cupperponie

Alla inlägg under december 2014

Av Cupper Ponie - 7 december 2014 19:33

Hej hej! Har precis kollat klart på Svenska Hollywoodfruar. Haha, gud, fattar inte att jag kan kolla på det där. Gunilla är ju bara för, ja hur ska man säga? Undrar om hon har levt under en sten ett tag.. Hur som helst! Plugget är färdigt och hästarna är färdiga. Efter jag hade pluggat en stund på morgonen åkte jag iväg till stallet. Trotsade regn, blåst och kyla och tog en långpromenad med ponnysarna. Durasell fick hänga med lös, gick hur bra som helst. Tog skogsvägen till kyrkan och sedan in mot ett ställe där två kompisar bor. Träffade en av dom som skulle cykla iväg. Lite kul att träffa henne trots vi går i samma klass haha. Hon skulle cykla iväg till ett stall med en kompis som också går i min klass. Kollade lite vart de cyklade iväg, jag hängde med typ. Följde deras cykelspår och helt plötsligt var vi någonstans jag aldrig varit. Men när vi kom fram till en korsning hittade jag en väg jag kände igen. Så jag tog den vägen tillbaka. Tog sedan skogsvägen tillbaks. Trots ponnysarna ville äta då och då gick det ganska bra trots allt. Durasell hängde med hur bra som helst, han sprang gärna lite framför mig och Apasche ibland. Apasche blev dock trött efter ett tag så han hamnade lite bakom. 


Efter stallet skulle jag och mamma handla lite. Så då gjorde vi det, sedan hem och plugga. Det var väll typ det enda som hände efter stallet. 


Tänkte berätta lite om mina planer om det här med vintervila osv. Nästa vecka ska båda ponnysarna få gå ganska lugnt. Promenader, trickträning eller vila. Tror båda kommer uppskatta det efter allt slit de senaste månaderna. Men veckan efter det blir det hårdträning igen så båda är nog ganska pigga till jullovet. Efter jullovet kommer de nog få någon lugn dag då det verkligen kommer få jobba hårt. Men båda vill ju jobba så mycket som möjligt har jag själv märkt. Att promenera/vila är ju inte det roligaste hela tiden. Men båda förtjänar det helt enkelt. Samtidigt som det är hårdträning under lovet kommer vi alla tre tycka det är otroligt kul, har tänkt prova lite nytt om snön kommer tills dess. 


I morgon är det skola igen. Men jag ska först till tandläkaren. Dra ut en tand, och efter det tillbaka till skolan. Efter skolan åker jag till ridskolan samt tränar före/efter ridskolan. Blogga ska jag försöka hinna, har några inlägg som ska försökas skriva, dock sitter de långt bak i bakhuvudet vilket gör det svårt att komma ihåg. Får väll se om jag kommer på sen. Nu tar jag och avslutar min dag framför Youtube och sedan en dejt med sängen.

 

Av Cupper Ponie - 7 december 2014 08:58

Då var det söndag igen då. Fy vart fort allt går. Jag har haft ganska fullt upp och därför har bloggen varit väldigt tom. Tyvärr kommer den få vara tom idag också, mycket i skolan tyvärr. Det regnar ute också så det passar bra ta ta fram plugget och hoppas att det ger sig snart så åker jag till hästarna senare idag. Vi får se hur det blir. I morgon börjar även sista ''riktiga'' skolveckan, för veckan efter så är det annat som händer. Så skönt för att då slipper man läxor och sådant skit. Längtar efter jullov, speciellt tills nyår för då är det nära tills det går det mot varmare tider. Men lovet kommer jag helt klart ta vara på. Stallet för det mesta. Sen får vi väll se om det kommer någon snö. who knows. 


I morgon ska jag till tanläkaren för att dra ut en tand så ingen skola på morgonen. Vi får se när jag är färdig. Har ridskola i morgon också sen på kvällen så ponnysarna får vila som de gör varje måndag. Jag ska försöka bli klar med allt plugg så fort som möjligt idag så jag även hinner med att blogga. Ska fixa lite snacks och senare kanske jag ger er recept på ett snacks. 


Igår fick hästarna mest bara springa av sig. De hade så mycket energi så efter en långpromenad fick de springa ett tag. De vart väldigt svettiga efter och flosade som bara den. Tog sedan en promenad med dom igen så de gick ner i varv samt lät de äta lite gräs. Tricktränade båda en liten stund, mockade och sedan avslutade med att klia på deras favvo ställe. Nöjda pollar helt klart! Solen kom även fram under gårdagen så det var så mysigt att vara ute med bebisarna. 

    

Av Cupper Ponie - 6 december 2014 14:27

 

Äta grääs

 

Ponnysarna håller koll på mig medans jag mockar

 

Durasell välte skottkärran några antal gånger, tack för den!

 

Solen, älskade solen kom fram, så mysig! Får riktiga vårkänslor  

Av Cupper Ponie - 5 december 2014 18:13

Har varit ifrån bloggen ett tag idag tyvärr. Men jag har ingenting att skylla på precis. För det enda jag har gjort idag är skola, hem, film. Kul va? Det var meningen att jag skulle till stallet efter 4 men så klart vart jag ju inne i en film och tiden flög förbi. Är så himla trött så träningen får bli inställd trots allt. Tyvärr ger jag upp den här abs challengen. Gud vad dålig jag känner mig.. Det är inte att jag inte orkar eller att den är för svår men den är uttråkande om man säger så. Jag är ju en sådan person som vill variera, klart kan jag klämma in annat än bara abs utmaningarna men det hjälper inte så mycket. Istället ska jag hålla på med en squat- challenge samt hålla på med massa andra övningar. Ska försöka få träningsverk igen snart. Miss the feeling, typ. När man har träningsverk i benen är det kanske inte så kul men jag tycker på något sätt att det lite skönt med träningsverk, för då vet man att man har jobbat på. Blir hårdträning i morgon istället. Ut och springa och sedan träning inne. Har igentligen en idrotts-uppgift, jag ska göra någon sorts träning, men hehe, tar det i morgon istället, opsidopsi.


Däremot har jag en liten rolig nyhet! :D Den är kul för mig iallafall. Eftersom att våran hemtelefon har slutat fungera har morsan skaffat en ny eller något sådant liknande. Gissa vad! Man fick med två Iphone 5s, en gul och en silver. De kommer nästa vecka förhoppningsvis och då får jag välja vilken färg jag vill ha. Super taggad då min Iphone 4 har börjat ge upp. Kommer iallafall bli spännande, men medans jag väntar på mobilerna ska lite allt möjligt fixas, telefon nummer ska skrivas ner, lösen-ord och användarnamn till vissa appar osv. 


I morgon blir det stallet hela dagen! Båda ska pysslas om, prova lite nya frisyrer och sedan får de röra på sig en stund. Och så klart kommer mobilbilder fixas! Om det blir bra bilder kanske morsan kan stanna en stund för att hålla hästarna så får kameran hänga med en stund. Hoppas på bra väder, right ;)? 


Sammanfattning av denna dag: Rätt så bra förutom att några lärare på min skola är otroligt orättvisa just nu mot mig. Nu ska jag ta en dusch samt spräcka + tvätta rent några finnar som har fått för sig att plasera sig just mellan mina bröst. Varför just där? om man får fråga.

 

Ååå, älskade sommar, längtar till sommar 2015.

Av Cupper Ponie - 4 december 2014 20:11

Den här challengen blir verkligen svårare och svårare. Känns i hela kroppen, speciellt magen vilket slit jag gör. Nästan så att jag börjar ge upp när jag ser hur mycket jag ska göra nästa dag. Men kämpar på ändå. Om ni inte tror mig borde ni helt klart prova själv. Inte lätt. Men däremot har det visat vilket hårt slit jag har gjort. Magen har ändrats i storlek, form osv. Helt klart värt allt slit. När denna challenge kommer jag nog börja med en till. Men inte mage utan ben eller rumpa. Kanske båda på samma gång. Det här med challenges är verkligen skitkul. Speciellt när man håller på med träning så är det ännu roligare att utmana sig själv samtidigt som man får ett grymt resultat. 


Håller redan på med att hitta rump och ben challenges. Kanske börjar med de innan jag är klar med ab- challengen. Who knows. Så dåligt tålamod inom sådant här är det ju klart jag skyndar på lite.

 

Av Cupper Ponie - 4 december 2014 15:12

..för idag fyller min broder 22. Bäm, känn på den! Så idag åker jag troligen sen iväg och hälsar på brorsan i Köping. Får vi se om han har nå god glass i frysen som jag kan äta istället. 


Kom hem från skolan för en liten stund sedan. Var faktist en helt okej dag. Kände mig inte alls stressad eller orolig över fysikprovet men jag vet att det gick åt skogen- men det är en annan sak ;) Lite nya uppgifter fick jag däremot idag. Engelska och so. Hemprov i So och en uppsatts i Engelskan. Taggar väll mest till Engelskan då vi fick själv välja vem vi skulle skriva om, så länge det är en idrottare på hög nivå. Gissa vem jag valde! Patrik Kittel valde jag faktist. Ska bli spännande att fixa uppgiften meen har tills Januari på mig så ingen brådis här inte. 


Hästarna får vila idag då jag ska till brorsan. Troligen blir jag nog borta där ett tag. Kanske åker till stallet i morgon efter 4 tiden men vi får se, beror på om jag har någon lust att gå ut i mörkret. Samt att enligt vädret ska det snöa och regna i morgon. Mysigt, snöblask. När jag kommer hem från brorsan blir det träning. Först challengen och sedan träna rumpa. Hoppas på träningsverk i morgon, kan man ha träningsverk i rumpan? 


Fick någa fina kommentarer om min pappas kissekatt Bella, eller Bellis- snällis som hon kallas. Håller helt klart med om att hon är en fin kisse. Kan nog åka och hällsa på henne någon gång igen så får ni lite nya bilder på henne. Så länge får ni kolla några veckors gamla bilder på henne.

 

Av Cupper Ponie - 3 december 2014 17:45

..Alltid när jag ska hämta hästarna i hagen springer Apasche iväg för att gå på toa. Smarta lilla kuse, måste ju på toa innan arbete ;)

 

..när jag är sjuk måste jag vara ute och röra på mig? Har jag typ magsjuka osv så stannar jag ju inne så klart. Men annars måste jag ut, därför åker jag till stallet fast jag är sjuk. Kan dock inte vara i skolan när jag är sjuk bl.a för att det är dålig luft som gör mig sjukare på skolan.

 

..Durasell och Apasche har lärt sig att öppna min godisficka? Ojdå, inte bra ;)


..mina betyg är väldigt upp och ner? Ena stunden kan jag ha B i en sak och E i en annan så mina lärare har väldigt svårt att betygsätta mig. Heheh. 

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards