cupperponie

Alla inlägg den 21 maj 2015

Av Cupper Ponie - 21 maj 2015 19:23

Tog en tömkörningstur med Apasche på ca 1 timme. Skrittade mest men det blev lite trav också. Apasche avskyr promenader, han vill hellre tömköras i skritt istället för att promeneras. Därför fick han ha tömkörningsutrustningen på så blir han nöjd. Träffade på lite bilar men han tog det med ro. Öronen var vinklade bakåt då han lyssnade på mig hela tiden, samt så flaxad dom lite smått vilket betyder att han var avslappnad. Perfekt. När vi sedan kom tillbaka till stallet frustade han nöjdt. 


Durasell longerades då han inte riktigt ville som jag ville när han skulle hoppa. Istället fick han longeras över bom. Gick superduper i traven. Förut kunde han knappt trava över en bom utan att slå i. Nu lyfter han på fötterna så fint. Galoppen fick vi inte riktigt till. Han vill inte galoppera så man fick jaga igång han. Skippade bommen och bara körde galopp. Efter ett tag så fick vi fram en galopp i båda varven utan avbrott. Så där gav vi oss. Travade av en svettig åsna och sedan skrittade av honom. Nöjd och svettig korv.


I morgon är det fredag och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med hästarna, det får vi se. Hittills vet jag iallafall att jag börjar morgonen med yoga och sedan är jag i skolan fram till 14:40. Samt i morgon kväll ska jag vara kattvakt. Dåså. Vi hörs!


Video från tömkörningen, Apasche tittade på fåglar och kor.

 

Svettig Durasell. Btw så hade ponnysarna flugskydd på då flugorna var förjävliga i dag.

Av Cupper Ponie - 21 maj 2015 14:30

Åker till stallet om ca 30 minuter men tänkte logga in här först bara. Så det är torsdag och jag skippade skolan. Skitdåligt av mig men jag var så trött idag. Orkade knappt upp ur sängen. Ganska typsikt i slutet av terminen då man bli skoltrött. Har istället kollat runt lite på internet samt tränat. Körde lite mage och ben/rumpa idag. Har blivit lite ändringar på schemat pga olika anledningar. Så istället för vila i morgon ska jag träna ryggen istället. Vilade i går istället då jag kom hem från stallet så sent. Så resten av tränings-schemat denna vecka blir Fre:Rygg Lör:Löprunda, ev även armar Sön:Ben/rumpa. Kanske flyttar löprunda till söndagen, beror på vädret. 


Snart drar jag iväg till stallet som sakt. Apasche ska tömköras lite lätt och Durasell ska hoppa. Han måste jobba på sin hoppteknik och balans. Denna vecka kunde jag inte alls gå efter schema av olika anledningar så istället får jag skita i schemat för denna vecka. 


Fredag i morgon och jag längtar. Slutar 14:40 i morgon och om man har lite tur får vi sluta tidigare. Stallet ganska så direkt efteråt också. Inte helt 100 på vad hästarna ska få göra. Kanske tar med dom ut på en promenad så ska de få klättra lite i skogen. I helgen händer inte så mycket. Tänkte starta lördagen med en löprunda med ponnysarna och sedan träna armar runt kvällen. Kanske startar söndagen med cardio och kör ben/rumpa på kvällen.


Nu måste jag kila iväg. Vi hörs!

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards