cupperponie

Alla inlägg den 14 maj 2015

Av Cupper Ponie - 14 maj 2015 15:43

Ryktade hästarna ca 1 timme och de vart blanka, fina och knappt nå dammkorn satt kvar i pälsen. Har nog inte gjort dom så fina på flera månader. Mindre roliga var att jag hittade två sår på Durasell. På ett ställe hade han blivit biten av då fluga eller så och det andra har det skavt på. Så jag fick sätta ludd på gjorden så vi kom ut och kunde tömköra. Får fixa ett riktigt ludd på måndag under syslöjden om jag måste. Tog iallafall en tur i skogen med Durasell, med Apasche bredvid så klart. Pigga och glada var båda två. Durasell drygade lite ibland dock men det blev bättre med tiden. Svettiga men nöjda var de också efteråt. Tog sedan en långpromenad med Apasche. För någon vecka sedan berättade jag om en hage med två grisar i och Apasche tyckte dom var superläskiga och farliga då. Vi gick förbi idag igen. Han var fortfarande väldigt spänd men inte lika rädd som innan. Efter ha gått runda lite vid hagen och han har fått stå och titta på dom, samt med morot som belöning ibland, blev han lugn. På vägen hem fick han äta vid vägkanten då och då. Stannade också i en busskur för att vila. Var sjukt hungrig, törstig och trött i kroppen. 


Nu ligger jag i sängen och tittar på film. Kanske skippar träningen då promenaden gav sitt men vi får se sen. Behöver vila ett tag först så trött som jag är. Vi hörs!

 

Apasche tog med den maskrosen nästan hela promenaden, kunde inget annat än garva åt honom :') (Btw så har han träns på för säkerhetens skull, hade han haft grimma och blivit livrädd för grisarna hade han glömt bort att jag håller honom, säkerheten först helt enkelt, med träns lyssnar han bättre i sådanna situationer)

Av Cupper Ponie - 14 maj 2015 07:40

God morgon! Det är torsdag och de flesta är nog lediga just nu. Solen skiner utanför fönstret också. Hoppas på att vakna upp till sol varje dag i sommar. Gärna värme och mindre vind då också, sen blir det perfekt. Ska försöka ta mig upp ur sängen snart o förbereda mig inför att åka till stallet. Tänkte cykla men morsan har bytt däck på moutainbiken så det är fel däck för underlaget jag ska cykla på, o min egna cykel ska vi inte ens prata om. Måste lämna in den då mitt framdäck blir av med luft hela tiden. Typ pyspunka. Så cykla sket sig. 


Apasche hänger med på en tur med Durasell. Vet inte vart vi far men någonstans ska vi. Sen mockar jag hagen en stund innan jag åker hem. Ev drar av massa päls på hårbollarna. Speciellt Apasche, han har fortfarande sjukt mycket päls. 


Tänkte träna nu på morgonen men det får bli sen efter stallet istället. På lördag ska det vara fint väder igen så då blir det nog träning på morgonen och en springrunda sen på kvällen. Då orkar jag nog stiga upp och köra ett morgonpass. Behöver vila ut idag och i morgon så jag orkar helt enkelt. 


Nu kickar vi igång denna torsdag, inte så svårt när man är ledig trots allt ;) Vi hörs!

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards