cupperponie

Alla inlägg den 30 juli 2015

Av Cupper Ponie - 30 juli 2015 20:10

Finns att köpa HÄR  

Skolan närmar sig och det börjar bli dags att fixa inför skolstart. Beställde en ryggsäck tidigare idag och nu är det bara lite skrivblock, pennor etc sen är jag redo för skolstart. Let's be honest, ingen är redo för skolan. Vill ha sommarlov ett bra tag till.

Av Cupper Ponie - 30 juli 2015 15:21

Innan jobbet tömkördes Durasell. Började dock med att fota han lite. Tyvärr blev det riktigt kassa bilder då han hade så himla mycket energi, kunde knappt stå stilla etc. Så han tömkördes ganska så direkt efter. Så fick han jobba i hagen på en volt. Som han travade på i början. Knappt så han hängde med sig själv. Samt så höll han på att halka i lera flera gånger. Men tillslut som kom han i lugnare tempo och arbetade som han skulle. Lät han bara rulla på i trav i båda varven typ en timme. Han var riktigt jobbig ett tag. Han gjorde lite som han själv ville och lyssnade inte alls på mig. Men det blev bättre efter ett tag. Svettig blev han också så jobbade gjorde han allt. Skrittade sedan av honom runt lilla byn på kanske 10 minuter. 


Apasche tömkördes efter jobbet. Jobbade typ 1h då jag sedan fick slut på arbete vilket betyder att jag även blir ledig i morgon. Hade tänkt att vänta med att tömköra Apasche till helgen men Apasche verkade vilja komma ut en stund. När jag tömkörde Durasell travade Apasche gärna bredvid i trav med fin form, gullunge han är. Lät han då få jogga en stund på grusvägarna med halvlånga tömmar så fick han sträcka på halsen. Frustade gjorde han och hans humör var på topp. Svettig blev han bakom svans, där rann det massa vitt lödder. Tror dock värmen också gjorde sitt. Apasche var mycket roligare att fota då han var mycket mer på humör och ville gärna kolla in i kameran o visa upp sig. 


Nu åskar och ösregnar det ute, ganska glad över att jag blev fort klar med jobbet idag så jag hann med ponnysarna innan skitvädret. 

 

Av Cupper Ponie - 30 juli 2015 15:16

 

Här har ni en närbild på ponnysarnas ''nya'' pannband. Köpte den 2010 till en foderhäst jag hade då. Har ingen aning om märke, pris etc, vet bara att jag köpte det på Falsterbo Horseshow 2010. Den är i storlek ponny men funkar utmärkt, mest förvånad över att den passar på Apasche då han har väldigt liten panna mot Durasells panna. Aja, de får dela på pannbandet iallafall och det är superfin på dom helt klart.

   

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards