cupperponie

Alla inlägg under december 2014

Av Cupper Ponie - 16 december 2014 16:53

Fri från skolarbete på ett tag nu. SÅ skönt! Har precis lämnat in mitt hemprov. Känner jag mig nöjd? Ja men ändå nej. Svarade inte så värst mycket på frågorna men jag svarade så man ändå förstog vad det handlade om. 


Blev tyvärr inget stall idag då mamma vart tvungen att jobba övertid. Blö. Men tar det i morgon istället. Hann inte heller fota då solen varade inte så länge. Men däremot hann jag göra klart skolarbetet samt ett ordentligt träningspass. Fokuserade mycket på mage och ben men arm och rumpa blev också smått inblandat. Känner nu att jag har ont i låren vilket är bra. 


I morgon är sista riktiga skoldagen. Äntligen! Slutar 4 och efter skolan åker jag till stallet. Och efter stallet blir det ett långt träningspass. Inget plugg eller något som innehåller skoluppgifter. På torsdag sluter jag 3 om vi inte får sluta tidigare ofc. Stallet direkt efter och ett träningspass efter stallet. På Fredag är det då lov efter kl 1 eller 2, minns inte riktigt. Mamma är hemma tills dess så stallet direkt efter. Ska nu spendera alla dagar utan skolarbete så mycket som möjligt. Längre tid i stallet, längre tid med träning osv. Och så klart mer tid åt bloggen! Måste köpa mer bär så jag kan göra en smoothie. 


Ha en bra kväll! Det kommer jag iallafall, fri från plugg och snart skolan!

 

Gaahhah älskar Apasche ekorre-kinder av sin vinterpäls :3

Av Cupper Ponie - 16 december 2014 11:53

 

Ser ni de här snygga träningsbyxer? JAG DÖR! SÅ snygga. Måste höra med mamsen om hon skulle kunna pröjsa. Annars får man väll hoppas på att tomten kan vara lite snäll i år. Om jag får dessa byxer kommer jag helt klart vänta med att köpa nya träningskläder på ett tag. I just love them! Sen i vår när morsan fyller år kommer hon få ett presentkort från jobbet på lite mer än 1000 kr, och det presentkortet kommer bli på någon träningsbutik i Köping. Och då blir det ofc shoppning för mig och mamma. Nog om det! Dessa byxer måste jag verkligen ha. De finns även i svart, rosa och brun men jag tycker de bruna är snyggare än de rosa. Fast de rosa är ännu mer synlig men ändå, brun får det bli! Och svart är så tråkig färg så den kommer inte alls in på tanken.

Av Cupper Ponie - 16 december 2014 09:53

 

Av Cupper Ponie - 16 december 2014 08:02

Vaknade upp med en otroligt jobbig nackspärr. Så hemma från skolan idag igen. Dock ångrar jag mig lite att jag inte cyklade till skolan iallafall men om jag inte stannar hemma blir det bara värre. Så idag får jag verkligen kämpa med hemprovet som ska in idag. Brukar funka bättre för mig på mornarna, speciellt när jag är hemma, så det borde nog funka. Ska även vila upp mig, ta alvedon och hoppas nacken blir bättre för isåfall blir det stallet ikväll, om då hemprovet är klar tills dess. Får kämpa helt enkelt. Om vädret tillåter kanske jag får med mig kameran till stallet! Enligt datorn ska solen fram så det blir ju bra. Mamma slutar 2 så hon är hemma runt halv 3-3 så det har inte hunnit bli mörkt tills dess. 


Hade det inte varit för nackspärren hade jag skällt ut en lärare idag. Troligen fick jag F i svenska och biologi för att både jag och mina föräldrar har hackat på henne tidigare om man säger så. Och INGEN lärare har rätt att ge en elev dåligt betyg bara för att hon har fått dålig kritik. Får försöka haffa henne i morgon på någon rast eller håltimme. Idag hade jag nog ändå inte hunnit då vi bara har 5 minuters raster på tisdagar. Yey..Ååå mina ögon bränns, var är mina glasögon!? 


Har ett inlägg, nej vänta, två inlägg som väntar på att publiceras. Ska skriva färdigt dom under dagen så blir ni inte helt utan inlägg fast jag pluggar!

 

Av Cupper Ponie - 15 december 2014 15:40

Har försökt i ca 30 minuter med att komma igång med det sista i hemprovet. Så fort jag läser i boken så hittar jag på något annat. Detta gick ju åt helvete. Hoppas på att lyckas komma igång sen efter stallet, annars kommer jag inte komma någonstans med det här.


Btw så pratade vi bl.a på betyg på vissa lektioner. Det här med betyg hatar jag så himla hårt. Man sätter för mycket press på en och ja, tillslut blir det bara jobbigt. Betygen är också väldigt orättvisa. Jag har 1 prov i svenska jag inte har gjort, vad får jag för betyg för det? Jo ett stort fet F. Vad är det här egentligen? Efter allt slit jag har gjort för att bli godkänd på allt får jag ändå ett F. Jag är godkänd i alla uppgifter på svenskan men bara för att ett prov ligger kvar har jag gjort allt slit förgäves. Samma sak i biologi. Dock tror jag det är läraren jag har i svenska och biologi. Det är samma lärare i de två ämnena. I so har jag några uppgifter från 7:an kvar men får jag F för det? Nej, tack och lov. Men min svenska lärare, som även är min mentor, är otroligt orättvis. Har haft rätt så mycket problem med henne ett tag och mina föräldrar tycker inte heller om henne. Jävla surfitta hon är! Jag är inte rädd att berätta att jag har F i ämnen som vissa kan vara. Men när en lärare som jag har i två ämnen håller på hela tiden blir jag bara lack. Denna lärare jag pratar om är nästan aldrig i skolan. Hon säger till oss ungdomar, för att vi ska få fritid måste vi prioritera. Då är min fråga, vad prioriterar hon? Vårda barn kanske? Hon är för det mesta hemma för att hennes små ungar är sjuka. Men hallå?! Vad har vi lärare till? Jo för att lära oss. Men om lärarna aldrig är i skolan får vi noll information och några dagar efter har vi ett prov som man knappt kan. Hör ni hur dumt det låter? Sådär hade min klass för ca 2 veckor sedan. Därför har jag ett prov kvar i svenskan.


Jag vägrar göra det där provet! Jag säger sanningen också. Ett prov om ungdomsklassiker, vi ska kunna veta vad böcker heter, när boken skapades och vem som gjorde boken, men vi har varken läst böckerna eller sett filmerna. Av att läsa de små punkterna hon har gett oss fattar jag ingenting. Varför ska vi lära oss saker i skolan ingen har nytta av i vuxna livet? Både jag och mina föräldrar tycker att skolan överdriver otroligt mycket. Har otroligt mycket dålig kritik till skolan idag. Tyvärr är det ju en lag på att man måste gå i skola. 


Sen har vi ju det här med läxor också. Varför har vi med oss läxor hem? Mina föräldrar tar inte med sig sitt jobb hem, varför ska vi göra det? Vi vill också ha fritid, men den fritiden är full av läxor istället. När skolan är slut ska man få göra vad man vill, inte ha stress osv. Jag har mycket i mitt liv jag vill hinna med, men det kan inte jag göra så länge jag går i skolan. Mina föräldrar säger inte stop till det jag vill göra men skolan gör tyvärr. En annan sak jag reagerar på är att vi i grundskolan blir behandlade som små barn av våra lärare. Idag på en av lektionerna så bestämde läraren att i morgon ska vi se på film. Då sa en elev att vi kan se på skräck. Gissa vad läraren sa! ''Nja, är inte ni lite små för skräck?'' Vi går i 8:an, 8:AN, inte lekis! Snälla någon, är det inte lite konstigt hur barnsligt många på skolan beter sig? Nej, faktist inte! Eftersom att lärarna behandlar oss som små-barn är det ju klart man blir som man blir. På gymnasiet blir man däremot behandlade som vuxna, men varför inte tidigare? 


Usch för skolan idag. Tycker att både elever och föräldrar borde göra sin röst hörd för jag vet att det finns flera som tycker skolan idag är avskyvärd. Inlägget blev väl lite mer åsiktsinlägg kanske? Men så får det bli helt enkelt! Nu ska jag snart till ridskolan så vi får höras sen!

 

Av Cupper Ponie - 15 december 2014 08:11

Nästan ösregn ute, förjävlig vind och bromsarna ligger i på min cykel. Pang bom, kedjan hoppade av. Cykeljävel??

Av Cupper Ponie - 15 december 2014 07:02

Jahap, nu är det måndag igen. Känns som att det kommer vara en jobbig vecka. Men det kommer det inte vara. På fredag tar jag jullov i ca 3 veckor. Kommer vara så skönt, hela lovet ska allt spenderas bra. Stallet hela dagarna, träna varje dag, inga läxor och bara ta allt i min takt istället för att stressa så jag hinner med allt. Men en av de sakerna jag mest är taggad till som händer under lovet är nyår, efter nyår går vi äntligen mot ljusa tiden. Längtar så himla mycket! 


Idag får hästarna vila som vanligt då jag ska till ridskolan. Men de får köras hårt i morgon istället. Efter ridskolan ska jag sitta och plugga förhoppningsvis. Annars blir det råplugg på tisdag kväll, beror på om jag får tag på läraren jag behöver prata med. Har en fråga på mitt hemprov varken jag eller mamma fattar. Lovar inte att jag kommer hinna uppdatera idag, kanske nå enstaka inlägg på skolan eller så men annars får ni hålla ut tills i morgon.


Ha en grym måndag alla!

 

Av Cupper Ponie - 14 december 2014 18:18

Gissa vad jag skriver med, om ni chansade på min IPhone 5 hade ni rätt! Gillar mobilen starkt. Känner mig taggad på att uppdatera mer på instagram och även uppdatera genom mobil när jag inte har tillgång till datorn. Grymt va?

Just nu försöker jag förstå en fråga på mitt hemprov men det går verkligen inte!! Varken jag eller mamma fattar. Skiten ska in på tisdag kväll så detta blir ju intressant. Will i make it?

Btw så tömkörde jag Apasche i ca 2 h i förjävlig halka. Ville inte ut i den halkan nå mer så jag avslutade med att båda fick springas av i hagen en stund. Båda verkade trötta så det var iallafall positivt!

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards