cupperponie

Alla inlägg under augusti 2015

Av Cupper Ponie - 22 augusti 2015 09:00

Duracell är smart, han kan klia sig själv på benet ;)

Efter ett svettig dressyrpass igårkväll passade Duracell på att klia sig om benet. Ganska skönt att jag behöver klia ponnysarna på vissa ställen när de ändå kan själv. Njöt verkade han iallafall göra!

Av Cupper Ponie - 21 augusti 2015 20:49

Direkt efter skolan körde jag ett träningspass. Helvete vilket pass, höll på att dö. Dock råkade jag nog sträcka en sena i knävecket så jag kom lite för djup på en grej så jag fick riktigt ont i en sena. Men jag kämpade på resten av passet trots det. När klockan var vid 5 cyklade jag iväg till stallet. Var på toppenhumör och det gick fort att cykla. 


Duracell blev riden en stund. Skrittade igång honom ordentligt med långa tyglar innan vi sedan travade en bra bit. Fortsatte trava en bra bit tillbaka också. Svettig blev han men det behövdes. Fokuserade mest på att få honom framåt samt kunna ställa honom i både höger och vänster så han inte är helt stel. Apasche skulle tömköras men han fick longeras istället då han hade en del energi. Och att tömköra en överpigg Apasche är inte lätt kan jag lova. Han fick väll mest springa av sig lite hur han själv ville helt enkelt. Nu börjar även röstkomandona sitta bättre. Han är kvickare på att stanna och byta gångart, perfekt. 


Cyklade sedan hem och jag kom nyligen hem faktist. Har käkat middag och lite naturgodis som efterrätt. Tänkte inte göra nå mer denna kväll, tar nya tag i morgon istället. I morgon ska det mockas i ligghallen samt fotas en del. Kameran är laddad så nu är det bara morgondagen som väntas. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 21 augusti 2015 07:58

Har sovmorgon idag och slutar tidigt, perfekt. Runt 08.45 tänkte jag börja bege mig mot skolan och 14.00 beger jag mig hemåt. Vet inte riktigt hur jag ska göra än med stallet dock. Det blir för varmt för att motionera hästarna under dagen så jag funderar på att vänta tills ikväll men jag vet inte om morsan ska jobba övertid. Får höra med henne efter skolan så får vi se om hon vet än. Får annars cykla till stallet ikväll och komma hem någon gång när det troligen är mörkt. Jag är inte mörkrädd men att vara ute i mörkret är inte så populärt om man frågar mig. Innan stallet tänkte jag iallafall träna ett tag. 


I helgen tänkte jag ta med kameran till stallet. Tänkte prova på lite nya grejer så får vi se vad jag får med mig hem. Om vädret tillåter tar jag med kameran bort till korna längre bort. Vill ju prova att fota andra djur så det blir ju perfekt. Ska även kolla runt lite på internet för att hitta lite fototips. Känner mig riktigt sugen på att lära  mig saker och ting, jag vill liksom bli mer än duktig. 


Helgens planer: På Lördag tömkörs Duracell ett tag i hagen. Apasche tömkörs ett tag på grusvägarna. Promenerar de sedan en stund innan jag åker hem, samt fotar osv. 

På söndag tömkörs båda två på grusvägarna. Sen ska de få klättra lite i skogen också innan jag åker hem. 


Har tänkt att fota djur och natur i helgen. Vem vet, kanske filmar också. Får se vad jag hittar på. Ska iallafall testa lite nya grejer så får vi se vad resutaten blir. Jag tror iallafall att det kommer bli en grym helg! Vi hörs!

  

Skulle vilja ta nya bilder på katten också men hon är ju så lat och går sällan ut..

Av Cupper Ponie - 20 augusti 2015 19:27

Det gick riktigt, riktigt dåligt. Tänkte springa längre, närmare en timme men det gick bara inte. Behövde springa hem några gånger för att gå på toa. Usch det var hemskt. Tror jag har fått en liten släng av så kallade ''sommarmage''. Fy, det var inte kul. Hade liksom fått värsta flowet men sen gick det inte mer så jag fick springa hem istället. Suck. Får ta nya tag i helgen helt enkelt.  

Av Cupper Ponie - 20 augusti 2015 17:00

Har kikat igenom Apasche och Duracells släckt en del. Väldigt intressant släckt. Höga poäng har föräldrarna och riktigt fina gångarter. Inte undra på att ponnysarna har så fina gångarter. Deras far har även varit travare, inte så förvånad då Apasche har en fantastisk trav men svårt med galopp. Även lite av Duracells poäng från utställningar har jag hittat. Tyvärr har jag inte hittat något om Apasche mer än hans släckt och uppfödare men jag ska leta vidare. Kikar även runt efter Duracells mor, har inte hittat nå bild, uppfödare etc om henne än så länge. 

 

Tycker det är riktigt kul med släcktforskning när det gäller hästar. Både intressant vilka som finns i släckten, vad släckten har gjort och hur det går för syskonen. Tyvärr verkar ponnysarnas far ha dött i år om jag har fattat rätt. Är inte säker dock då det har stått lite olika. Men om det nu är sant så blev han runt 26 år tror jag. 

 

Har funderat på att kontakta deras uppfödare också bara för skoj skull, liksom hur kul skulle det inte vara att få veta hur ponnysarna var när hon fortfarande ägde dom? Även fölisbilder på dom skruttisarna skulle aldrig fel. Tror även att en uppfödare gärna hade viljat veta hur det går med sina egna uppfödningar som de inte längre äger. Får väll se. 

 

Apasche verkar väldigt okänd av sig. Hittar endast information om honom på blåbasen men ingen annanstans. Även meriter är okända när det gäller hans del. Medans jag hittar massa information om Duracell, hur det har gått på utställningar etc. Kan det vara för att han är äldre än Duracell? Duracell är ju född 99 och Apasche är född 96, om nu detta stämmet vet jag inte. Enligt blåbasen är det iallafall så. Ska iallafall kikade vidare så får vi se vad man hittar. 

    

Av Cupper Ponie - 20 augusti 2015 16:26

Hästarna får vila idag då jag inte får skjuss till stallet. Hinner inte cykla heller ifall jag nu inte vill komma hem sent ikväll. Men det gör inget, hästarna behöver lugna dagar/veckor ibland också. Hela den här veckan har det faktist varit lugnt för hästarna. De vilade i måndags, i tisdags fick de busa i hagen och igår hann jag inte ut med hästarna då hovslagaren kom. Så de promenerades en kortis istället. I morgon slutar jag 14.00 så då tänkte jag cykla till stallet ganska så direkt, rider Duracell och tömkör Apasche. 


Har istället tränat en stund efter skolan. Om det blir svalare ute lite senare ikväll tar jag en springrunda. I morgon har jag även sovmorgon så då passar jag på med att ta en pw innan skolan. Känner mig även ganska så säker i skolan än så länge, tror jag är räddad i matte och kemi. Även nya idrottsläraren verkar riktigt bra. I helgen blir det hårdträning för ponnysarna efter en lugnt vecka. Kommer behövas för dom. Även jag tänkte träna lite mer än vanligt. Men mer om helgen kommer senare. 

 

Tänkte nu vänta tills det har blivit svalare ute så man kan komma ut på en löprunda. Vi hörs!

 

Förhoppningsvis hänger även kameran med i helgen

Av Cupper Ponie - 19 augusti 2015 16:24

Efter lång dag i skolan så är man riktigt slutkörd. Fick sovmorgon i morse så jag började inte förens runt 10.45 om jag inte är helt ute o cyklar. Passade på att fixa lite under morgonen. Avslutade skoldagen med en mattediagnos. Har verkligen glömt bort allt som har med matte att göra. Plus och minus kan jag men resten var ju helt bortblåst. Så det gick ju åt skogen. Har en ny mattelärare och jag hoppas på att kunna lära mig någonting av honom. Har haft kassa lärare i matte hela min skolgång, hoppas det tänkte vända nu. 


Då jag slutade så sent idag får jag skjuss till stallet, cyklade igår då jag kom hem runt 13 tiden. Väntar alltså på farsan just nu så vi kommer iväg till ponnysarna. Tänkte rida Durasell idag och Apasche tömkörs. Direkt efter det blir det träning för min del. Magen ska få jobba idag. Om jag hinner tar jag kanske en löprunda som avslutning, men endst om jag hinner och känner för det. 


Nu måste jag skynda mig. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 18 augusti 2015 14:15

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11
12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards