cupperponie

Alla inlägg under juni 2015

Av Cupper Ponie - 26 juni 2015 16:48

Äntligen, helg. Trodde inte att jag skulle bry mig så mycket över vilken dag det var under sommarlovet. Men har man sommarjobb så har man. Kan säga att jag är sjukt trött. Tappade tålamodet på jobbet, höll på att somna, allt gick bara skit. Fick sluta 1 timme tidigare just pga hur trött och dåligt humör jag var på. Landade sedan i sängen med en skål yougurt och hallon. Vet ni vad som hände sen? Jo jag fick hicka. Har haft hicka typ 20 minuter just nu. Usch, hatar hicka, får damp på skiten rent ut sakt. Annars så gick det bra med ponnysarna iallafall. Durasell fick vila idag då han har gått sjukt bra nu ett tag. Apasche fick vila igår så han fick röra på sig idag. Tänkte longera honom men jag tömkörde han med bara tömmar, är man lat så är man. Tömkörde han i hagen iallafall. Hade lite skoj med honom då han älskar att busa runt. Så jag la ut lite stenar som vi sedan svängde kors och tvärs runt. Han hade skitkul. Öronen spikraka framåt, frustade och skummade om munnen. Körde bara i trav men avslutade med lite galopp på raksträcka. Så fort han fick galoppera skuttade han runt som en liten kanin.


Durasell fick vila då han har gått sjukt bra ett tag nu. Igår red jag honom en stund, fick även med spöt så kunde han öka mer. Jobbade mycket på tempot och få han lägre i formen. Gick sjukt bra. Gick sedan in i hagen och jobbade på en volt för att lösgöra honom. När han sedan travades längde jag tyglarna lite. Han gick så himla fint. Är såå nöjd. Och han verkade det samma. Tyckte då att han kunde få vila idag. Men i morgon kör vi igång igen. Tänkte börja med en löprunda med ponnysarna. Sedan får de vila en liten stund medans jag byter om. Tömkör sedan en i taget. Om jag hinner blir det även en promenad till ett fält som jag tänkte ta bilder på ponnysarna. Inte säker på om det blir i morgon eller på söndag som de får fotas, det får vi se sen. Blir sedan tränings hemma. 


Resten av denna fredag kommer bestå av en promenad till coop för att köpa naturgodis och sedan blir det chill framför datorn. Kommer behövas efter denna vecka. Hoppas på att kunna få igång bloggen lite mer nu i helgen också. Blir ju perfekt med nya bilder då också. Vi hörs!

   

Av Cupper Ponie - 25 juni 2015 07:26

Allt går verkligen bra just nu. Hästarna går klockrent om dagarna. Red Durasell en stund igår och då fick han allt jobba men det gick sjukt bra. Måste bara lära mig att ta med spö nästa gång så han inte segar ner. Jobbet går också klockrent. Löder fortare än aldrig förr och de flesta lödningarna är klockrena. De enda misstagen jag gör just nu är att råka sätta något fel men det händer också sällan. Träningen går också väldigt bra. Har varit lite slarvig med vad jag har stoppat i mig men ibland kan man inte motstå lite choklad. Nu är dock chokladen slut så nu blir det frukt och bär att stoppa i mig istället. Idag står det ben och rumpa på schemat och i morgon blir det vila. Men jag tar nog en promenad istället, eller så blir det ett enkelt träningspass. Beror helt enkelt på vädret. Det enda som inte går klockrent är uppdateringen på bloggen, men den måste jag tyvärr lägga lite åt sidan för att hinna med det som är mest viktigt, stall, träning och jobb. Helgen närmar sig. Och det betyder mer tid till bloggen. Så i helgen ska inlägg skrivas så får ni uppdatering åtminstånde en vecka framåt. 

 

Dagens planer är att runt halv 9 cyklar jag till stallet. Durasell tömkörs och Apasche hänger med bredvid. Efter det blir det jobbet. Har tur nog inga fasta tider så jag kan droppa in lite när som helst. Drar sen hem vid 5. Tränar och sen får vi se vad som händer här näst. Sitter säkert vid datorn och kollar på serier. Helgens planer, tänkte tömköra skruttarna hela helgen. Om väder tillåter kanske jag tar en löprunda med ponnysarna. Har även tänkt att ta med en bok i helgen. Så kan jag sitta i hagen, läsa en bra bok och samtidigt ha två nöjda hästar runt om. Om vädret tillåter ska jag försöka hinna med en långpromenad också bara för att. Träna ska jag självklart också göra. Inget nytt på himlen där inte. Funderar dock på om jag ska lägga in mer tränings än planerat, typ köra två pass om dagarna eller så. Jag har ju ändå tid så varför inte. 

 

Nej, nu ska jag fixa lite innan jag cyklar iväg. Vi hörs!

 

Atm

Av Cupper Ponie - 24 juni 2015 09:38

Av Cupper Ponie - 23 juni 2015 07:42

3dje veckan på sommarlovet började igår. Är fortfarande sjukt trött, tror det har med jobbet o göra. Men men, tjänar pengar på det så det är lugnt. Får istället sova så länge det bara går på helgerna. Cyklade iväg till stallet igår, kom på att jag hade glömt hjälmen när jag var nära stallet. Tänkte inte direkt cykla hem igen. Så jag skippade att rida Durasell, istället tricktränade jag båda. Har nu äntligen påbörjat spansk skritt på Apasche. Han är en sådan häst som behöver mer tid på sig så därför har det tagit lång tid. Men nu så har vi åtminstånde påbörjat. 


Om en stund cyklar jag iväg till stallet, om jag hinner longeras ponnysarna innan jag jobbar. Annars får de nog vila. Har lite brådis hem sen för att hinna med att träna. Brukar hinna men när träningspasset är runt 1 h eller mer så blir det lite brådis för min del. Regna ska det också göra idag. Ska skynda till stallet innan regnet öser över mig ifall det tänkte komma nu på morgonen. Men jag litar inte på min väderapp så jag har ingen aning om det kommer regna längre.


Som ni märker är bloggen väldigt stilla just nu men som sakt, jobb, stall och träning tar över mycket tid. Men i helgen så ska jag allt sätta mig ner framför datorn och skriva inlägg som kommer upp under veckan efter. Så är det bara. 

Nu måste jag skynda mig. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 21 juni 2015 17:37

Cyklade till stallet idag. Ska försöka göra det oftare nu när jag har tid. Har dock ett litet ''problem'' hemma som jag hoppas på att kunna lösas idag. Så solen har skiner av och till och vinden är väldigt stilla så det är rätt bra väder ute. Hur som helst fick Durasell göra samma sak som Apasche gjorde igår. Gick riktigt bra, han förstog väldigt bra vad han skulle göra. Fyfan vad snygg han var under tiden han travade också. Wow säger jag bara. Synd han inte är hingst skulle jag vilja säga. Försökte filma men den blev ganska misslyckad tyvärr. Svettig och anfådd blev han också vilket var bra, så han fick upp flåset en del. Höll på kanske 20-30 minuter bara, inte helt säker. Men det räckte. När vi skrittade hem igen följde jävla bromsar med en lång bit. Jag får damp på skiten. Usch säger jag bara. 


Apasche tänkte jag tömköra men pga av såret fick jag skippa utrustningen, alltså hade vi bara tömmar och träns på. Tog en kort och enkel runda i skritt och trav. Efter gårdagens jobb för honoms del skulle det passa bra med att han bara får upp flåset lite lätt. Fick även ännu mer beröm över mitt jobb med hästarna när jag tömkörde. Otroligt kul att höra det. ''Du gör ett otroligt bra jobb med dom'' ''De har mycket bättre nu än vad de hade tidigare'' ''Vilket fantastiskt arbete du gör'' Det är några av de vanligaste grejerna jag brukar få höra. Ja jag är bara glad att få ge dessa hästar en andra chans. 


Cyklade sedan hem och chillade någon timme. Det är riktigt fuktigt i luften just nu så det var väldigt jobbigt att vara ute. Körde sedan två timmars träningspass, 1,5 h med bara träning och 30 min med bara stretching. Ska snart sätta på mig träningskläder igen för att ta en lång promenad innan jag går och lägger mig. Kommer ha väldigt lätt att sova efteråt skulle jag nog kunna tro. 


I morgon är det jobb igen och efter det rids Durasell och Apasche får troligen hänga med. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 20 juni 2015 17:11

Apasche fick hänga med ut och busa idag. Longeringslina på och sedan drog vi iväg. Såret han har också är redan bättre, härligt. Snart kan han nog tömköras igen. Hur som helst. Tog vägarna som har skog vid sidan om så fick han gå in i skogarna så långt linan gick. Jag är sjukt rädd för fästingar så därför vägrade jag gå in i skogen, men han roade sig rätt väl så lång in i skogen han kom. Tänkte igentligen bara ha han på grusvägarna först men sen hoppade han in i skogen för att kissa, efter det ville han gärna fortsätta i skogen så då fick han det också. Skog nummer två är längre och utan miniberg. Så där fick han trava på, samtidigt så fick han även lyfta en del på fötterna och tänka själv. Han hade superkul. Huvudet högt upp med öronen spikraka framåt, lyfte benen glatt med svansen i luften. Kanske blev arab för en stund? Kul hade han iallafall. Jag fick dock stoppa honom ibland så han inte sprang in i en myrstack. Skulle ju inte vara så kul att springa in i en myrstack. Vi höll på ett bra tag iallafall men han hade skitkul och det var meningen.


När vi kom tillbaka till stallet var det en kvinna och en liten tjej som hälsade på Durasell vid hagen. Så kom dom sedan och pratade med mig en stund. De ville hälsa på hästarna osv. Fick även lite god respons på mitt arbete med ponnysarna. Kvinnan sa att ponnysarna ser väldigt fina och pigga i kroppen mot vad de gjorde sist hon såg dom, alltså ett år sedan. Superkul att få höra att jag har gjort ett bra jobb. Det får mig att vilja fortsätta då arbetet med hästarna, det har inte varit en dans på rosor alla gånger. Ska jag vara ärlig blir jag lika förvånad varje gång någon tycker att jag har gjort ett grymt bra jobb med dessa hästar. Men jag blir också lika glad av att höra det. 


Durasell tömkördes en kortis då han gick så bra igår, ville se om han fortfarande hade det i sig idag med. Såret han har i karleden har inte blivit nå speciellt bättre. Men troligen för att jag inte riktigt kom åt hela såret igår. Men idag fick jag bort all skit så jag kunde rengöra ordentligt. Tömkörde honom sedan ett varv runt byn och sedan en raksträcka mot vägen och tillbaka. Skrittade igång han en snabbis och sedan fick han trava rätt så intensivt. Men han var lika duktig igår, riktig superhäst just nu. Har börjat kunna ställa honom åt alla möjliga håll utan att han svänger eller gör skänkelvikningar utan tillåtelse. Alltså har han börjat förstå skillnaden på att svänga och att ställa. Skänkelvikningar har han mest bara fått för sig. Idag fick han länga lite mer på stegen, men inte öka, bara länga. När vi sedan travade hemmåt fick han lite längre tömmar som beröm. Skummade om munnen och verkade allmänt nöjd. 


Mockade sedan innan jag åkte hem. I morgon väntas morgoncardio med ponnysarna, alltså en löprunda, sen ska Durasell få klättra i skogen som Apasche gjorde idag. Apasche vet jag inte vad han ska få göra som pass 2 men det får vi se, kör på magkänslan. Sen blir det träningspass 2 för mig. Mage och rumpa, lets go! Hoppas bara på bra väder ofc. Vi hörs!

 

Kissnödig Apasche som hellre kissar i skogen än på grusvägarna

Av Cupper Ponie - 20 juni 2015 14:53

Hur ser planerna ut för sommaren?

Jobb, jobb och ännu mer jobb. Men trots det är det mycket tid i stallet och träning. En dag i stockholm ska troligen också hinnas med. I slutet av Juli är jag borta i skåne några dagar också. Händer inte så mycket för min del denna sommar just pga jobbet men eftersom att jag tjänar pengar på det så ja, då är det värt en del. Brukar ändå inte göra så mycket på sommaren mer än att vara så ja.

 

Vad dricker du i sommar?

Vatten och smoothies, mums.

 

Vilken är din värsta sommarinsekt?

Hm.. Broms skulle jag nog kunna tro. Hatar dock de flesta insekter som flyger runt en, sticks och bara drygar. 

 

Den ultimata sommardagen


Vakna upp till strålande sol, käka en god frukost med massa frukt och bär ute på balkongen innan stallet. Ha en toppen rolig dag i stallet, hästarna går super och är super glada över livet. Sen hem för att träna ett tag och avsluta sedan dagen med en promenad i solnedgången. Mys.

 

Vad oroar du dig för?

Kanske att det blir en regnig sommar?Hittills är det inte så mycket sol.

 

Det här lyssnar jag på i sommar

Ingen aning. Men nå peppande, glad och sommrig låt skulle nog funka bra.

 

Vad är din favoritglass?

Egengjord isglass gjord på en smoothie. Hur gott och nyttigt som helst.

 

Vilken är din bästa sommarfrukost?

En fräsch smoothie och en skål med vaniljyogurt, jordgubbar och hallon, eller kanske vattenmelon vid sidan? Det mesta med frukt och bär helt enkelt.

 

Vad är enligt dig, den bästa grillmaten?

Äter inte grillat men potatisgratäng är gott.

 

Bästa platsen att ta ett dopp på?

Badkaret, nerå men jag är en riktig badkruka. 

 

Ska du åka utomlands?

Nope, hatar att åka utomlands, speciellt när vi har sommar i Sverige

 

Av Cupper Ponie - 19 juni 2015 18:25

Midsommar idag då, alltså har halva sommaren också gått. Skitväder ute, grått och trist samt regn som kommer då och då. Min dag har spenderats mestadels i stallet. Träffade på två trötta ponnysar som låg och sov i hagen. Så det blev en lång mysstund innan arbete. När Durasell gjordes iordning såg jag att han hade ett sår karleden. Inte mugg för det vet jag hur det ser ut osv men däremot har han blivit stucken där. Jävla flugor och skit. Så jag rengjorde såret ett tag då det låg en del skit där. Passade på att lägga i lite smörja i svansen då han troligen har klåda, har sett han klia svansen en del. Smörjade på lite kräm om hans läppar också som är snustorra. Reflexer, nosludd och färgglatt snöre sattes sedan på honom. Måste ju lysa upp en sådan här grå fredag! Tömkörde honom sedan en stund. Han var så himla fin!


Skrittade igång han ett tag, fick jobba lite på att öka takten men det blir bättre och bättre för varje gång. När han travades igång fick han lite längre tömmar än vanligt för att kunna sträcka ut halsen. Han höll samma tempo hela tiden istället för att dra iväg. När tömmarna kortates ställde vi lite åt höger och vänster. Himla skönt att han inte svängde eller gjorde skänkelvikningar denna gång. Han uppförde sig perfekt. Efter han hade skrittats en stund körde vi en del slalom på de raka vägarna. Det behövdes helt klart. Skummade för fullt i munnen gjorde han också. När vi ändå höll på fick vi stanna då och då just för att bilar kom ibland. Brukar alltid stanna när någon åker förbi på grusvägarna. Men det är bara bra att vi fick stanna för då vet jag om han är med mig eller ej. Så fort jag ska proo stannade han direkt. Från trav till att stanna med max 2 skrittsteg, superduper. 


Apasche fick bara äta gräs idag. Hittade ett sår på honom också på ett litet opassade ställe. Jävla flugor säger jag än en gång. Men jag rengjorde såret och borstade honom ren innan han fick stå vid vägkanten för att käka massa gräs. Det uppskattade han nog ändå. 


Cyklade iväg till farsan för att ge deras kisse sällskap ganska strax efter jag kom hem. Ska nu snart dra hem. Armpass och yoga väntas. I morgon ska ponnysarna få motionera och om vädret tillåter tar jag kanske med en bok att läsa med ponnysarna i hagen. Om vädret inte tillåter det gör jag det så fort jag får chansen. Har massa böcker hemma som är olästa pga tidsbrist. Kan ju passa på att läsa i hagen med två harmoniska ponnysar. 


Hoppas även på att få sova ordentligt i natt, katten vägrar låta mig vara ifred. Suck. Nej, nu ska jag dra hemåt. Vi hörs!

 


|
Två nanniga skruttar|| Nannig Durasell||Nannig Apasche||Stilig och färgglad Durasell|

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards