cupperponie

Alla inlägg den 4 maj 2015

Av Cupper Ponie - 4 maj 2015 19:47

Måndagen börjar dra sig mot sitt slut och tisdag kommer närmare. Har haft en rätt så grym dag idag. Dock har min hosta varit så himla förjävlig. Så fort jag kommer inomhus hostar jag nästan upp lungorna i evigheter. Tur man har grymma kompisar som gör att man tänker på annat istället. På svenskan kollade vi på film och på biologin gjorde vi en uppgift som var enkel. Alltså var det rätt lugnt idag. På matten hände det inte så mycket.


Dagens ridpass då. Red på Lady igen. Byter väldigt ofta. Vanligtvis byter vi häst efter 4 lektioner men jag byter nästan alltid häst mellan de lektionerna. Bryr mig inte så mycket då det är kul med olika hästar men ibland blir jag lite smått fundersam. Hur som helst var det markarbete idag. Vi jobbade på att byta galopp på rätt ställe. Uppvärmningen i skritt och trav innehöll en del skänkelvikningar för min och Ladys del. Kände att om vi jobbar på det blir hon någolunda smidigare. Btw, i min grupp får vi värma upp själva. Dock ville hon gärna bli tung så jag vart tvungen att bära upp henne. Men fick till det av och till. Det var mest problem med det i galoppen och under övningen. 

 

Här har vi de två övningarna som gjordes idag, ritat i paint. Övning 1: Vänder upp mot medellinjen mot bommarna i trav. Men innan bommarna är det en volt på ca 10 meter runt en bom. Sen över de tre bommarna och en 10 metersvolt efter det igen. Här var Lady lite trög i svängarna ibland. Var verkligen tvungen att mata på med rätt skänkel och mjukna lite extra i tyglarna. Annars var hon mer rak än böjd. När vi sedan skulle ut på spåret igen ville hon gärna gena så då vart jag tvungen att vara väldigt bestämd.

Övning 2: Detta gjorde vi i galopp. Över bommarna på medellinjen och sedan två serpentinbågar över upphöjda bommar. Samt byta galopp efter varje båge. Detta var lättare sagt än gjort. Fick bära på henne hela tiden vilket gjorde att svängarna vart knasiga och galoppen byttes inte. I slutet gick det helt klart bättre. Fick ''jaga'' på henne mer så hon vaknar upp och förstår att jag inte kan bära på henne hela tiden. Slutet gick helt klart bättre. Svängarna blev mer eller mindre perfekta och hon bytte galopp när jag bad henne. 

Travade sedan av henne på halvlånga tyglar och hon sökte sig ner fint samt frustade. 


I morgon är det tisdag, den jobbigaste dagen på veckan. Snark. Inte helt 100 på hur jag ska göra med morgondagen. Ska ge dagen en chans och sedan får vi se. Efter skolan åker jag till stallet. Tar en promenad med ponnysarna, ev trickträning/ bus i hagen. Sen mockar jag en stund. Efter stallet blir det träning, äntligen! Längtar som bara den. Tänker strunta i hur lång tid det kommer ta. Jag SKA träna tills jag är färdig för det behöver jag efter förkylningen. Funderar sedan på onsdagen att vakna tidigare för att hinna med en löprunda innan skolan. Hur mysigt skulle inte det vara? Hoppas solen är framme då! Startar morgondagen med en smoothie, mumsig frukost och bloggen. This will be perfekt!

 

Av Cupper Ponie - 4 maj 2015 15:54

Kom hem från skolan helt plaskvåt. Såg inte så mycket på hemvägen heller då det blev alldelles prickigt på glasögonen men hem kom jag iallafall. Har bytt till myskläder, ätit mellis och kollat runt på bloggar. Om ca 30 minuter måste jag iväg till ridskolan. Orkar inte gå ut nå mer idag haha. Men det är hästar det handlar om så det är ändå helt okej ;) Ikväll kommer det bli en lång varm dusch utan tvekan. Riktigt höstväder ute nu trots det är vår. 


Är lite osäker på hur morgondagen kommer se ut. Har en förjävlig hosta och min ork är på 0%. Vet inte hur jag skulle kunna orka med 7,5 timmar i skolan med knappt 5 minuters raster. Går nog hem om det skulle bli jobbigt under dagen. Får se hur det blir i morgon. Känns som att jag är hemma från skolan var och vartannan dag men är man sjuk, ja då är man sjuk. 


Ska äntligen få träna i morgon också. Först idrott och sedan ordentlig träning efter stallet. Såå himla taggad! Hoppas bara på att idrottslektionen är seriös och inte innehåller massa lekar. Vi är inte småbarn! Får inte jag träna seriöst på idrotten går jag hem. Inge snack om saken. 


Efter ridskolan måste morsan handla hem lite grejer och direkt efter det blir det lång varm duch för min del, ska försöka hinna blogga innan jag somnar. Vi hörs!

 

Funderar på att ta med kameran till stallet i morgon och klicka lite bilder i solnedgången.

Av Cupper Ponie - 4 maj 2015 07:23

Måste fixa inför skolan så inlägget får gå fort. Det är måndag och jag har ingen aning om jag kommer klara av skolan idag. Har hostat hela natten vilket har varit skitjobbigt. Jag har inte ont i halsen nå mer iallafall så nu kan jag träna på hur mycket jag vill. WHOHO! Dock slem finns i halsen samt är lite ''tung'' i rösten. Men jag får ge dagen en chans. Slutar 3 som vanligt, här får vi aldrig sluta tidigare. Tydligen ska det regna under dagen så en löprunda kommer jag inte kunna ta innan stallet. Åker till ridskolan vid halv 5, markarbete står på schemat. 


Nu måste jag skynda lite, datorn ska packas, håret ska borstas etc. Vi hörs!

    

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards