cupperponie

Alla inlägg under april 2015

Av Cupper Ponie - 3 april 2015 09:15

Tänkte dela med mig hur jag ryktar ponnysarna. Vissa dagar borstar jag mer än andra dagar. Beror helt på hur skitiga dom är och min ork. Under vintern när snön ligger på marken brukar jag knappt göra någonting. Då är de knappt skitiga, kanske lite höstrån i man och svans, that's it. Däremot Durasells svans den borstas ordentligt varje dag, ovasett årstid. Förklaring? Jo, hans svans är så tjock så den är i vägen när han ska skita. Så lite granna kan fastna i svansen. Hur som helst! Vi gör en rutin om hur det kan se ut nu under våren när det är allra lerigst. 


Ryktskrapan börjar jag alltid med. Den både tar bort smuts och päls. Dessa hårbollar fäller så mycket att jag skulle kunna fixa några filtar till vintern. Skrapar igenom från topp till tå. Hovskägget är värst, man kommer knappt åt skiten där. Försöker dock vara så noga som möjligt så de inte får mugg. Men deras hovskägg skyddar och det är det som är mening med hovskägg. Tycker det är lite tragiskt att många klipper hovskägget på sina hästar, de är ju där av en anledning. 


Under magen är det ibland lite drygt då de kan få nästan som knutar i pälsen pgr av att de fäller så mycket. Så rycka och dra får man göra. Även fast hästarna inte tycker om det alla gånger så behövs det. Sen är det finslipning. Ibland använder jag rotviska och ibland rotborste. Men oftast rotborste då den funkar bäst. Kör igenom all päls så all päls och lerkorn försvinner. Nästa är man och svans. Där använder jag rotborste just för att det inte sliter någonting. När det är som allra värst använder jag även fingrarna. Brukar även använda pälsglans men den är slut för tillfället. Durasell har ju så tjock och lång man så den delar jag på. Först den undre delen och sedan den övre delen. Blir perfa. På Apasche behövs inte det tack och lov. Sen svansarna. Durasells svans delar jag också på, ibland flätar det jag har borstat så det inte bli för mycket på en gång. Topparna är svårast när det är så lerigt då det blir lera i svansen också. Men det brukar jag få bort genom att dra med fingrarna. Luggarna brukar vara ganska lätta, speciellt Apasche baby lugg. Durasells får jag dela på om jag vill få den som allra bäst. Fluffig man och svans=Ren man och svans.


Hovarna nästa. Kratsar först och om hovarnaär torra ovanpå borstar jag av de med en hovborste. När det är blöt lera på låter jag bli. Se där, två rena skruttar som ändå kommer bli skitiga i hagen igen. Ibland undrar jag verkligen varför jag tar så lång tid på mig att borsta dom då de bara blir skitiga igen så fort de kommer in i hagen..

 

Av Cupper Ponie - 3 april 2015 07:36

Åt nog världens godaste frukost idag. Vaniljyougurt i ca halva glaset, massa granola ovan på det och som topping fick det bli jordgubbar. Mums! Nyttigt och mättande. Idag åker mamma till Skåne så direkt efter hon har åkt sätter jag på mig träningskläderna och kör ett pass på någon timme. Åker ev till stallet efter, beror på. De kanske får vila. Då det blev trickträning igår så var det ju inte mycket till motion, så de hade ju inte mått dåligt av att få arbeta mer idag. Men de mår inte dåligt av att vila heller. Haha, lätt att bestämma mig helt klart. Får se hur det blir sen. 


Annars så är det inte tänkt att göra så mycket idag. Mest ta det lugnt. Kanske sätter på en film och snaskar i min lite popcorn och tacoships. Det är bättre än godis iallafall. Som ni ser händer inte så mycket idag. Skolan närmar sig också vilket gör mig lite besviken över. Varför går allt så fort?

 

Den här bilden, wow, synd att staketet är med i bilden, annars hade den varit så mycket som perfekt

Av Cupper Ponie - 2 april 2015 17:05

Fick veta tidigare idag att Light är nu på inridning. Ska bli spännande o se vad det här kommer bli för häst. 

   

Av Cupper Ponie - 2 april 2015 07:27

God morgon! Skulle gärna vilja sova någon timme till men jag har så svårt att somna om. Igår så blev det ju en del cykelturer ute i solen. Blev inte förstörd när jag kom hem typ. Har fått så mycket solljus som jag inte är minsta lilla van vid och det leder ju oftast till något negativt. När jag kom hem var jag dödstrött och hade nästan ont i huvudet, ingen aptit osv. Är fortfarande super trött. Ev så stannar jag hemma idag så får hästarna vila. Om jag piggar upp mig så tar jag ett träningspass men inte så säkert. Tar dagen som den kommer helt enkelt. Är dock lite besviken för en grej, tänker dock inte ta upp vad det är, men nae. Känner att det jag är besviken över kommer göra någon ännu mer besviken. Vill inte riktigt hänga ut någon så därför kommer jag inte berätta vad eller vilka det handlar om. Nog om det!


Blir nog en ganska så välförtjänt vilodag idag både för mig och hästarna. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 1 april 2015 09:30

★ Hålla en bra uppdatering. Både hästinlägg och träningsinlägg ska vara fylld på bloggen innan April är slut. Och så klart får ni så himla gärna komma med förslag på inlägg, vad vill just ni läsa om? Ibland kommer det så klart vara sådanna dagar som tiden inte finns men jag ska försöka prioritera så bra som möjligt. 


★ Kämpa igenom det sista resterna. Har bara nå enstaka rester i skolan från 7:an. Jag vet vad jag ska göra och nu gäller det att fixa allting. Då jag ska ta bort fysik och kemi, hoppas på så fort som möjligt, kommer jag även ha mer möjlighet att jobba med rester i skolan. Jag vet att jag kommer ha fixat allt innan månaden är slut. Så länge jag har en bra inställning kommer det bli så.


★ Löprunda 1 gång i veckan. Nu när vi har kommit in i våren så kommer jag ha mer möjlighet att komma ut och springa. Antingen själv eller med ponnysarna. Ett måste!


★ Ha ännu roligare i stallet. Under vintern är jag sjukt deppig men nu är det vår. Jag och hästarna ska ha otroligt kul, perfekt start på våren. Vårat band blir även starkare av det. Innan månaden är slut ska våran relation ha blivit starkare och vi kommer ha super skoj varje dag. Nu gäller det bara att vädret kan hålla sig soligt, annars blir vi alla tre deppiga. 

 

Av Cupper Ponie - 1 april 2015 07:45

Det är första April, någon som ska skämta en massa idag tro? Funderar på att komma på något skämt men det får ju så klart vara lite realistiskt så klart. Kan ju inte direkt säga till min mamma att jag är gravid, för hon vet att jag hatar barn och skulle aldrig låta mig bli gravid. Så ja ni fattar, realistiskt måste det vara. Nog om det! Solen skiner ute, får vi se om den fortsätter skina eller om det börjar regna istället. Ska om en stund träna. Runt lunch tar jag cykeln till stallet. Ska bli sååå kul då ponnysarna ska med till Arboga igen. Vet dock inte om jag ska våga prova att ta med båda samtidigt. Är lite osäker på det då det blir lite svårare så. Men det blir lättare för mig att orka hehe. Äsch, annars får någon hämta mig från stallet ifall mina ben blir spagetti. 


Ska fortsätta kolla runt på bloggar. Sen åker träningskläderna på, vi hörs!

 

Superponnii, btw så är han väldigt framåtlutad då i vattenpölen är det en liten nerförsbacke

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards