cupperponie

Alla inlägg under december 2014

Av Cupper Ponie - 21 december 2014 08:25

Just nu går det verkligen dåligt att sova. Går och lägger mig tidigt för att jag är trött som bara den och vaknar runt 8 tiden och har svårt att somna om för att jag inte är trött. Men när jag väl drar mig ur sängen är jag dödstrött igen. Och att jag både har mens och förkylning gör allt bara ännu värre. Skulle nog behöva sova flera dagar i streck för att bli ''vanliga jag'' igen. Skolan har verkligen tagit kol på mig. Är så trött att jag knappt orkar till stallet och då är det verkligen illa.


Men jag tar mig till stallet runt 10 halv 11 tiden. Tänkte trickträna Durasell samt busa lite på grusvägen. Apasche tänkte jag också trickträna lite granna på grusvägen. Han och jag har våran stunder vilket har gjort att vårat band har blivit sakta svagare. Men igår började vi jobba upp den igen, tyvärr var Durasell med och drygade runt. Så idag ska Durasell få stanna i hagen så är det bara jag och Apasche. Tror det kommer ge otroligt mycket. 


Efter stallet är det tänkt att jag ska träna igen. Har ju skippat träningen nu i två dagar pgr av mens. Men vi får se, tänkte iallafall prova idag så får vi se hur det känns senare. Ska även köpa bär så jag kan få en smoothie ikväll :3

    

Av Cupper Ponie - 20 december 2014 15:43

Vi börjar med gårdagen!

Startade lovet lite tidigare än kl 2. Fick mina betyg någon timme innan och jag är rätt nöjd. Har höjt mig i vissa ämnen och sänkt mig i vissa andra. Och det jag menar med höjt menar jag F till E. Haha så bra är man right. Är godtjänd i nästan alla ämnen iallafall. Har lite smått kvar som har gett mig sämre betyg men det fixar jag sen nästa år. När jag kom hem fixade jag mig för att åka till stallet. Solen var ju ute också så det var ju super mysigt. Tömkörde Durasell till kyrkan med bjällrorna på. I början gick det inte så himla bra men det blev bättre och bättre. På vägen tillbaka fick han skritta hela vägen men vi jobbade på att gå mer i ökad takt. Så seg han är i skritten behövs det helt klart. Så himla nöjd när vi kom tillbaka till stallet. Avslutade sedan att han fick bli kliad på sitt favoritställe. Det tackade han inte nej till ;) Tyvärr hade jag en förjävlig mensverk men fattade inte att det just var det som gjorde så ont. Åkte och handlade lite naturgodis när mamma hade hämtat mig och när jag väl kom hem hade ju mensen börjat gå igenom. Men hade turen att det bara var innanpå ridbyxerna man kunde se blod hehe. Resten av den kvällen hade jag ont i magen och kollade på film. 


Idag åkte jag först till granngården för att köpa hästgodis. Tyvärr har ju ponnygrisarna ätit upp allt godis så därför fick nytt köpas. Sedan blev det iväg till stallet. Mockade ligghallen först då jag såg igår hur grisig den hade blivit på knappt en vecka. Hämtade sedan Durasell. Tog en tömkörningsrunda med honom på stubbåkern, hade jag tänkt iallafall. Men efter att ha börjat gå en bit med honom ringde ägaren då de behövde hjälp med Apasche. En liten kille skulle rida Apasche men han var helt hysterisk eftersom att Durasell var iväg. Så vi fick gå tillbaka helt enkelt. Så när Apasche blev riden tömkörde jag Durasell. Vi började med en runda runt byn och sedan när ridningen var klar gick jag, hästarnas ägare och dottern med Apasche och Durasell en längre runda i skritt och trav. Durasell var så himla duktig. Kunde till och med ha långa tömmar utan att han gasade iväg. Samt ställd i nacken. Påväg tillbaka vart han dock trött så vi skrittade i lugn tackt resten av vägen. Innan jag ringde mamma tricktränade jag båda ponnysarna i hagen en stund. Solen var framme idag också så det var ju hur härligt som helst där ute. Båda var super duktiga men trötta vilket jag kan förstå. Fick en del bilder när de gäspade. De gäspade nog minst 10 minuter i sträck, så trötta var dom. När jag sedan kom hem tog jag en dusch och sedan suttit vid datorn. Sitter fortfarande framför datorn hehe. 


Har nå inlägg i huvudet som jag ska försöka skriva i helgen. Måste även köpa mer bär så jag kan få en smoothie någon gång. Ska köpa en ny mixer då den vi har är super komplicerad samt så vill jag ha en enkel att hålla på med. Under julrean ska även en stalljacka och träningskläder köpas. Längre fram ska vi försöka köpa tränings-tightsen som jag har visat i tidigare inlägg. Ett par nya hörlurar ska också köpas snart som jag kan ha när jag tränar. Blir perfekt ha sådanna när jag börjar på gymmet!

Bilder från idag:

     

Av Cupper Ponie - 19 december 2014 18:30

Mensverk efter vi hade slutat och när jag åkte hem från stallet kom blodet. Trodde verkligen att jag skulle spy tidigare idag. Fyfan vad jobbigt det var. Andra gången med mensverk och denna var verkligen den värsta. Och att jag får väldigt lätt PMS utbrott så till och med min mamma kan börja gråta gör det inte alls bättre. De två första dagarna vill jag bara begrava mig under en sten. Så när jag kom hem från stallet tog jag en varm dusch och tyckte synd om mig så mycket att jag beställde mat från pizzerian. Inte bra men det var 2 månader sedan jag beställde samt att det är bra att tycka synd om sig själv ibland. Hoppas inte denna mens vecka blir förjävligt, men vad förväntar jag mig? Min mens är alltid förjävlig. 


Resten av denna kväll blir det att tycka synd om mig själv framför en film med naturgodis. Skriver om dagen i morgon, har för ont att ens tänka. 

 

Av Cupper Ponie - 18 december 2014 19:58

Herregud vad isigt det är idag. När jag åkte till stallet kunde jag lika gärna tagit med mina skridskor då alla grusvägar var bara massa is. Hästarna höll på att ramla några gånger fast jag försökte få in de på kanten. Envisa små puckon. Som ni såg i förra inlägget tog jag en promenad med Durasell. Båda ponnysar har fått en varsin reflexgrimma, super bra! Så på med benreflexer och reflexgrimman och sedan tog vi oss ut mot bilvägen. Där var det sådant tur inte isgata. Apasche fick bara kvar i hagen, stackarn var ju svettig som vanligt när vi kom tillbaka, men så går det när man inte kan ta det lugnt. Gjorde många intervaller på vägen, skritt till trav, trav till skritt i olika tempon och olika tid. Gick helt okej faktist. Durasell blev dock rädd för en brevlåda. Förstår ni vilken fara det skulle ha kunnat bli om en bil hade körd förbi just då? Jävla bilförare som inte kan visa respekt. Istället för att gasa förbi kan ni smyga sakta förbi men samtidigt ha ögonkontakt ifall något skulle hända. Samt gick han in i två reflexpinnar i plast vid vägkanten. Och jag lyckades ramla i diket. Alltid något! Hoppas på att isgatan försvinner så fort som möjligt så vi kan börja jobba ordentligt igen. 

 

Efter stallet tog jag ett kort träningspass. Det gick också helt okej. Hade viljat köra på mer men var(är) trött som bara den. Tänkte sova tidigt idag. Så troligen somnar jag väll efter jag har skrivit klart. I morgon kl 2 har jag äntligen lov! Åker direkt till stallet efteråt. Å så skönt, kommer vila upp mig samt hitta på det jag vill hela lovet. Topp topp!

 

Sur gubbe som inte vill se glad ut på bild, säkert också missnöjd över kylan och isen

Av Cupper Ponie - 18 december 2014 07:16

God morgon! Har precis ätit upp min frukost, nu är det bara katten som ska ha mat. Idag slutar jag kl 3 och direkt efter det åker jag så klart till stallet. Det är jullunch i skolan idag så det är bara några få lektioner vilket är super skönt. Tänkte vara borta i stallet ett tag idag också, tror dock bara Durasell ska få röra på sig, vi får se om han också kan ha bjällrorna. Apasche kommer springa runt i hagen när vi är borta iallafall så han blir ju inte utan motion. I morgon är det äntligen avslutning för detta år. Hade tänkt att ha mjukisbyxor i morgon eftersom att vi ska till kyrkan, kanske somnar. Nej skoja bara. Kommer ha mjukisbyxor bara för att alla andra kommer säkert va lite extra fina. Men det känner inte jag för. Sommarlovet är en sak men jullovet tycker inte jag är så viktigt om man säger så. 


Nu hoppas jag på att jag kommer iväg till skolan. Då min cykel gärna fryser när det är minusgrader kanske den blir alldelles konstig. Vem vet. Skulle kunna gissa på att växlarn är frusna dock. Hoppas det är någonting gott under lunchen bara, de tänker inte så mycket på vegitarianerna i skolan tyvärr. 


Ha en grym dag för i morgon är det avslutning för i år!

 

Av Cupper Ponie - 17 december 2014 20:18

Eftersom att jag inte har nå mer läxor i skolan detta år passade jag på att vara i stallet utan att stressa det minsta lilla. Satte på Apasche sin tömkörningsutrustning samt reflexer på båda ponnysar. Sen provade jag att sätta på bjällrorna på Apasche. Båda fick lukta och höra på bjällrorna. De reagerade inte så mycket. Sedan satte jag fast bjällrorna på Apasche samt resten av utrustningen, sedan drog vi iväg. Tog vägen till kyrkan med massa bjällerklang haha. Skrittade igång ordentligt och sedan joggade igång nästan hela vägen till kyrkan. Blev tyvärr tvungen att ta vägen där alla bilar åker då det inte finns nå lampor runt skogsvägen. Men tack vare att det var så sent träffade vi inte på så många bilar. Ponnysarna höll sig bra vid kanten fast Apasche gärna ville trycka sig mot asfalten. Travade lite volter osv sedan på en stor gräsplätt. Durasell hade lite svårt att hänga med och Apasche var inte lika pigg som vanligt, tydligen var han kissnödig så nu blev gräset vattnat också. Dock har det snöat en del idag så det finns inte så mycket gräs kvar tyvärr. På vägen tillbaka fick vi ta det lite lugnare då det hade hunnit bli väldigt halt. Inte så super långt ifrån stallet halkade jag och gled på is några millimeter. Apasche blev lite smårädd och hoppade åt sidan. Sedan stannade han och kollade bak på mig. ''Jaha, skulle vi gå eller?'' Blev tyvärr yr som alltid när jag verkligen slår mig så jag såg väll bara färger och stjärnor runt mig typ. Så fick stå stilla en stund trots Apasche var ivrig. Skrittade sedan resten av vägen hem då jag fortfarande inte kände mig 100% bra. Båda frustade hejjvillt så båda verkade nöjda iallafall.

Själv är jag också ganska nöjd, vissa saker får vi träna lite mer på men man lär sig så länge man lever. När jag var tillbaka till stallet och tände lampan i sadelkammaren så såg jag att hästarnas päls och man hade blivit frostiga, de har blivit skimmlar på bara några timmar!

 

När jag kom hem var hela mitt vänsta knä en blandning av blå, grön, lila, röd och gul. Samt ett skrapsår ovanpå. Super fint! Gör lite ont när jag går men inte så farligt. Som min farsa säger '' Gör det inte ont har man inte gjort det ordentligt''. Hade varit i stallet från kl 4 till halv 8, blev chokad när mamma berättade hur mycket klockan var. Men så skönt att kunna vara i stallet utan att stressa! Tog en varm dusch när jag kom hem och sedan drack en varm choklad samtidigt som jag kollade runt en stund på datorn. Nu ska jag mysa i myskläder en stund till innan jag går och lägger mig. Ha det bra!

     

Massa frost i manen och pälsen. Till och med öronspetsarna var frostiga(Ledsen för dåliga bilder)


Bjällerklang, bjällerklang!

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards