cupperponie

Alla inlägg under april 2015

Av Cupper Ponie - 12 april 2015 07:54

Idag är det typsikt söndagsväder. Grått och trist, regnet kanske kommer också. Tänkte iallafall komma iväg till stallet. Durasell tömkörs en stund på grusvägarna. Fokus på snabbare tempo i skritten och att bli mjuk i traven. Så klart ska jag fixa med högerställningen om det behövs. Apasche får följa med ut på en promenad aka busrunda. Hemma blir det att träna armarna och plugg. Har lite grejer som jag behöver göra. Resten av denna söndag blir nog väldigt lugn. Om solen kikar fram lite senare ikväll tar jag en löprunda i skogen. Ev tar löprundan i morgon innan ridskolan. Dock får jag cykla till skogen då om jag ska hinna. Men annars får det bli ute på asfalten. 


I morgon vet jag inte riktigt hur uppdateringen blir. Först skola, ev löprunda och sist ridskola. Vet inte riktigt om jag kommer hinna med att blogga tyvärr. Men jag ska försöka!


Resten av denna dag kommer spenderas framför datorn, ev en film med lite tacoships. Mys.

 

Av Cupper Ponie - 11 april 2015 18:06

         

Av Cupper Ponie - 11 april 2015 17:52

Grått och trist väder började denna dag med. Så istället för soliga och fina bilder på hästarna blev det lite mer gråa. Fotade först i hagen. Inte så lätt att fota de där skruttarna då de alltid ska komma och hälsa, kolla läget etc. Fick en del bilder iallafall. Fixade sedan Apasche så drog han och jag iväg för att fota. Blev perfekt ljus för honom. Tömkörde honom sedan i skogen så fick han klättra lite. Durasell nästa. Solen började komma fram men det blev skitdåligt ljus när jag fotade Durasell. Så bilderna blev kassa tyvärr. Blev helt klart besviken när jag såg bilderna. Får bli nya tag någon annan helg. Orkade inte tömköra så jag longerade Durasell i hagen istället. Han börjar bli superfin. Söker sig ner och börjar verkligen komma iform, dock behöver han gå under sig lite mer. Avslutade med en kort galopp och sedan trav till skritt, skritt till trav osv. Använder ju rösten på ponnysarna istället för att dra i typ tömmar/tyglar etc. Därför är det ju bra att jobba på det.


Medans jag väntade på mamma hann jag mocka en del och sedan satte jag musik i mina öron. Så klart började man sjunga, typiskt mig. Så det blev kareoke i hagen en stund. Vad tyckte hästarna? Jo du, Durasell gick in i ligghallen och Apasche gick några meter bort från mig. Härlig publik! 


Har ganska nyligen tränat i någon timme. Blev svettig och trött, perfekt. Tog en dusch och fixade sedan yougurt med granola, jordgubbar och banan som topping. Nyttigt och gott. Solen har också varit ute ett tag, tydligen är det väldigt varmt. Ja, snart är ju sommaren här så det är inte konstigt direkt.  


Tar nu och chillar resten av kvällen. Får vi se vad morgondagen bjuder på. Vi hörs!

   

Jag vet att hovarna ser gräsliga ut men hovslagaren ska komma vilken dag som helst


Av Cupper Ponie - 11 april 2015 07:45

Äntligen helg. Veckan har gått fort men onsdagen gick riktigt trögt. Igår så gick det toppen i skolan, hade så himla kul, speciellt sista lektionen. Hästarna tog jag med på en långtur. Apasche tömkördes och Durasell följde med på släp. Tror jag vet varför Apasche har varit lite tråkig de senaste dagarna, för han saknar tömkörningen. Har inte tömkört honom på ett tag men nu fick han äntligen tömköras. I början gick det verkligen dåligt. Durasell trodde att han skulle följa mig så om jag stannade vände Durasell på sig, blev massa kaos. Men jag fick ordning på dom och han fattade fort. Dock kunde han inte motstå att bita Apasche rumpan så jag fick hålla lite koll. Hemma tränade jag magmusklerna, tänkte ta armarna också men det blev så sent. 


Idag följer kameran med så ska nya bilder komma upp. Måste hitta ett USB bara så jag får plats med nya bilder. Apasche tömkörs, samma med Durasell. Tänkte att de skulle klättra i skogen ett tag. Samt massa päls ska rykas av. Apasche päls tar verkligen aldrig slut. Riktigt fluffig, speciellt om rumpan. Benen ser rakade ut också så han ser bara hemsk ut. Suck. Tänkte passa på att mocka i hagen innan jag drar hem sen också. Hemma blir det sedan träning för hela kroppen. 


I morgon vet jag inte riktigt vad som hästarna får göra, tar som det kommer helt enkelt. Hemma blir det träna armar, axlar och rygg. Ev rumpa också. Runt kvällen tar jag sedan en löprunda i skogen. Blir nog en perfekt helg. 


Ska försöka uppdatera så bra som möjligt. Blir kanske lite roligare med nya bilder också som ska tas idag. 18 grader ska det bli idag. Sommaren är nästan här! :D

 

Av Cupper Ponie - 9 april 2015 19:31

Stannade hemma från skolan idag då jag inte kände mig helt 100. Har även svenskatest i morgon som jag verkligen behövde plugga till. Så jag startade morgonen med en god frukost och ett träningspass. Behövde verkligen bli av med massa vätska så det fick bli rätt så hårt. Efter en dusch blev det plugg. Kan inte allt men kan hälften ungefär. Runt 4 tiden åkte jag till stallet i det fina vårvädret. Tragiskt att det blåser så mycket bara. Red en kortis på Durasell. Lät att sträcka ut sig i traven en del, mycket tempoväxlingar. Avslutade sedan med att trava på långa tyglar. Behövde inte ens hålla i, han var superduktig! Skrittade sedan av så klart. Apasche tricktränade jag en stund. Busade runt lite och hade allmänt skoj. Han bockade och slängde med huvudet som han alltid gör när han är glad. Durasell blev avis så jag tricktränade honom en stund också. Avslutade sedan med gos i hagen samt så lät jag de springa av sig. Durasell hade skitkul. Massa glädjeskutt. Synd man inte fick någonting på film. Han hoppade och snurrade runt i luften. Riktigt kul att se. Apasche raceade som vanligt. 


Nu ska jag bli förhörd till testet i morgon. Så dålig min lärare är på att förklara förväntar jag mig inte så toppenbetyg direkt. Hörs i morgon!

   

Av Cupper Ponie - 9 april 2015 08:36

Outfits

 

Har fått en viss kärlek för leggings just nu. Mönstrade legging och en matchande tröja till är perfa. Gillar tröjor som hänger lite lätt. Nu när sommaren kommer vill jag ha magtröjor omg. Ett par färgade skor till= outfit complete


Låtar

 

This=Love, chocolate, style med mera med flera. Älskar verkligen musik. Har en stor kärlek för This=Love av the script just nu. Är lite mer för ''äldre'' låtar än de nya. Dagens musik är ingenting i min smak.


Resemål

 

Är inte så mycket för att resa tyvärr. Stannar gärna här i sverige. Det längsta jag vill åka just nu är till skåne haha. Men däremot skulle jag vilja åka till London igen. Fantastiskt kul var det där.


Bloggar

 

Jossanamigo Linn Olsson Divorce Your horse är tre bloggar jag gillar lite extra. Allt från bra bilder till roliga inlägg. Bloggar som passar mig i smaken helt enkelt.


Saker

 


Just nu älskar jag verkligen min kamera + objektiv, dator och mobil bl.a Har haft mina stunder med datorn dock men trots det är jag glad att jag har den. Obs, mobilen på bilden är inte i samma färg som min är. Nu när sommaren är nära också har jag en längtan till att ha shorts på sig. Längtar! Frukt och bär får vi så klart inte glömma heller. Bara för gott.

Av Cupper Ponie - 8 april 2015 17:37

Nu vill jag fanemig bli av med äggstockarna och all den jävla skiten. Är såå trött på min mens. Det blöder mer än vanligt så jag måste typ springa på toa vartannan kvart. Skiten gick igenom i skolan också men jag hade svarta byxor på så den syntes inte. Vill träna nuu men morsan sa att det är bäst att ta det lugnt när det håller på så. Och det förstår jag. Hästarna får vänta tyvärr också men hela jag är bara en pannkaka typ. Blåser nästan storm ute gör det också. Istället tittar jag på film och gottar mig lite med naturgodis och popcorn. Hoppas på att vara på banan i morgon. Fortsätter det blöda så här mycket även i morgon får nog skolan läggas åt sidan. Blir inte nå bra i slutendan. Varför ska man ha mens? Jag vill inte ens ha barn, är inte ensam om det heller. Gaah, mens släng dig i väggen. 


På söndag eller måndag blir jag av med allt och då ska jag försöka åka iväg och simma ganska snart efter. Simmning ger jävligt mycket ska ni veta. I helgen(ev nästa helg) funderar jag på att ta en löprunda med ponnysarna. 


I morgon= stallet, inge snack om saken. Ev stannar hemma från skolan om det fortfarande forsar blod.

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards