cupperponie

Alla inlägg under september 2015

Av Cupper Ponie - 14 september 2015 09:00

Måndag: Hemma från skolan. Ridskola och ev tömkör ponnysarna.

 

Tisdag: Skola till 15.35 Tömkör ponnysarna samt tränar på kvällen. 

 

Onsdag: Skola till 15.45 Tömkör Apasche, rider Duracell. Träning på kvällen. 

 

Torsdag: Skola till 15.00 Longerar Apasche, tömkör Duracell. Träning på kvällen.

 

Fredag: Studiedag(?) Tömkör ponnysarna samt en hel del träning under dagen. 

 

Lördag: Promenad i skogen med ponnysarna. Träning hemma. 

 

Söndag: Ev fota lokal hopptävling på ridskolan. Tömkör Apasche, rider Duracell samt träning hemma.


Så ser denna vecka ut. Ponnysarna ska jobba på som vanligt. Apasche ska fortsättas stärka galoppen. Ev provar en galopp under tömkörningen med Apasche mitt i veckan ifall han har gått bra. Provar endast om det känns rätt helt enkelt. På söndag har ridskolan en hopptävling för endast storhäst. Ska snacka lite med morsan om hon har lust att lämna av mig där så ska jag fota en del. Måste också hinna med att rensa kameran isåfall men det ska nog inte vara nå problem. Jag är som sakt inget proffs när det gäller att fota men jag vill bli bra, jag vill bli bäst. Så jag passar på när jag ändå har chansen. På fredag har jag ev studiedag, har för mig att det är denna vecka men jag är inte helt 100. Har iallafall en del planer ifall jag får långhelg. 

 

Av Cupper Ponie - 14 september 2015 08:28

God morgon! Egentligen borde jag vara i skolan nu, whopsi. Men jag kom hem väldans sent från stallet igår så jag kom i säng sent. Så jag var väll mer död än levande när jag vaknade. Nu kommer väll vissa tycka att det är en dålig ursäkt, att jag borde vara i skolan iallafall, men tro mig, det borde jag inte. Får inte jag tillräckligt med sömn kommer jag vara på ett kasst humör. Och jag har absolut ingen lust att vara med min klass just nu så som dom håller på. Jag vill inte det minsta lilla till skolan. Inte för att jag är rädd att bli kallad saker och mår dåligt av det. Jag vill inte vara i skolan för att jag är så förbannad på klassen, iallafall förbannad på de som är inblandade. Nu vet jag inte riktigt vilka som är inblandade men jag har ett litet hum om saken. 


Nej nu orkar jag inte nå mer med skolan. Får huvudvärk av skiten på riktigt. Hade en ganska så kass dag igår. Mycket snack om skolan samt grejer som hände hemma. Kom iväg till stallet senare på kvällen iallafall. Tog en ridtur på Duracell endast för att rensa tankarna. Så det blev ett pass ute på grusvägarna. Jobbade lite på formen och tempot. Han blev riktigt fin för att vara ute på grusvägarna. La även till en kort galopp. Fick ett bra tempo på honom, inte så att han rusade iväg utan han höll sig i en lugn och fin galopp. Svettig som bara den blev han. Tror inte han har varit så svettig av ett ridpass. Apasche har kört på riktigt bra de senaste dagarna så han fick det ganska lugnt idag. Löslongerade honom en stund och busade runt ett bra tag samt la in lite tricks. Han hade så himla kul. Han verkligen busade på när vi väl höll på. Duracell var också på bushumör så han busade jag också med lite smått. Haha, han verkligen skuttade runt av glädje. Hade det inte varit så mörkt ute hade jag helt klart filmat. Var nog hemma strax innan halv 10 och jag kom i säng runt 10-halv 11. Så jag är helt slut. Idag är det ju ridskola. Drar ev till ponnysarna senare under dagen då jag ändå är hemma. Men vi får se hur det blir. Om jag kommer iväg till ponnysarna blir det tömkörning för båda två. 


Ska se på serier, träna, ev till ponnysarna och sedan till ridskolan. Så ser min dag ut. Dock har jag en känsla att jag borde faktist ha dragit till skolan, vet inte riktigt varför men nu är det försent. Ska aldrig lita på min känsla när det gäller skolan längre. Hur bra det än käns i skolan kommer det alltid sluta som åt helvete. Och jag har ingen lust att vara bland folk som ska säga massa saker om mig som inte är sant. Blir så trött på barnsligheten. Om man hade kunnat få plugga på distans hade det varit ett alternativ jag inte hade sakt nej till. Måste nog få ordning på saker och ting i skolan innan jag är helt back on track. Blir mycket snack om skolan just nu men jag måste verkligen få ur mig det jag har att säga. Funderar på att skriva ett inlägg som jag antingen kommer få massa hat av eller så kommer vissa hålla med. Vi får se hur jag gör. Är inte rädd att få hat då jag står för denna sak och det som det handlar om är sant, tyvärr har en del svårt att inse det tyvärr. 


Kolla på serier är vad jag ska göra nu, så får vi se vad nästa grej blir. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 12 september 2015 17:19

Skippade löprundan med ponnysarna idag. Tömkörde istället Apasche och red Duracell. Det gick så himla bra. Apasche skrittade jag igång ett bra tag. Mycket lösgjorda vägar och tempoväxlingar. Så fick han jogga ett bra tag, samma sak här, lösgjorda vägar och tempoväxlingar. Svettig blev han av det. Har börjat med mer krav för hans del, bla längre steg i skritt och trav vilket är jobbigt för honom. Men har är fantastiskt arbetsvillig. Lät han skritta ett tag innan han fick trava igen. När han fick trava igen körde vi en del övergångar innan han skrittades en kortis igen. Tog av selen och tömmarna, satte på linan och longerade honom i galopp. Han är så klockren just nu. Han galopperade med rätt galopp om och om igen i båda varven. I hans svåra varv gjorde vi mycket övergångar vilket är ett sett att stärka galoppen. Gick hur bra som helst. Hände någon få gång han fick fel galopp men han bytte till rätt galopp innan jag ens fick han i trav. Han så grym. Guldstjärna till honom!


Blev dressyr för Duracells del och jag kände redan när han skrittades igång att han var pigg och på bra humör. Skrittade ett bra tag med honom också. Mycket bågar, svängar och volter. La även in lite skänkelvikning. Endast testade lite smått och det gick hur bra som helst när jag väl hittade rätt knapp. Travade ett tag och på bågar och volter. Gick kanon. Känslig för skänkeln, mjuk och framåt. La även till lite galopp. Då han inte är tillräckligt stark att galoppera arbetade, eller hur man nu ska säga, lät jag han endast rulla på i galopp på en stor volt. Minskade och ökade lite som gick kanon. Busade till det gjorde han också lite. Hoppade åt sidan, slängde med huvudet och bockade med öronen framåt. Men jag satt kvar. Travade även ute på grusvägarna en kortis. Inte lika lätt för honom där, troligen för att det inte blir lika mycket lösgörade för honom och det är just det han behöver. Men jag fick han i en helt okej form innan jag längde tyglarna. Guldstjärna till han också. Grym bra pass och det märks att han börjar bli starkare och starkare. 


Mockade en del innan jag åkte hem också. Guldstjärna till mig ;) Nej men det börjar bli den tid på året hästarna skiter mer i ligghallen eller vid ingången så dags för mig att sluta lata mig så mycket. Körde ett armpass när jag kom hem. Hade inte så mycket energi så det blev ganska lugnt. Blir nog hårdare i morgon. Nu ska jag fortsätta titta på serier. Vi hörs!

    

Av Cupper Ponie - 11 september 2015 14:33

Jag förstår inte vafan det är för fel. Tänker inte gå nå djupt in i det här men jag kan säga att jag tänker banne mig inte gå kvar på skolan jag går i. Saker och ting har spridit runt och jag är nu klassad som saker och ting. Det som sprids runt har jag inte sakt ett jävla ord om och de flesta tolkar allting helt fel. Men istället för att prata med mig så jag kan förklara det jag menar ska allt spridas runt så nu har jag blivit en massa saker. Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta, på riktigt. Är de så fega att de inte kan fråga mig om vad jag menar när ändå just MIG det handlar om. 


Det var föräldrarmöta på skolan igår och tydligen har det kommit upp en massa historier om mig. Asså vad i helvete? Jag trodde verkligen att jag hade kommit till en helt ok klass men jag har kommit till en klass som mer beter sig som barnungar. Ev möte med rektorn på måndag men jag tänker fane mig inte gå, jag ska till ridskolan och varför ska jag gå på ett möte när alla ändå tolkar saker fel. 


Min farsa är förbannad över det som händer just nu, morsan vet jag inte än då jag inte har pratat med henne. Men jag blir så förbannad och irriterad. Vad går jag i för klass? Vad går jag i för skola? Tänker fanemig inte gå dit om de ska fortsätta sprida runt massa skit som de inte har minsta lilla aning om. Jag trodde 9:an skulle gå grymt bra så här innan gymnasiet men fan heller, så fel jag hade..


Nu ska jag bara dra till stallet och mysa med hästarna för de förstår mig. De tolkar inte det jag säger fel, de lyssnar och förstår. Kanske inte är så konstigt att jag har svårt att dras till människor trots allt. Usch säger jag bara. Jag mår skit.

Av Cupper Ponie - 11 september 2015 09:26

Blev en timmes löprunda och har nu pluggat runt 30 minuter. Allt sitter verkligen. Tror detta kommer gå fantastiskt bra. Tror detta är första gånger jag känner mig 100% säker på ett prov. Detta kommer gå så bra. Om ca 30 minuter drar jag till skolan och hoppas på att provet kommer gå perfekt. Inte helt säker på om vi verkligen börjar med SO, kanske har en kortis kemi emellan? Har noll koll när det gäller den delen. Hoppas iallafall på att provet går som jag hoppas. Siktar inte på ett A i betyg men blir jag godkänd är jag super glad och nöjd över mig själv. Har nog aldrig varit så här taggad på skola tidigare. Vi hörs!

  

Av Cupper Ponie - 11 september 2015 07:31

Det är fredag, nästbästa dagen på veckan. Bästa dagen är nog Lördag för då är man ledig och man behöver inte stressa över att skolan börjar dagen efter eller att man ska till skolan just den dagen. Ja ni fattar nog. Det är otroligt dimmigt ute. Hade tänkt att ta en springrunda direkt när jag hade vaknat men det gick väll inte riktigt då jag kan inte träna hungrig. Ni som kan, HUR? Berätta eran hemlighet. Har istället ätit en mumsig frukost i mörkret i mitt rum. Så fort frukosten har smällt drar jag ut på en löprunda. Får ha massa reflexer på då det är så dimmigt. Direkt efter löprundan blir det en snabb dusch och massa plugg. Om jag har fattat rätt är våran första lektion idag so så det blir perfekt med prov då. Då kan man plugga en massa innan och förhoppningsvis hamnar man inte i andra tankar och glömmer bort det man precis har läst. Och plugg efter en löprunda är nog det bästa för min del. Blir väldans mottaglig efter en löprunda. 


Slutar 14.00, ev cyklar till stallet men vi får se. Om det är lika varmt som det var igår blir det nog stallet på kvällen istället. Annars blir det för varmt helt enkelt. Duracell ska tömköras och Apasche longeras, ev lägger till lite tömkörning för Apasche del om jag känner att det behövs. Mocka ligghallen och om jag hinner mockar jag lite i hagen också. Det är iallafall fredag och jag hade inte tänkt att stressa någonting. Samma sak när det gäller provet. Inte stressa för att få sluta tidigare. Ta den tid det tar och göra mitt bästa. Nu börjar det bli dags för en löprunda och efter det massa plugg. Vi hörs!

    

Av Cupper Ponie - 10 september 2015 18:22

Har pluggat som inihelvete idag. Stannade hemma endast för att jag vill inte kugga provet i morgon. Jag känner mig säker men ändå inte. Hoppas på att mitt slit visas på provpappret i morgon. Runt lunch tog jag en paus iallafall. Körde ett träningspass och käkade. Runt halv 3 tiden cyklade jag iväg till stallet. Tömkörde Apasche en stund. Mycket lösgörande vägar som volter och serpentiner. Han blev riktigt, riktigt fin, och svettig. När jag kände mig nöjd longerade jag honom i galopp och han verkligen satt den idag. Han galopperade i rätt galopp varv efter varv. Bara någon få gång blev det fel galopp men då var det bara att sakta av och göra ny fattning. Så himla nöjd över honom. Travade sedan av honom samt skrittade av honom. Gav han massor med beröm, han verkligen levererade idag. Duracell longerades en kortis i alla gångarter. Då vi blev borta ett bra tag i skogen igår ville jag ta det lugnt ifall han skulle ha någon träningsverk eller så. Innan jag åkte hem igen satte jag mig vid hästarna och läste på till provet. Kanske inte världens bästa pluggkompisar då Duracell ska ha uppmärksamhet hela tiden. Men men. 


I morgon börjar jag halv 11(?) Har noll koll då det endast är denna vecka. Hittar inte någonstans heller om info vilken tid vi börjar i morrn. Får hoppas på halv 11 så får vi se om det stämmde eller ej. Får ringa till skolan å fråga annars. Hade iallafall tänkt plugga ett bra tag innan skolan i morgon då provet blir direkt på morgonen. Känns dock ganska bra för då har jag kvar allt i huvudet istället för att ha andra ämnen ivägen som får mig på andra tankar. Slutar sedan vid 2 så det blir en kort skoldag vilket är perfekt på en fredag. Men mer om morgondagen i morgon!


Tänkte plugga nu men jag behöver litet break, väntar istället tills i morgon. Vi hörs!

 

Svettig påni efter ett grymt bra tömkörningspass

Av Cupper Ponie - 9 september 2015 19:33

Blev en lite väl lång skogsritt idag. Kom alldelles vilse i skogen och Duracell försökte hitta hem men det gick inte riktigt nå bra. Runt 3-4 h var vi borta i skogen... Enligt min mobil var vi borta vid täby innan vi vände hemåt åt rätt riktning. Benreflexerna gick sönder samt 1 av 4 ramlade av någonstans. Men vi kom ut oskadda vilket är huvudsaken antar jag. Då vi kom tillbaka för runt 40 minuter sedan hann jag inte tömköra Apasche då jag verkligen måste plugga. Troligen stannar jag hemma å pluggar i morrn, Apasche får motioneras ordentligt och Duracell longeras en stund. 


Nu fixar jag käk och sedan kommer farsan och hjälper mig med pluggandet. Det känns som att jag kommer klara provet men när jag väl tänker efter kommer det gå åt helvete om jag inte stannar hemma i morrn och pluggar gärnet. Vi får se hur jag gör helt enkelt. Har inte så superviktiga lektioner i morrn ändå så. Vi hörs!

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards