cupperponie

Alla inlägg under juni 2015

Av Cupper Ponie - 18 juni 2015 19:44

Onsdag morgon, runt halv 9 cyklade jag iväg till stallet. Fint väder och knappt någon vind. Durasell låg vid ligghallen och sov medans Apasche vaktade. Så det blev lite myspys en stund. Så härligt att ponnysarna litar på mig och trivs med mig så de kan fortsätta ligga ner trots jag kommer. Runt 10 blev det jobbdags. Höll på till ca 3 tiden. Grått och trist var det helt plötsligt ute. Sommaren bara försvann? Hur som helst så red jag Durasell en stund i skogen. Klättrade runt lite i skritt och trav en stund vilket han behövde. Apasche longerades en stund så fick han busa av sig iallafall. Regnet kom sen också så morsan körde hem mig så jag slapp cykla. Hemma tränade jag ett tag, mage stog på schemat. Efter det passet så såg jag mig själv i spegeln och kände bara wow, min kropp.. Jag är imponerad. För lite mer än ett år sedan trodde jag aldrig att jag skulle vara nöjd över min kropp på just det sättet. Jag mår toppen och börjar hitta mig själv väldigt bra, tack vare träningen. 

 

Torsdag är det idag ja. Solen har inte synts till på hela dagen vilket verkligen suger. Vaknade flera gånger under natten pga katten som var helt galen typ. Mjau hit och dit, hoppade upp i sängen flera gånger osv osv. Suck. Dödstrött när jag vaknade. Fixade god frukost och tittade på serie innan jag åkte till stallet vid 9. Pussade på hästarna ett tag innan jobbet. Höll på tills 4 ungefär. Tänkte motionera hästarna men det ösregnade ute så det skippade jag. Käkade lite frusna hallon som inte längre var frusna samtidit som jag gosade med hästarna. När jag kom hem käkade jag lite mellis, lät det smällta och sedan tränade ben och rumpa. Gick toppen. Har ganska nyligen kommit ut från duschen och har precis startat en film. Så kommer resten av min kväll se ut. Nu blir det långhelg.


Är ledig i morgon så då ska bara hästarna motioneras. Båda tömkörs ett tag, så blir det nog hela helgen. Ska lägga lite mer tid på bloggen också men ingen stress direkt. Ska fortsätta titta på filmen så hörs vi i morgon!

 

Av Cupper Ponie - 18 juni 2015 19:38

De senaste två dagarna har det varit väldigt stressigt för mig. Därför har det fått vara tomt en del här. Men så fort jag hinner ikväll, då kommer jag tillbaka. Nu väntas långhelg så då kan jag nog pusta ut en del också.  

Av Cupper Ponie - 16 juni 2015 18:12

Istället för att träna ben, rumpa, mage och rygg blir det istället vila. Kroppen säger att jag måste vila idag och jag lyssnar på den. I morgon tar jag istället igen magdelen jag missar och på fredag tar jag ben och rumpdelen jag missar. Gör inte båda grejerna i morgon just för att man ska ha minst en dag vila från ben träning innan nästa ben träning, om ni fattar? På fredag så är det ändå bara ben och rumpa så då känner jag att jag kan lägga in ett till kort pass då. 


Hur som helst. Ska istället äta massa frukt och andra nyttigheter just för att jag behöver det just nu. Tänkte även titta på någon film om jag hittar någon bra. I morse såg jag en sjukt bra film, hoppas på att hitta en till minst lika bra film som den. Vid 11 tiden åkte jag iallafall till stallet. Det första jag gjorde när jag kom dit var att gå in i hagen. Apasche gnäggade på mig och troligen kände han på sig att jag inte riktigt mådde bra. Hände en grej i morse om ni undrar. Satte mig vid hästarna och lät tårarna rinna. Hästar är verkligen bäst, de muntrar upp en när man mår skit, de förstår verkligen. Fixade sedan svansarna på dom då de lätt blir skitiga, passade på att fixa till dom lite extra. Glänsande, rena och lena svanar blev sedan resultatet. Flätade ihop svansarna så de kunde hålla så fint åt minstånde under dagen. Gick sedan och jobbade några timmar. 


Tänkte motionera hästarna efter jobbet men nja. De fick busa runt i hagen ett tag istället. I morgon däremot, då ska hästarna få börja jobba igen. Tömkörning för båda. Tror de, åt minstånde Apasche, kommer bli riktigt glad. Cyklar kanske till stallet i morgon också, inte säker än, beror på vädret. 

Nej, nu ska vi se om jag hittar någon bra film. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 16 juni 2015 08:06

På riktigt, allt verkligen sög igår. Ont i ryggen, benet och foten på samma gång. När jag kom till stallet så fick jag helt plötsligt riktigt ont i vänster ben. Har hänt förut men det har allt släppt när jag har gått en stund. Men nej det släppte aldrig, än idag har jag fortfarande ont i benet. Höger fot fick för sig en massa skit också. Det kändes typ som jag vrickade/stukade foten varje steg jag tog. Liksom va? Makes no sence. Ryggen plågade mig ett tag också. Men vad kul. Ingen aning om vad detta är. Skulle avvakta till idag också det är inte så mycket som har förändrats. Troligen blir det väl vårdcentralen sen. Men gårdagen sög verkligen igår, hästarna blev ompyssalde men jobbet fick jag skippa. Helvete. 


Nya tag idag istället. Ska snacka med morsan om vad vi ska göra så fort hon vaknar. Antingen fixar vi tid hos vårdcentralen och jag åker iväg till stallet, motionerar hästarna innan jobbet osv. Eller så avvaktar vi tills i morgon. Troligen kan det vara en nerv som har kommit i kläm men det är mest bara en chansning. Om jag kommer iväg till stallet innan jobbet så ska båda promeneras en stund. Tänkte att de skulle få lugnt nu måndag tisdag. I morgon ska de få komma igång ordentligt igen. 


Dagens frukost, hallon och mangosmoothie & en skål med vaniljyogurt och hallon. Mums. Dock hatar väll alla mig här hemma nu. Det låter ju en del när man mixrar och jag är den enda vaken. Resten sover så de var väll inte riktigt glada när jag satte igång mixern. But hey, i'm the best. Förtjänade en smoothie idag helt enkelt, de är inte alltid så tysta när jag sover så ja. 


Nu ska jag läsa bloggar, lyssna på musik och hoppas på att min kropp kan sluta göra ont. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 15 juni 2015 11:00

..Jag blir trött.. Byggnaden jag bor i är det väldigt lugnt, förutom när de ovanför har fest vissa helger men det är en annan sak. Men några meter här i från där det finns en annan byggnad är det inte minsta lugnt. Hur vet jag det? Jo man kan höra dom väldigt väl. Barn som skriker, spelar fotboll mot väggar, tak och balkonger. När man åker förbi där som jag gör dagligen är man nära på att köra på en unge varje gång. För de är mitt ute på vägen och har noll respekt. Tidigare i år så va dessa barn här på våran gård. De får vara här men det är jobbigt. De skriker, hoppar i ruschekanan, spelar fotboll etc. Det har hänt tidigare att skitungarna har skjutit bollen mot fönster och balkonger, med flit. Tro mig, jag ser allt. 


Jag går och lägger mig runt 9, är då ingen nattuggla, speciellt när jag antingen har jobb eller skola dagen efter. De där snorungarna är antingen utanför våran lägenhet eller hemma hos sig och skriker. Har hänt att mamma har fått säga till dom att dra om de inte kan hålla tyst. Respekten, var är respekten? Dessa snorungar har även jagat en katt en gång, ser jag det igen då jävlar säger jag bara, rak höger! Min katt är livrädd, inte bara för att hon är feg av sig utan även för att hon klarar inte av all rörelse och ljud. Det är synd om henne om jag får säga det själv. Hon går sällan ut för att de där snorungarna stör. Jag förstår henne. 


Någon dag kommer någon köra på en unge och jag kommer inte tycka synd om dom. Det är dock tragiskt att barnen ska drabbas när föräldrarna inte uppfostrar sina barn. Kan även säga så här att jag ser många barn idag som är ouppfostrade. Inte så konstigt att jag hatar barn. Tragiskt att en del inte vet skillnad på uppfostran och aga... Snälla, uppfostra era barn, om ni inte kan, skaffa inte barn.


Obs, vill tillägga att jag drar inte alla föräldrar över en kant om ni tror det, blir bara trött på ouppfostrade barn. Jag må vara 15(i vinter) men jag är inte dum i huvudet.

Av Cupper Ponie - 14 juni 2015 16:48

Har hunnit med en del idag. Ny header, stall, träning etc. Tog sovmorgon, typ. Vaknade vid 7, satt vid datorn och åt frukost någon timme. Blev sedan trött och halvsov en stund. Vid lunch tog jag mig till stallet. Tänkte skippa det men äsch, lite longering dör de inte av. Hela natten har det regnat så det var väldigt fuktigt ute, inte kul. Överdrivet med småflugor var det också. Usch. Longerade först Durasell en stund. Jobbade lite med höger galopp som han har rätt svårt för. När han väl galopperade i höger varv i ca 1,5 varv så fick han sedan sakta in så fick han även en massa beröm. Travade sedan av honom en stund. Och han frustade nöjt samt blev avslappnad. Fick en fin lång form på honom. När jag hade skrittat av Durasell longerade jag Apasche en stund. Lät han mest bara få latcha runt precis som han älskar. Han älskar att jobba men han hatar att promenera, under longering är det lite mitt emellan. Det tycker han mer är som en lek för lillkillen. Skutt hit, skutt dit. Avslutade med lite träning på röstkomandon. Han har liite svårt att stanna, han saktar hellre av för att få fortsätta röra sig. När hästarna var klara åkte jag hem, käka liten snabbis innan träning. I ca 1 h och 15 min höll jag på om jag inte har räknat helt fel? Höll på att dö i slutet. Fyfan vad det kändes. 


Nu äter jag middag. Blev stekt potatis med nå sorts sojanuggets. Aldrig smakat tidigare men den var helt okej. Smakade typ som hamburgebröd. Nu ska jag bara chilla. Jobb i morgon, från runt lunch till 5, sen ska hästarna motioneras. Tar nog Durasell ut på en tömkörningstur med Apasche på släp. Btw, vad tycker ni om den nya header? Inte min bästa direkt men den duger ett tag. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 14 juni 2015 09:01

 

||Turkos|| ||Orange/Svart|| ||Prickig||

När jag såg dessa..Jag dog. Hur snygga liksom? Mönster och färger, love it! Får jag chansen kanske någon av dessa hamnar i min gaderob. Behöver shorts nu när det är så varmt. Kommer vara snyggaste löparen i Arboga ;)

Av Cupper Ponie - 13 juni 2015 13:14

Jag ska, från och med idag, börja med ett träningsprogram. I morgon kommer jag börja ett till träningsprogram, så jag kommer ha två träningsprogram tillsammans. Detta är i hela 4 veckor. Dessa träningsprogram kommer ha fokus på mage och rygg i ett program och rumpa och ben i det andra programet. Har sett före och efter bilder på andra som har gjort dessa program, wow säger jag bara. Nu är det min tur. Så här kommer mina veckor se ut:

Vecka 24:

Lör: Mage och rygg

Sön: Ben och rumpa & Mage och rygg

Vecka 25: 

Mån: Mage och rygg

Tis: Mage och rygg & Ben och rumpa

Ons: Mage och rygg

Tor: Ben och rumpa

Fre: Ska vara vila här men jag har lagt till ett kort armpass här istället

Lör: Mage och rygg
Sön: 
Mage och rygg & Ben och rumpa

Vecka 26:

Mån: Mage och rygg

Tis: Mage och rygg & Ben och rumpa

Ons: Mage och rygg

Tor: Ben och rumpa

Fre: Vila (Tar ev en powerwalk)

Lör: Mage och rygg

Sön: Mage och rygg & Ben och rumpa

Vecka 27:

Mån: Mage och rygg

Tis: Mage och rygg & Ben och rumpa

Ons: Mage och rygg

Tor: Ben och rumpa

Fre: Här ska det vara vila men jag har lagt till ett kort armpass

Lör: Mage och rygg

Sön: Mage och rygg & Ben och rumpa

Vecka 28:

Mån: Mage och rygg

Tis: Mage och rygg & Ben och rumpa

Ons: Mage och rygg

Tor: Ben och rumpa


Blir en massa träning nu 4 veckor fram över. Kommer vara superkul. Kommer troligen visa före och efterbild om jag inte glömmer förebilden ofc. Är iallafall taggad. Nu när det också är sommarlov kommer jag inte behöva stressa upp tidigt på mornarna osv, så jag kommer få ordentligt med sömna trots jobb, stall och träning. Längtar efter att få se hur jag kommer se ut efter dessa veckor. Kommer ge allt och lite till för att få bäst resultat. Äta rätt kommer jag självklart också göra. Men dieta kommer jag knappast göra, onödigt skit bara. Diet är dåligt i längden. Ska skriva ner ungefär hur många calorier jag blir av med också. Räknar aldrig calorier och har aldrig brytt mig men det hade ändå varit kul på ett ungefär hur mycket jag blir av med. Bara intressant helt enkelt. Idag börjar veckorna so let start!

  

Och för er som undrar, ja jag vet att det är viktigt att vila MEN alla är olika, jag har svårt för att vila helt, antingen måste jag köra ett kort litet pass, yoga eller promenad. Sådan är jag, alla är olika. Måste jag vila, ja då gör jag det när min kropp säger till.

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards