cupperponie

Alla inlägg under december 2014

Av Cupper Ponie - 27 december 2014 08:57

God morgon på er! Sovit gott? 

 

Snart ska jag iväg till stallet. Runt 10 tänkte jag åka iväg. Denna gång får jag inte glömma underställ för annars fryser jag väl till is. Som jag berättade igår blir det en tömkörningsrunda, ev klättring i skogen. Men innan dess ska jag hinna prova mitt nya objektiv ute. Tänkte spendera lite av min kväll av att läsa instruktionerna så jag kanske kan den bättre redan i morgon. Vi får se om jag fotar/ filmar lite från idag. Hade tänkt att försöka det iallafall. Och sedan i morgon tänkte jag ta med kameran med nya objektivet och fota ponnysarna. Inte helt säker än, ska prova objektivet först och sedan får vi se. 


Efter stallet är det som vanligt träning. Tänkte kolla lite träningsvideos nu på morgonen men glömde bort det. Smart! Får helt enkelt kolla sen när jag kom hem från stallet. Juste, ska även till granngården och köpa nya vantar. Vantarna jag har är 2 år gamla så fodret har börjat ge upp och Durasell tar gärna tag i min vante och drar. Så någa hål i vanten har jag. 


Nu ska jag förbereda mig för en tur ut i kylan med kameran, ha det bra!

 

Av Cupper Ponie - 26 december 2014 20:17

Tog en ridtur på Durasell idag. Pgr av att det började mörkna när jag kom till stallet kände jag inte för att ta en lång tömkörningsrunda. Så tränset och tyglarna på och sedan promenerade vi iväg till stubbåkern. Då det är halt på vägen känner jag inte för att rida runt där, alltså blir stubbåkern ett bra allternativ. Skrittade en stund på långa tyglar och kortade lite granna efter en stund. Jobbade mest på att han skulle vara avslappnad och följsam. Hade nästan långa tyglar då jag vill att han helt enkelt ska få gå fritt men samtidigt följa mina hjälper så han vet vart han ska- Om någon ens fattade vad jag menade? Travade sedan liten stund, kanske två-tre minuter helt och hållet. Pigg och glad var han så det gick ju väldigt bra om jag ska säga det själv. Skrittade sedan ut från stubbåkern. Hoppade av och promenerade vägen tillbaka. Durasell hade fortfarande energi så vi travade en liten stund då mina tår ändå höll på att frysa bort helt. 

Är nöjd med den lilla turen vi gjorde idag. Rider han inte så ofta men jag märker ändå mycket framsteg efter varje tur.

 

Busade sedan en stund med Apasche i hagen innan jag åkte hem. I morgon tänkte jag tömköra Apasche med Durasell bredvid(troligen lös) In på grusvägen som finns en bit efter kyrkan. Kanske klättra liten i skogen också. Vi får se helt enkelt! Hoppas på att de blir lite svettiga efter iallafall. Inte så bra om de är för svettiga nu på vinter. Blir bättre i vår när de verkligen kan kämpa på ordentligt ;)

Åå, älskade sommar. Ingen kyla, ingen snö, inge vinterpäls på ponnysarna så de ser fetare ut än vad de är. Vill ha sommar NU. Tur våren närmar sig för varje dag.

 

Av Cupper Ponie - 26 december 2014 18:42

Som ni visste så skulle jag iväg redan igår till E-tuna. Men planerna blev ändrade så vi bestämde att åka till Västerås idag istället. Sedan såg vi att objektivet jag skulle ha inte fanns i lager i Västerås. Och då fick det bli E-tuna iallafall. Det var två stycken objektiv jag hade att välja mellan. Den jag först och främst ville ha var lite dyrare än den andra men båda var typ samma sak- bara inte samma märke. På något sätt blev det den liten dyrare mitt nya objektiv! Har tyvärr inte hunnit fota objektivet då direkt efter E-tuna åkte jag till stallet och sedan hem och tränade. Däremot har jag hunnit prova den lite. Tyvärr är ljuset så dåligt inne och det blir inte bättre i kolsvart mörker utanför. Så i morgon innan stallet ska jag prova fota med den liten. Nu hoppas jag på att objektivet är otroligt bra för då kommer jag sedan i framtiden, typ i vår, fota tävlingar. Hur kul? Samt även ännu bättre bilder på ponnysarna. Yey! Har 30 dagars ångersrätt så jag får allt passa på och kolla igenom objektivet så jag inte ångrar mig för sent. 


På Söndag tänkte jag försöka prova fota hästarna med nya objektivet. Får vi se om det är någon skillnad där med. Vilket det nog också är. För vet ni vad? Detta objektiv kan nå 70-300 mm. Förstår ni hur långt den når? It's so amazing! Bilder som är taget med objektivet kommer ni nog snart få se också. Måste bara ta bilder med den först ofc ;)


Btw, har eran dator någonsin tippat och sedan ramlat på eran näsa? Hände mig nyss. FYFAN vad ont det gör!

 

Av Cupper Ponie - 25 december 2014 19:04

Är lite smådöd efter dagens träningspass ska ni veta! 

Hittade en yt kanal som var väldigt intressant. Kollade 3 videos och sedan körde jag igång. Det var mycket fokus på rumpa, ben och mage inom de tre videos. Första delen var rätt lätt men sedan när jag kom till andra videon blev jag otroligt svettig. Gud vad jag kämpade! Sedan var det ju sista videon och den var verkligen värst, den var HEMSK på ett bra sett. Kunde knappt böja mig ner utan att skaka i alla mina kroppsdelar efter passet. Svettades som bara den men gud så nöjd. Jag kommer fortsätta använda denna yt kanal några dagar till och sedan, om jag är nöjd, tipsar jag om kanalen helt klart!

 

Nu till dagen i stallet! Nästan -10° ute när jag åkte. Burr så kallt! Hämtade Durasell så gick han och jag direkt till stubbåkern. Där fick han vara lös då han är så duktig att vilja följa med mig vart jag än går. Busade sedan runt där med honom. Skritt, trav, galopp. Tricktränade även lite och han är ju bara för bra! Önskar man hade haft kameran med och filmat. Skulle nog kunna tro att förarna som åkte förbi var väldigt imponerade över det jag och Durasell höll på med. Lite glädje skutt kom det också när vi ändå höll på. Skrittade sedan tillbaka till stallet med honom när det verkligen gick super bra och han hade blivit av med lite energi. Hämtade sedan Apasche. Apasche är en liten gnällspik när det gäller att bli själv, så idag tränade vi helt enkelt på att han skulle vara lugn under promenader, när då inte Durasell är med. I början gick det helt okej. Men sedan när vi kom en liten bit blev han tokig. Tänkte springa tillbaka till stallet samt gnäggade som bara den. Så jag fick han att tänka på annat och då blev han avslappnad och lugn. Nå litet gnägg någon enstaka gång men så stor skillnad från innan. När vi sedan gick tillbaka mot stallet var han hur lugn som helst. Kunde till och med trava med honom utan att han blev hetsig eller försöka springa iväg. När vi sedan kom tillbaka till stallet fick han så klart godis. Det förtjänar han helt enkelt. Att han är hetsig i hagen är en sak men på promenader så ska han vara lugn helt enkelt. Avslutade sedan med att mocka ligghallen innan jag åkte hem.

 

Nu väntar jag på mamma som ska komma hem efter ha lämnat brorsan i kungsör. Ska kolla på en film. Perfekt avslut på dagen! 

 

I morgon åker jag till västerås och handlar. Efter det åker jag sedan till stallet. Mer om morgondagen i morgon! 

 

Av Cupper Ponie - 24 december 2014 08:48

Vi börjar väl med att säga God Jul! Och nästa grej som jag tänkte säga är att uppdateringen har varit otroligt dålig pgr av förkylning. Igår efter stallet hade jag troligen feber samt när jag vaknade i morse. Min hosta är också otroligt jobbig ska ni veta. Hoppas på att kunna bli frisk snart så jag orkar mer än vad jag gör just nu. Stannar hemma från stallet idag då min hosta är förjävlig och för att jag kanske ska till farsan och äta julmat. Gillar dock inte julmat men aja. 


I morgon åker jag kanske iväg till E-tuna för att jag ska in på elgiganten. Inget bestämt än men troligen så ska jag köpa en grej där. Kan ni gissa vad? Mer får ni inte veta förens i morgon. Kan iallafall säga att om jag nu köper den där grejen så kommer..ja hur ska man berätta detta utan att avslöja vad det är? Äsch strunt samma, det kommer bli bättre iallafall.


I går så tömkörde jag då Apasche och Durasell hängde med lös. Gick väldigt bra faktist. Träffade även på en tjej som var ute och tömkörde sin tinker. Älskade kallblod, dom är så fina och ståtliga. Fyra hästar träffade vi på i en hage också. Både de fyra hästarna och Apasche o Durasell blev helt galna. Men vi fortsatte gå iallafall så blev de lugna. När vi seda kom tillbaka till stallet var både jag och ponnysarna dödströtta och super törstiga. Men är nöjd iallafall!

 

Men gud, Durasell ser ut som ett fluffigt troll

Av Cupper Ponie - 23 december 2014 08:47

         

Av Cupper Ponie - 23 december 2014 07:09

Guess what! I morgon är det julafton. Någon som längtar? Inte jag iallafall! Hatar julen och har aldrig haft det som någon stor höjdpunkt i livet. Så morgondagen kommer mer vara en vanlig dag för mig men tyvärr är det så klart massa julmusik på tex radio så det blir drygt.


Om några timmar, typ vid 10 tiden, åker jag till stallet. Tänkte tömköra Apasche och låta Durasell hänga med lös, precis som jag tänkte igår men aldrig blev av. Hoppas på att det inte blir någon mensverk denna gång! Tror iallafall detta kommer göras oftare eftersom att Apasche älskar att verkligen få jobba, tex tömköras och Durasell älskar att få vara mer en hund om man säger så. Nu är det ju klart, alla hästar älskar att få jobba men just att bli tömkörd/körd tycker Apasche är toppenkul. Durasell är däremot inte så mycket för att bli tömkörd. Han tycker det är kul, men bara ibland. Däremot att få följa med lös, trickträna och bara busa men samtidigt jobba tycker han är svinkul! Kanske lite svårt att förstå det jag menar? Men när man verkligen känner dessa ponnysar så förstår man. 

Bilder ska tas samt några filmsnuttar ska tas!

 

Efter stallet tar väl jag ett träningspass och sedan bara ta det lugnt. Men nu ska jag ta en mysig dusch så vi hörs sen! Och juste, God morgon

 

Av Cupper Ponie - 22 december 2014 20:07

Go kväll på er! För någon timma sedan kom jag hem från ridskolan.

 

Idag började jag med ett träningspass, som inte gick nå vidare. Hann mest bara starta innan jag fick kramp i magen. Inte för att jag typ har jobbat bra utan för att jag har mens. Orkade knappt göra något så jag la av ganska snabbt efter. Istället satt jag framför tv:n under en filt med varm choklad och hoppades på att det skulle kännas bättre. Det gjorde det också. Farsan kom sedan förbi och eftersom att jag inte hade ont längre kunde han köra mig till stallet. Men så fort jag kom dit fick jag mensverk, igen. Så planerna blev ändrade helt enkelt. Istället för tömkörning blev det en promenad i väldigt slö takt. Orkade knappt gå, så illa var det. Efter ha promenderat en stund släppte det äntligen och då gick vi i snabbare takt. Ponnysarna verkade uppskatta det då de är vana med att gå fort med mig. Men de förstog nog att jag hade ont först för de, speciellt Apasche, visade lite mer ''tröstande'' beteénde. När vi sedan kom tillbaka till stallet blev det trickträning för Durasell. Super duktig var han samt så verkade han gilla när vi busade runt. Dock ramlade jag på rumpan när vi sprang runt. Garvade som bara den. Efteråt gosade jag lite extra med Apasche och värmde mig i ligghallen. Började frysa rejält medans jag väntade på mamma. Så jag stannade i ligghallen med ponnysarna som gav mig sällskap. Mys pys!


När mamma kom sedan bytte jag om samt åt osv innan jag åkte till nästa stall. Red då ridskolans nordsvensk idag. Valde att rida barbacka, de i min grupp tyckte dock att jag var galen. För när vi har gymkana så blir den hästen otroligt taggad och bockar hejjvillt. Han bockade med mig några gånger. Ramlade jag av? Nej! Var jag nära på att ramla av? Nope. Allt handlar om balansen. Har man inte tillräkligt med balans är det ju självklart man ramlar lätt av. Hur som helst! Jag är super nöjd över det vi gjorde. Dock förlorade mitt lag med 5-0. Haha bra gjort eller vad? Dock vet jag en av anledningarna över att det gick så dåligt. Tänker dock inte nämna någonting. 


Efteråt handlade jag och mamma. Nu sitter vi framför tv:n och jag ska fixa en varm choklad strax. Förberedning för sängen snart också.

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards