.a ponnyridning där så aa, alltid kul att kolla på hästisar ;)


Måste även plugga ikväll, eller ja, hela helgen. Men men, vad gör man inte, måste ju klara skolan hur jobbigt det än är.  Men nu ska jag vila en stund så får vi se om vi kommer till hästarna idag, får hålla tummarna! 

// Jessika

 

Av Cupper Ponie - 5 september 2014 07:37

Wow, det är redan fredag, shit va fort denna vecka har gått! Men allt har rullat på denna vecka super. Plugget igår var lite trögt i början men sen PANG skrev jag på och båda mina föräldrar blev förvånade över att just jag hade skrivit det jag hade skrivit. Hoppas min lärare blir minst lika förvånad bara. Idag slutar jag kl 3 och jag väntar på svar från Emma om vi ska till ponnysarna idag. Om vi inte åker så springer jag ut i skogen någon timme. Men om vi ska åka så tar jag nog en kvällspromenad ikväll. Vi får se hur det blir. Trots att jag har idrott idag så springer jag gärna ut en gång till idag. Vi får  se hur det blir! Allt är packat o klart för skolan, nu är det  bara datorn kvar, samt musik som ska startas igång på vägen till skolan, så gör jag varje dag. Musik + cykla till skolan= Perfekt. Nu blir det att packa småting, har kanske glömt något så då är det bra att kolla en sista gång ;)
// Jessika

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards