cupperponie

Alla inlägg den 18 juli 2015

Av Cupper Ponie - 18 juli 2015 18:56

     

Av Cupper Ponie - 18 juli 2015 18:19

Tänkte först tömköra ponnysarna men det blåser mer eller mindre storm ute. Vilket även betyder att hästarna kommer vara mer uppe i molnen än på marken. Longerade istället Apasche ett tag. Tränade lite på inkallning vilket gick hur bra som helst. Sen fick jag ett litet ryck och kände för att hoppa Apasche. Fantasin sprudlade och jag lyckades få fram hinderstöd. Så fick han travhoppa i olika högder och vi avslutade på mellan 60 och 70 cm skulle jag kunna gissa på. Han hade så himla kul. I slutet blev han dock lite lat och kände inte för att hoppa alla gånger men man fick mata på honom och sedan avslutade vi när han väl hoppade igen. Travade sedan av en svettig ponny. Skulle inte förvåna mig om han hade nå träningsverk i morgon. 


Durasell fick också hoppa. Longerade honom först i alla gångarter innan han fick travhoppa lite. Första hoppet gick sådär. Han kom i trav och saktade ner till skritt och gick över hindret. Fick mata på honom en del i början för att han skulle förstå men sen så. Han hoppade glatt över och han hade svinkul. I slutet blev han som Apasche och vägrade hoppa ett tag men till slut så matade jag på honom när han stog framför hindret så han hoppade stillastående. Så höll vi på några få gånger men sen så gav han sig och hoppade som vanligt. Och där avslutade vi. Svettig blev han också. Avslutade på 60/70 cm, precis som Apasche. Han rev bommen en del men han måste jobba mer med bakbenen, men det kommer. Det enda som jag ville var att han skulle hoppa, riva fick han göra hur mycket som helst men han ska fortfarande hoppa. Och det gjorde han. Tänk att för ett år sedan kunde han inte ens gå över en bom på typ 2 cm. Nu kan han hoppa mellan 60 och 70 cm. Hur lycklig är man inte? Så himla nöjd över båda skruttarna <3

 

Passade på att ta lite bilder efteråt också men de var inte riktigt på fotohumör så bilderna är lite halvtråkiga. Ponnysarna verkar också ha blivit barnvakter. I deras ligghall har de ett fågelbo, det har nyligen kläckts ägg där så nu kvittrar massa fågelbebisar. Medans föräldrarna är borta så hänger ponnysarna i ligghallen. Verkar passa ungar väldigt bra de där tjockisarna. 

  

Av Cupper Ponie - 18 juli 2015 18:10

 

Hästgodis köpt på XXL


 

Ridbyxa och en piké köpt på XXL

 

Mag/midjeväska köpt på Hööks


Fick hem det jag först och föremst behövde. Spån och sand till hamstern följde också med. Var även inne på elgiganten för att kolla på stativ. Nu när vi har ett litet hum om saken åker vi tillbaka någon gång vi har tid och lust. Annars så satt ridbyxerna perfekt och pikén var liite stor, men förhoppningsvis krymper den lite i tvätten. Magväskan var också lite för stor men den funkade annars väldigt bra. Godis i en ficka och mobil + nycklar i en annan ficka, den tredje fickan får väll snoddar läggas i eller något. Hästgodiset var även väldigt populärt, kommer nu inte ha godisfickan i fred direkt ;)

Bilderna är ganska kassa men ljuset var dåligt och jag hade brådis till stallet. 


Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards