cupperponie

Alla inlägg under juni 2015

Av Cupper Ponie - 9 juni 2015 19:07

Blev en tur ute på grusvägarna med Apasche. Han skötte sig toppen. Taggad på att få jobba men fortfarande mjuk och rund i gångarterna istället för att springa som en galning. Arbetsvillig och glad häst helt enkelt. Skrittade igång han ett bra tag. Han ökade när jag ville att han skulle öka och minskade när jag ville det. Perfekt. När han sedan travades igång höll han lugnet istället för att dra iväg så man måste hålla in honom hela tiden. Trav på en lång raksträcka innan han fick skritta en kortis igen. När allvaret började blev det en del tempoväxlingar, slalomvägar etc, ja helt enkelt för att se att han är med på noterna, och det var han. Skrittade sedan av honom en stund efter ett tag. Inte så himla svettig men lite svett rann. Tror dock han mest svettades av värmen.


Durasell nästa. Han tömkördes i hagen denna gång. Behövdes verkligen. Mycket svängar, bågar etc blev det ju då. Först ville han inte alls svänga, när han väl svängde gjorde han även skänkelvikningar. Fick allt slåss med honom där ett tag. Men sen var han med på noterna och började svänga superbra. Gjorde mycket bågar, slalom och volter. Fick jobba lite med att stå stilla också. Otålig liten skit ville inte stå stilla mer än två sekunder. La ute lite små stenar som koner och gjorde alla möjliga vägar bara för att se att han hängde med. Allt från stora volter till små snäva svängar som han nästan fick göra fram/bakdels vändningar för att komma förbi. Helvete vad svettig han blev. Men det behövde han. Travade sedan av honom med lite längre tömmar på grusvägarna. han höll samma tempo hela tiden trots tömmarna bra hängde. Härlig. Skrittade sedan av honom vilket då är självklart.


Två nöjda, och skitiga, ponnysar idag alltså. I morgon och på torsdag blir det heldagar i stallet. Varför får ni veta sen. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 9 juni 2015 19:00

Från början trodde, eller det var planerat att Light skulle komma hit i höst. Men så blir det inte. Blev själv lite smått frustrerad när jag fick reda på varför. För hon ska betäckas. Absolut är det skitkul med fölis men varför ska hon betäckas nu? Tre år gammal och ska betäckas. Varför? Hade hon varit besvärlig etc är det inte så konstigt om hon skulle betäckas för när en häst har varit mamma blir de en helt annan häst. Men så är ju inte fallet, hon är ju super duktig o lugn. Hon är nu även inriden men eftersom att min mormor inte har tid eller ork att rida henne så kommer hon bara stå. Självklart ska hon bli dräcktig då istället. Det jag mest reagerade på var att jag fick inte vara med att bestämma. Detta var redan bestämt innan jag fick reda på det. Så detta gjorde inte mig minsta lilla glad, helt plötsligt ska hon betäckas och jag har inte fått vara med och bestämma.


Hon är inte betäckt än då de missade ägget, vet inte när hon betäcks och om hon ens kommer bli dräcktig. Det gnager en önskan i mitt huvud att hon inte blir dräcktig. 


Nu i sommar ska jag iallafall få sitta på henne, ev rida henne, för första gången. Kommer vara super spännande och förhoppningsvis lyckas jag få någon att fota oss. 


Det som är positivt med att Light inte kommer hit i höst är att jag får längre tid med ponnysarna, men det är allt. Inte förens jag slutar 9:an och flyttar till Skåne för att gå gymnasium kommer jag äga Light. Vad som händer då kan bara framtiden avgöra. 

EDIT! UPPDATE 9 Juni 2015; Tydligen så blir det nog inget föl för det verkas som att Light ät steril. Mer info om detta får ni ev längre fram!

 

Av Cupper Ponie - 8 juni 2015 19:03

Har precis kommit hem från ridskolan. Sitter i min säng med en skål bredvid mig som innehåller melon, äpple och frusna hallon. Mums. Så vi börjar väll med hur min måndag har varit. Så skolan började halv 9 och ingen visste varken vad ville skulle göra eller var vi skulle vara. Typ alla elever på skolan gick runt och letade efter en lärare. Helt plötsligt blev skolan en stor hönsgård ungefär. Till slut kom alla lärare så kollade vi runt i grupper för att kolla vad varje temagrupp har gjort under temaveckan. That's pretty much it. Skulle ha tittat på en fotbollsmatch från klockan 1 till 3 men jag drog hem istället. Satt sedan hemma tills klockan stog på halv 5. Drog då iväg till ridskolan för att köra sista lektionen för denna termin.


Vi hade bestämt att köra gymkana. Var väldigt kul helt klart. Dock förlorade mitt lag men vafan, allt handlar inte om att vinna. Troligen är nu inte jag tillbaka till ridskolan förens 3 Augusti då höstterminen startar då. Det var min måndag iallafall. 


I morgon då? Jo, då börjar jag kl 9. Så ska vi ha mentorstid en stund och sedan är det tävling. Alla klasser tävlar mot varandra. Ska bli spännande och se hur det kommer gå. Ingen aning när vi slutar med innan 3 har jag för mig. Drar då hem, byter om och åker sedan direkt till stallet. Tömkör Durasell och Apasche, ska ev snacka om sommarjobbet i morgon också. Sen blir det träning efter stallet. 


Så ser morgondagen ut. Hoppas på bra väder resten av veckan då vädret idag har varit ganska höstigt. Vll ha sommar nu. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 7 juni 2015 16:41

Blev tyvärr lite sen med denna, ber om ursäkt för det!

 

Hålla bra uppdatering på bloggen. Check! Den har varit lite halvdan men saker har självklart hänt under maj-månad. Men trots det så har jag nog inte kunnat göra bättre uppdatering under en sådan jobbig period. Därför checkar jag av denna.


★Spara mer pengar. Check! Inte så förvånad då jag sällan handlar saker. Har hänt att jag har köpt nå naturgodis men annars så har jag det mesta av månadspengen kvar. 


★Mocka hagen oftare. Har varit sjukt dålig på detta tyvärr. Vädret har inte gjort det bättre heller. 


★Mindre vila, mer träning. Check! Har varit duktig på denna front. Har hänt att jag inte har hunnit med nå långt träningspass men då har jag istället kört ett kort pass eller yoga. Perfekt, ska nu hålla detta hela sommaren när ändå tiden finns. Har ett litet mål under sommaren när det gäller träningen, kommer nog inlägg om det längre fram.

 

Av Cupper Ponie - 7 juni 2015 16:17

Är så himla glad över hur duktig Apasche var idag. Tog en lång tömkörningsrunda. Började med att skritta ett tag. När hästar blir äldre är det viktigt att låta de få komma igång under längre tid. Så det blev väldigt mycket skritt i början. Försökte få fram hans snabba skritt och tillslut så fick jag det. Han fick kämpa en del i uppförsbackarna i trav vilket han gillade. Apasche älskar att gasa i uppförsbackar, troligen för att det är jobbigt, han älskar jobbigt. Och eftersom att vi höll på att flyga iväg i blåsten flera gånger blev det även en del motstånd, alltså ännu mer jobbigt. Hände inte så mycket i början. På hemvägen kände jag för att göra en del slalom på raksträckorna. I början hade han supersvårt att svänga åt vänster. Istället för att svänga gjorde han antingen öppna eller skänkelvikningar. Suck. Men till slut så gick det. Och ni ska bara veta vad fin han vart. 


Nacken blev kortare och i ett lägre och avslappnat läge, samt öronen gungade fram och tillbaka. En häst som har gungade öron, typ som åseöron, det är en avslappnad häst. Lyssnade på minsta lilla grej jag bad honom och han skötte sig perfekt. Så himla nöjd över honom. Ibland kom bilar och då sa jag bara till han honom att stanna. Han stannade direkt oavsett gångart. Efter ett tag så fick han skrittas av en lång bit på långa tömmar. Avslappnad och fin var han. Gick sedan bredvid honom resten av vägen och han följde med mig vart jag än gick. Svängde jag åt vänster svängde han åt vänster. 


Detta ska vi jobba vidare på så kommer han nog bli otroligt fin med tiden

 

Kände för att lägga till lite färger idag, gula och rosa reflexer, blå och vitt ludd. Aldrig fel att sticka ut.

Av Cupper Ponie - 7 juni 2015 10:42

Känner mig nästan taggad på en ny vecka, troligen då vi har skolavslutning på fredag. Är supertaggad på sommarlov men vädret verkar inte hänga med. Men om man har tur så kanske sommaren kommer snart. Idag ska jag iallafall iväg till stallet trots det blåser mer eller mindre storm ute. Apasche ska ut på lång tömkörningstur. Durasell ska också få tömköras en lång tur men inte lika långt som igår. Men som sakt, det beror på om han uppför sig idag. Mocka hagen och städa sadelkammaren ska också göras. Skulle ha gjort det igår men det tog rätt lång tid med Durasell så jag tar det idag istället. 


Hemma ska jag städa rummet, ser hemskt ut i mitt rum. Kläder överallt, lite papper här och där samt en del disk. Blir ett lätt träningspass sen också. Några enstaka inlägg ska skrivas som kommer upp under veckan. Har ett inlägg som skulle ha kommit upp tidigare i veckan men saker har hänt så jag har glömt bort det helt. 


I morgon kommer det förhoppningsvis upp en liten minihaul. Ett litet paket kom äntligen hem till mig efter typ två månader. Och om ni undrar varför det har dröjt så var inte grejerna i lager när jag beställde dom. 


På fredag är det skolavslutning och jag har klänning och skor som väntar i gaderoben. Längtar såå mycket. Dock har jag en liten solbränna som ser förjävlig ut. Kan säga att det syns att jag har haft sportbh på mig. Ser även misshandlad ut. Blåmärken på ben,armar och rumpa. Varför jag har ett stort fett blåmärke på rumpan kom ju från avramligen förra helgen men de på benen och armarna är ett mysterium. Äsch, skitsamma! 

Nu måste jag fixa mig för stallet. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 6 juni 2015 20:17

Durasell var inte ett dugg roliga idag. Hade ju tänkt att ta en lång tömkörningstur med Apasche på släp. Men vi kom inte så speciellt långt tyvärr. Durasell kände inte alls för att sköta sig idag. Istället för att svänga gör han skänkelvikningar. Istället för att gå rakt flyter han åt sidan. Gud vad sur jag blev. Apasche förståg ingenting den stackaren. Drog tillbaka med ponnysarna och lämnade Apasche i hagen så han slapp mitt och Durasells gräl med varandra. Så vi drog iallafall iväg. Massa krav fick det allt bli nu. Inte så populärt tyckte Durasell. Travade mestadelen hela tiden, gjorde mycket slalom etc. Det blev helt klart jobbigt. Under tiden Durasell höll på att jävlas kände jag nästan för att skänka bort honom. 


Men efter en massa gräl så helvete vilken häst. Jag vet att han kan men han gör ingenting gratis. Från skänkbar till dyr, så kan man säga passet var idag. När han väl gick som han skulle, svänga som han skulle osv så fick han skrittas på långa tömmar sista biten tillbaka till stallet. Svettig som bara den men han såg nöjd ut. Svettet rann som vattendroppar, skumm mellan bakbenen och om munnen. Där har vi en häst som allt har fått jobba hårt. Hoppas han nu håller sig så som vi avslutade idag under morgondagen också. Annars får vi gräla ett tag till.

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards