cupperponie

Alla inlägg den 19 juli 2015

Av Cupper Ponie - 19 juli 2015 16:39

Startade dagen med att åka ut till stallet. Kallt, regnigt och nästan storm ute, trots det blev det en ridtur för Durasell. Tänkte bara jogga av lite ev träningsverk från gårdagen. Men istället blev det faktist en ganska lång tur. Drog till ett ställe jag har varit en gång tidigare med Apasche. Skrittade en bra bit med långa tyglar. Durasell var pigg och glad, raskt tempo och öronen framåt. Kortade sedan tyglarna vid ett visst ställe så fick han fortsätta jobba i skritt. Travade lite lätt sen en bit. Sedan tog vägen slut. Dock för några år sedan fanns det en väg där, den togs tyvärr bort. Klättrade istället in i den skogen och hade lite skoj. Helt plötsligt var vi några hundra meter ifrån en gård där jag har varit medryttare tidigare år. Vände dock sedan. Hade massa flugor runt oss så jag orkade inte fortsätta. Kanske någon annan gång om vi har tur. När vi kom ut på grusvägen igen travade vi några steg och sedan började Durasell rejsa i galopp. Fort gick det och kul hade vi båda. Tror inte han blev rädd, han var bara glad. Galopperade på en bra bit innan vi saktade ner till trav. Jobbade sedan en del i traven. Gud så fin han var, han blir bara bättre och bättre. Efter ha travat på en bra bit fick han sedan skritta resten av vägen hem med långa tyglar. Svettiga var vi båda men så himla glada. Med lite mer träning kanske han till och med går riktigt fint i galopp. Än så länge jobbar vi på med när vi tömkör men snart är han nog stark nog att påbörja det i galopp också. Kanske blir en dressyrshettis av honom? Apasche fick däremot jogga av sig lite lätt på grusvägar. Avslutade med lite arbete på volt i hagen också. Frustade gjorde han så han verkade nöjd. 

 

När jag sedan kom hem var jag vrålhungrig, käkade lunch och chillade ett tag. Satte sedan igång med träningen. Har skippat träningen i två dagar nu pga min mens, det har inte varit rolig. Men nu är den lugnare än vanligt, hm.. ibland undrar man. Körde iallafall cardio och avslutade med ben + rumpa. Fick sedan en kick så jag tog på mig andra träningskläder då de jag redan hade på mig var dyngsura av svett. Drog iallafall ut på en löprunda. Sprang nästan hela vägen. Fick typ en låsning i axeln i slutet så då avslutade jag där med powerwalk. Tog ungefär 20 minuter men det räckte så väl. Måste verkligen fortsätta med det jag gjorde idag för att kunna springa långt. Tänk inte, bara KÖR. Dock så fick jag så ont i axeln så det var bättre att avsluta där. Hur som helst. Duschade direkt efter löprundan och nu sitter jag här. Lite senare ikväll blir det yoga innan läggdags. Perfekt avslut på en grym helg. Vi hörs!

 

Inte lätt att ta kroppsbild på en nyfiken ponny

  

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards