cupperponie

Alla inlägg under augusti 2015

Av Cupper Ponie - 27 augusti 2015 12:15

   

Av Cupper Ponie - 26 augusti 2015 10:30

   

Kände bara för att dela med mig av dessa bilder bara för att de vart väldigt bra trots allt. Här kan ni iallafall se alla kossa mu längre ifrån.


Av Cupper Ponie - 26 augusti 2015 08:01

Halsen är svullen och jag kan knappt svälja, har också fortfarande sjukt ont i halsen. Hoppas ni har en bättre morgon än vad jag har. Stannar hemma från skolan och hoppas på att jag blir bättre i morgon. Vill liksom träna, har så mycket abstinens. Har hellre en förjävlig hosta än ont i halsen, för så länge min hals inte gör ont kan jag träna hur mycket jag vill. Suck. Så länge jag blir frisk innan helgen är jag nöjd. 


Hästarna ska få klättra i skogen idag. Tänkte tömköra dom i skogen men jag har inte riktigt ork att ta en i taget. Så det får bli en promenad i skogen istället. Så länge de får klättra är jag nöjd. Förutom stallet tänkte jag nog se på någon film samt ta en kort enkel promenad bara för att få komma ut och röra på mig. 

Vi hörs!

  

Old but gold

Av Cupper Ponie - 25 augusti 2015 20:03

När man väl landade i stallet fick jag sjukt ont i magen. Inte illamående, det kändes mer som mensverk i hela magen. Kunde knappt stå upp. Usch, det var hemskt. Skippade då tömkörningen för det blir ju knappast kul för hästarna att ha mig haltade av magont bakom sig. Satte mig istället i hagen och grät inombords, okej inte riktigt men nästan. Apasche försökte få mig på bra humör. Han puffade på mig, slickade på mig och pussade på mig. Gullunge han är. Dock var det riktigt jobbigt ibland då jag fick så ont. Till slut orkade jag mig upp efter flertal försök. Rörde lite på mig en stund och hoppades på att det skulle släppa. Men icke, satte mig på marken igen och funderade på om jag kanske ska åka hem. Men hästarna muntrade upp mig och till slut kom jag upp och det började släppa i magen ju mer jag rörde på mig.


Passade på att trickträna hästarna en stund. Har nu lyckats påbörja ett nytt trick för Apasche's del. Med lite mer träning kommer han kunna skaka på huvudet hur lätt som helst. Testade även på löslongering med honom. Har jobbat på det tidigare men vi har endast klarat max 1 varv, sen har han gått ifrån. Idag hängde han på i både skritt och trav i höger och vänster varv flera varv runt mig. Fick dock vara lite mer tydlig över hur långt emellan det ska vara mellan oss. Jag kunde även stå helt stilla i mitten medans Apasche travade runt mig. Han är så fantastisk.Det började släppa i magen också, troligen behövde jag helt enkelt röra på mig då jag har varit stilla hela dagen, vilket inte är bra. Apasche passade även på att slå hoven i knät på mig några gånger, satt väll lite för nära enligt honom. 

 

Nu ösregnat det ute, ganska mysigt faktist. Efter sol och värme non stop i några veckor blir jag trött på värmen. Så regn är väldigt uppskattat helt klart. Hade jag inte haft ont i halsen skulle jag nog ha varit ute och sprungit just nu. Så uppskattat är regnet, samt mitt träningssug är på hög nivår. Snälla förskylning, försvinn! Blir nog hemma i morgon också, sen får vi se hur det blir på torsdag. Men nu ska jag ta det lugnt innan jag går och lägger mig. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 25 augusti 2015 14:30

         

Lite nya bilder på kissen är tagna. Inte lätt att fota henne dock då hon ska röra på sig hela tiden och man vet aldrig vart hon tar vägen. Ibland ska hon ju vara så lära kameran som möjligt också så då blir det inte nå bra bilder alls. Kan även säga att min katt är inte riktigt den finste man kan hitta, men hon har väll sin charm. Men hon är så jävla kräsen av sig så man skulle vilja skänka bort henne på blocket ibland, riktig prima donna det här.


Av Cupper Ponie - 25 augusti 2015 13:20

Duracell:

•Spansk skritt

•Vacker hov(höger och vänster)

•Skänkelvikning(höger och vänster)

•Snurra

•Flemma

•Skaka på huvudet

•Backa

Apasche:

•Backa

•Vacker hov(Höger och vänster)

•Spansk skritt(Påbörjad)

•Snurra(Påbörjad) 

•Skänkelvikning(höger och vänster) 


Mer tricks ska läras in, Apasche är dock inte så mycket för trickträning. Duracell tycker däremot att det är svinkul. Så om Apasche inte känner sig redo med ett nytt trick ska han inte behöva bli tvingad till det heller. Samma sak med Duracell, med Duracell tycker det är roligare så han har lättare att gå med på sådan sak. 

 

Av Cupper Ponie - 25 augusti 2015 12:45

           

I Lördags hängde ju kameran med till stallet för att ta bilder på kossorna. Helt klart nöjd över de flesta bilderna. Dock hade jag viljat ha kossorna närmare istället för nästan längst bort i hagen. Är iallafall nöjd för att vara första försöket!


Av Cupper Ponie - 25 augusti 2015 07:27

Har sovmorgon idag så jag har passat på att fixa lite tidsinställda. Funderar dock på att stanna hemma idag då jag har ont i halsen. Igår fick jag huvudvärk i skolan. Blir bokstavligen sjuk av att ens gå in i skolan lokaler. Får se vad jag gör. Annars åker jag till stallet efter 5, är jag hemma blir det kanske tidigare. Men eftersom att jag har halsont blir det ingen träning då det är farligt, istället får jag nöja mig med promenader tills min hals blir bra igen. Kommer bli tufft då jag verkligen har motivationen till att träna just nu. Hoppas den håller bra tag till så jag har motivation när jag är frisk igen. 


Hästarnas schema ska iallafall rulla på, så länge jag slippar anstränga mig blir det bra. Kommer inte kunna köpa halstabletter så affären är inte öppen när jag börjar och jag har typ inga håltimmar. Så jag kanske blir hemma iallafall, för hur kul är det att gå med halsont i skolan? Ska iallafall fundera lite på hur jag ska göra så får vi se sen. Stannar jag hemma kan jag nog skriva en del inlägg samt påbörja en svenskaläxa. Hm..låter ganska lockade faktist. Dock finns det en lektion jag jag verkligen borde gå på men jag får väll ta igen det jag missar sen när jag är tillbaka, borde inte vara några problem. 


Vill verkligen inte vara borta från skolan allt för mycket just nu då det liksom är nu det gäller, klarar jag inte 9:an är jag ganska så körd. Men är man sjuk, ja då är man sjuk. Bättre att vara sjuk nu än under nationella proven. Blev mycket tankar och funderingar i det här inlägget, kanske inte direkt var meningen men gjort är gjort. Vi hörs!

    

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11
12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards