cupperponie

Alla inlägg under oktober 2014

Av Cupper Ponie - 9 oktober 2014 17:26

Hööks har nu 50 kr rabatt på schabrak. Fy vad surt då jag har väldigt dåligt med pengar just nu och rabatten håller inte på tillräkligt länge då jag får mina pengar den 20:onde. Surt som bara den. Men ni som har pengar borde passa på att handla schabrak till eran häst. Rabatten avslutas den 15:onde, alltså på onsdag så passa på! Hade jag själv haft pengar hade jag nog köpt ett schabrak, en som Durasell och Apasche kan dela på. Då Apasche tömkörningsutrustning är körutrustningen så blir det bara jobbigt med ett schabrak under, men Durasell har tömkörningsgjord så då blir det ändå väldigt fint med schabrak. Hade kunnat tänka mig att skaffa någon av dessa: 

 

Är inte så förtjust i rosa men det rosa schabraket var bara för snygg, skulle verkligen passa ponnysarna. Real men wear pink, right ;) Annars så är jag väldigt förtjust i de andra 2 också. Blå, speciellt turkos, är min favoritfärg samt är orange grymt snygg färg, lysande och man blir uppmärksam att se färgen, om det är i rätt nyans så klart ;) 

Men så klart är jag ju surt nog nästan pank..Någon som vill sponsra lite pengar? ;) 

 

Ni kan hitta rean HÄR Vilket/vilka schabrak är eran favorit?

 

Av Cupper Ponie - 9 oktober 2014 15:47

Idag regnar det som inni-helvete. Så fort jag kom ut ut proten på skolan så blev man dygnsur. Och i detta vidriga väder stannar jag hemma, tittar på film, dricker varm choklad och äter lite naturgodis o glass. Samt inlindad i en filt. Hur mysigt? Trots att det kan vara jobbigt med att regn o rusk så är det ändå mysigt ibland. Så idag blir det bara vila, har inga läxor heller så det blir ju toppen! Skriver nå inlägg sedan under dagen hade jag tänkt men först kolla klart på filmen. 


I morgon hoppas jag på bättre väder så jag kan åka till hästarna efter skolan samt kunna komma ifrån skolan utan att vara dygnsur. Hoppas även på att min kamera kommer i morgon :3 Nej, nu ska jag fortsätta kolla på filmen så får vi höras!

 

Av Cupper Ponie - 8 oktober 2014 19:31

Pgr av regn så blev det ingen tömkörning idag men istället blev det en promenad med båda ponnysarna i skogen och sedan hoppade några små skutt med Durasell. Gick rätt så bra trots allt. Åkte sedan hem och stannade på coop. Köpte glass och tuggumi samt mamma va snäll och betalade naturgodis :3 Så nu sitter jag vid datorn o tuggar på naturgodis. Innan vi åker till stallet hämtade jag ett paket på posten. Det paketet innehöll ett par långa träningsbyxor och en långärmad träningströja. Beställde detta i måndags(!!) så det var ju snabb leverans ;) Kommer ha detta sen på fredagens idrottslektion då jag frågade igår om jag fick dra ut och springa istället för att spela bandy, och det fick jag! Så det blir inviget på fredag. 

 

Kollar nu på bloggar, youtube och lite annat så vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 8 oktober 2014 07:18

Godmorgon alla! Ska snart iväg till skolan men hinner göra ett litet inlägg först! Först och främst kan jag säga att idag är jag väldigt seg, fryser och vill sova. Det ösregnar ute samt känns nästan som storm där ute. Och jag ska ju cykla till skolan, kommer nog inte gå så bra..Därför tänkte jag cykla lite tidigiare än vanligt så jag slipper stressa vilket är omöjligt i detta väder. Slutar sent idag igen, kl 4. Men om vädret är något snällare sen efter skolan så åker jag till hästarna och hittar på något med dom. Är inte riktigt säker på vad det blir så det får vi se då. Kanske fortsätter med trickträningen eller så tömkör jag Durasell och tricktränar Apasche.


Usch och fy, fryser, någon som kan komma med några x-antal filtar :)? 

 

Av Cupper Ponie - 7 oktober 2014 19:53

 

Av Cupper Ponie - 7 oktober 2014 19:17

Nu när det är senare på året, höst och snart kommer vinter. Mörkret kommer tidigare på kvällen och då är det viktigt att synas, både du och hästen. Reflex är något viktigt att spendera pengar på, för allas säkerhet är det viktigt med reflexer. Hööks har nu 15% rea på reflexer, har ni inte redan köpt reflexer tycker jag att ni borde passa på nu! Så om du rider ut i mörkret, glöm inte reflexer både på dig och hästen, ha gärna en pannlampa också. Jag har redan reflexer hos ponnysarna som fortfarande fungerar. Dock är det aldrig fel att skaffa nya reflexer då och då. Vem vet, kanske åker och köper nå nya reflexer sen innan snön har kommit, vi får helt enkelt se! Dock har vi inga reflextäcken till dom vilket vi borde skaffa. Kanske kan kolla i någon hästaffär sen under höstlovet när jag är i skåne, kanske finns nå billigt där om jag inte hinner köpa innan. Det jobbiga med att köpa saker till shetlandsponnyer är ju att det är svårt att hitta saker i rätt storlek. Men jag skulle kunna köpa ett ländtäcke i storlek full så blir det som ett helt täcke istället. Vet att många shettisägare brukar göra så. Kommer iallafall suga lite på karamellen så får vi se ;)

 

Av Cupper Ponie - 7 oktober 2014 18:19

Är nu hemkommen från stallet! Planerna blev lite ändrade för ponnysarna pgr av vädret. Kände att, ne, kommer va så himla drygt att tömköra i detta väder då det blir halt osv i hagen, vill ju inte riskera något. Så jag tog båda ponnysarna en promenad runt lilla byn. Durasell var på o va lite tittig men ändå lugn. Apasche var mer där bak och tog det lugnt. När vi kom tillbaka till hagen blev det trickträning. Båda två fick vara med på det då det inte är nå ansträngande osv. Gick väldigt bra faktist. Durasell är inte så mycket tränad inom trix som Apasche men vi jobbade på det ändå. Durasell kan krafsa med framhovarna lite granna men annars kan han väll inte så mycket mer. Så jag bestämde att vi börjar med att backa. Han börjar fatta iallafall. Dock klarar han bara några steg men det kommer. Apasche kan ju lite allt möjligt, snurra, krafsa med framhovarna, backa osv. Men nu kan han även skänkelvikning helt utan problem, whoho! Kanske kan filma någon gång så får ni se. Höll på kanske mellan 1h- 1,5 h, vet inte riktigt. Är iallafall nöjd!


Nu sitter jag i köket, väntar på mat samt dricker varm choklad, brände dock tungan..Men det är en annan historia! Så fort jag har ätit ska jag fixa lite plugg, har inte så mycket så det blir ju bra. I morgon ska jag göra ett prov från 7:an men det var inte så svårt då kan ändå kan det mesta tycker jag. 


Blir nu en stund framför datorn och sen läxor, får se om jag kommer med nå mer inlägg idag, och ja, jag vet, uppdateringen har varit sämst idag men tisdagar är de värsta dagarna, alltid stressad då. 

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards