cupperponie

Alla inlägg den 9 maj 2015

Av Cupper Ponie - 9 maj 2015 18:14

• Apasche och Durasell kunde inte longeras förut. Tror det var så att de aldrig hade blivit longerade       förut. Men första dagen jag var där gav jag mig fan mig på att longera dom. Ponnysarna hade svårt att fatta i början men det tog inte så lång tid tills de förstog. När jag åkte hem samma dag kunde nu två ponnysar longeras. Nu longeras de minst 1 gång i veckan. Hästarna älskar det. Bralla runt då och då, sen börjar allvaret efter lekstund.


• I höstas/ tidigt i vintras förra året blev jag trampad av Durasell. Har för mig att jag berättade det samma dag. Minns inte. Hur som helst så blev min nagen totalförstörd. Blod under nageln och nageln lyftes upp några centimeter. Nu ska ni veta att jag har fortfarande blod och upphöjd nagel. Blodet har snart försvunnit, istället har någonting gulaktigt satt sig där blodet var. Tänk vad lång tid det tar tills nageln blir normal. Om den ens blir normal igen?


• Innan jag började med båda hästarna lyssnade Durasell även på mig. Redan från första början jag var där med en f.d kompis lyssnade både Apasche och Durasell på mig. Apasche var den jag höll på med på den tiden. Och vad allt beror på kan vara så att Durasell ville ha mig som ledare, lekkompis, ja allt det där. Vi var menade för varandra från första början. 


• Durasell är sjuukt avis när jag är ute med Apasche. Får inte ens gå ut ur hagen om inte Durasell hänger med. När jag sedan är ute och jobbar med Apasche gnäggar galningen som bara den. Apasche är dock värre men han är inte så mycket för att bli lämnad. Man kan märka skillnaden mellan en häst som är avis och en häst som inte vill bli ensam. Kanske inte i början men jag har märkt det mer och mer. 


• För att lära Apasche något nytt måste jag göra det först. Tex när jag skulle hoppa med Apasche för första gången. Han förstog inte det minsta när jag högde någon millimeter. Vet ni vad jag gjorde? Jo jag släppte Apasche, sa till honom ''Titta nu här!'' Han tittade och jag hoppade över bommen. Provade sedan hoppa en gång till med Apasche och han hoppade. Nu hoppar han hur bra som helst ovasett högd. Vill ha bättre bommar och hinderstöd så hästarna kan hoppa mer samt med bättre grejer. 


Då så fick ni veta lite grejer från förr. Bl.a i början av min tid med ponnysarna. 

  

Ibland undrar jag verkligen hur jag har orkat med dessa bullar. Haha, de är så speciella <3 Ångrar inte en minut spenderad med dom trots en del motgångar


Av Cupper Ponie - 9 maj 2015 15:07

 

Sneakpeak ovan! Så hur gick det att fota då? Inte superbra men inte dåligt. Solen var inte tillräkligt pigg idag så den hamnade inte på rätt ställe, vilket gjorde att bilderna med svart bakgrund sket sig. Ute på grusvägarna tyckte hästarna att det var skittråkigt att bli fotade så det blev inga bra bilder där heller. Men i hagen blev det bäst bilder iallafall, och den enda platsen som de blev fotade i. Nya bilder blev det iallafall.


Innan hästarna fotades tömkördes Durasell i skogen, mycket trav i olika tempon, det var jobbigt tyckte han. Jobbade lite med skänkelvikning också. Ibland får han för sig att göra skänkelvikning men nu börjar han mer lyssna på mig när han ska och inte ska. Avslutade sedan med en kort galopp. Han har börjat hitta styrkan nu så han behöver inte gasa så mycket i galoppen. Vilket är super. Och huvudet drar han inte heller upp utan den har han i samma form som innan.  Härligt. Då slipper jag springa fortare än fortast för att han ska kunna galoppera. Svettig blev han också. Apasche tänkte jag låta få vila från tömkörningen några dagar. Han har tömkörts en del så nu ska han få hitta på annat istället. Så idag busade han och jag i hagen. Provade löslongera lite också. Gick en liten stund innan han drog till Durasell men det lilla är jag nöjd över. Kommer nog jobba vidare med detta utan tvekan. Så nu kommer Apasche få busa, trickträna, promenera och följa med när Durasell tömkörs. Kommer han må bra över.


När vi ändå pratar om Apasche så ramlade han i hagen idag. När ponnysarna busade runt snubblade han och poff låg han på marken. Haha, kunde inge annat än å garva åt honom. Självklart kollade jag så han inte blev halt eller skadad. Lite karma där också, snubblade på strömtråden med röven rakt ner. Gissar på att Apasche skrattade åt mig. Den som skrattar bäst skrattar sist. Har inte så mycket fett på röven heller, mest bara muskler så ont som inihelvete gjorde det.


Inte helt säker på vad hästarna får göra i morgon då det ska regna men tänkte försöka komma dit före eller efter ha varit i Örebro. Vi får se. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 9 maj 2015 15:00

Ibland undrar jag verkligen.. Ovasett om han är lös, longeras, tömkörs etc så wow vad fin han är, undra när Durasell blir så fin ;)

Av Cupper Ponie - 9 maj 2015 07:25

Det är lördag morgon och solen skiner utanför fönstret. Eftersom att det är bra väder får kameran följa med till stallet. Hästarna ska fotas, natur ska fotas, ja lite allt möjligt. Ska även prova fota hästarna på ett nytt sett så bakgrunden blir svart. Har provat detta förut med mobil så jag vet ungefär hur man gör men med systemkamera blir det lite annat, rätt inställningar ska vara på osv. Ni ska så klart få se resultatet sen, kan även ge er lite tips för att få fram bakgrunden om det skulle önskas. 


Så vad ska hästarna få göra idag då mer än att leka modeller? Ingen aning faktist. Tar mer som det kommer men jag tror Durasell får tömköras. Apasche får vi se. Jobba ska båda få göra iallafall. Mocka ska också göras. Storstäda är tanken. Men sen beror det på hur lång tid allting tar. För hem ska jag ju också sen. Styrketräning blir det hemma, inklusive lite rumpa som jag skippade igår.  Om jag hinner tar jag sedan en promenad i solnedgången. Skulle vara supermysigt. Om jag har kvar batteri på kameran kanske den hänger med. Vem vet vad man får syn på när man är ute. 


Tidigare i morse beställde jag hem en klänning som ev blir min skolavslutningsklänning. Hoppas på att den kommer så fort som möjligt så jag kan bestämma mig. Ska kolla passform och om den verkligen passar mig, i både storlek och utseende. Klänningen får ni så klart se sen. Om jag vill ha den är det sen bara skor kvar. Vet inte om jag ska ha vita till, tror inte svart skulle passa den. Vet inte heller om jag vill ha ballerina skor, klackar etc. Det är så himla svårt! Men det bli lättare när jag vet att jag verkligen ska ha den klänningen.


Hoppas ni får en grym lördag. Det kommer jag ha om ingenting annat händer så klart. Vi hörs!

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards