cupperponie

Alla inlägg under augusti 2015

Av Cupper Ponie - 24 augusti 2015 07:07

Måndag: Hoppning på ridskolan, löprunda + mage där efter

Tisdag: Slutar halv 4. Ponnysarna tömkörs på grusvägarna. Ben + rumpa för min del

Onsdag: Skola tills 15:45. Ponnysarna får klättra i skogen. Cardio + HIIT för min del

Torsdag: Skola tills 15.00 Apasche tömkörs och Duracell rids. Tränar hela kroppen

Fredag: Skola tills 14.00 Duracell tömkörs och Apasche ska få hoppa. Ben + rumpa för min del

Lördag: Duracell longeras och Apasche tömkörs samt så får de ev hänga med på löprunda

Söndag: Apasche tömkörs/promeneras en lång runda och Duracell ska få hoppa. Tränar hela kroppen   

Av Cupper Ponie - 24 augusti 2015 06:51

Då är det ny vecka och jag är inte det minsta taggad. Har gärna helg några dagar till tack. Jag slutar 4 idag vilket suger. Så jag får skynda mig hem för att äta och fixa innan ridskolan. Borde man ens få sluta så sent på en måndag, liksom hallå? Vi hade ju nyss helg. Nästan så att jag vill bli smittad av min bror just nu så jag kan va hemma istället hehe. Hur som helst. Ridskola, hoppning står på schemat. Tror det kommer bli..intressant pass då ridskolehästarna har inte hoppat på hela sommaren. Förra veckan när vi hade markarbete hoppade hästen jag red på över bommen bara för att det var så kul. Efter ridskolan tar jag en löprunda och avslutar med lite mage. 

 

Hann inte berätta hur det gick med hästarna igår. Kortfattat kan jag säga att det gick kanon med båda. Arbetsvilliga var båda två. Rörliga och mjuka i kroppen. Supernöjd är jag och hästarna verkade det samma. Både jag och hästarna blev riktigt svettiga så under tiden jag tömkörde dom var jag bara tvungen att ta av mig tröjan, så varmt var det ute. Så där stog jag och tömkörde i shorts och sportbh. Jag var även kanske lite osmart under träningspasset igår. Har ju en förjävlig träningsverk i benen från i fredags. Så jag körde ett till benpass igår som gav mig en ännu värre träningsverk. Härligt.. Massa trappor i skolan också, men perfekt, det här kommer bli lyckat. 

 

Ska skriva lite inlägg så vi hörs!

    

Av Cupper Ponie - 23 augusti 2015 08:15

Då jag fixade lite med selen passar den Apasche perfekt. Lycka! Men det var rätt sent när jag skulle tömköras så han fick mest jogga en halvtimme. Skrittade igång honom på en volt iallafall. Jobbade endast på tempot och att han skulle lossa i bogarna. Behövde jag inte jobba så mycket på då han gick klockrent mesta dels hela tiden. Så fick han sedan trava i lite olika tempon i båda varven. Trots vi höll på runt en halvtimme vart han svettig så han fick allt jobba på. Han lyssnade även på röstkomandona perfekt. Tror han var riktigt sugen på att få jobba helt klart. När jag sa proo stannade han direkt, annars brukar han skritta flertal steg innan han stannar. Men denna gång satt det perfekt. Skrittade sedan av honom en stund. Jag är totalnöjd. Trodde först att han skulle vara som en bomb och bara dra iväg då han har fått det lugnt några dagar nu men han var riktigt arbetsvillig och höll sig på banan. När jag sedan släppte ut han i hagen igen rullade han direkt. Så då vet jag att även Apasche var riktigt nöjd.

 

Bild från i våras

Av Cupper Ponie - 23 augusti 2015 08:11

Blev en ridtur på Duracell i kvälls solen. Kände för att rida på grusvägarna i stället för i hagen. Tror jag gjorde ett ganska bra val. Skrittade igång honom på långa tyglar ett tag. Fick jobba lite på hans skritt då han segade lite av och till. Men till slut höll han rätt tempo hela tiden. När jag kortade tyglarna segade han ner dock. Så då fick vi börja på ruta ett igen. Duracell är ganska duktig på att gunga med huvudet upp och ner så han blir sällan i låg form när jag rider honom. Vet inte riktigt om det är något jag gör som jag inte tänker på eller om det är Duracell som inte riktigt förstår, han är ju som sakt inte speciellt utbildad. I tömkörningen gungar han ju inte med huvudet upp och ner, gungar kanske inte passar så bra dock, men slänger passar inte heller bra. Aja, får se om jag kommer på vad själva felet är. Hur som helst! När han kom mer igång i skritten travade ett tag. Minsta lilla mjukning i tyglarna segade han ner direkt så jag fick jobba en del för att hålla igång honom. Han var inte så följsam i svängarna heller vilket betyder att bl.a bogarna var ganska låsta. Inte så lätt han fixa sådanna saker på en grusväg men vi gjorde en del slalom vilket hjälpte lite granna. Sen fick jag vara lite för tydlig i svängarna så han rundade mer i kroppen. 


När vi började närma oss stallet igen fick han trava på långa tyglar i valfritt tempo. Och han gasade gärna en del. Så fick han sedan skritta resten av biten. Svettig blev han men nöjd verkade han vara. Skummade om munnen gjorde han också samt öronen hängde en del vilket betyder att han var avslappnad. Härligt.

Har tyvärr inga ridbilder, får väll fixas i framtiden helt enkelt   

Av Cupper Ponie - 23 augusti 2015 07:32

God morgon! Det är söndag och helgen är snart över. Hade tänkt att göra lite nytta under dagen. Först ska jag skriva inlägg om hur det gick med hästarna igår, sen tar jag en pw. Kanske dammsuger mitt rum också, det hade ju behövts. Och sedan ikväll är det stallet som gäller. Kom hem vid halv 10 igår från stallet så jag är lite halvtrött än så länge. Men jag fick bra bilder på kossorna och hästarna gick toppen. Kom på en grej som kan man korta på hästarnas sele så nu sitter selen perfekt på Apasche. Till och med bettet är stabilare. Men bettet är fortfarande stort för honom. Mer om hästarna får ni sen. 


Idag tänkte jag tömköra ponnysarna ordentligt. Apasche fick inte tömköras så länge igår då det blev så sent, visste inte riktigt om jag var levade vid den tiden. Som sakt, jag är ingen kvällsmänniska. Men han ska iallafall tömköras ordentligt i hagen först. Samma sak med Duracell, han ska tömköras ordentligt i hagen. Blir nog bra med en promenad med hästarna efter det. Kameran följer med idag igen då jag inte hann fota hästarna någonting igår. 


Nu när Apasche selen passar han perfekt så kommer jag äntligen kunna tömköra honom ordentligt igen. Ska bli såå kul. Tror Apasche också kommer tycka att det ska bli kul då han älskar att tömköra. Promenader är skittråkigt enligt honom men tömköra är hans favoritgrej att göra. Tror dock han kommer tycka att det är roligare att köra vagn när vi nu sätter den på. 


Nu ska jag skriva inlägg innan jag tar en pw. Vi hörs!

          

Av Cupper Ponie - 22 augusti 2015 10:09

Idag väntas fotografering, stall och träning. Har segat en del nu under morgonen, har inte gjort minsta lilla nytta. Men ibland behöver man sådanna dagar. Är riktigt trött idag då jag kom till sängs sent igår. Har även träningsvärk i benen efter gårdagens träningspass. Tänkte köra ett benpass idag men man ska ju helst ha minst en dag mellan varje benpass. Trodde inte att det skulle bli så kämpigt för mina ben men jag hade väll fel. Får bli yoga och mage istället så kör jag dagens benpass i morgon istället. 


Hade tänkt att tömköra Apasche och Duracell idag men Duracell får nog ridas istället. Märkte igår att han behöver trimmas lite mer i dressyren så det ska göras idag. Ev tömkörs han senare om det skulle hinnas med. Kameran hänger som sakt med också. Tänkte fota en del natur och även kossorna längre bort som jag har sakt tidigare. Självklart kommer lite bilder på hästarna också. Ska testa lite nya grejer med kameran etc, ska bli spännande. 


Om jag hinner ska jag ev köpa en kalender. Tänkte köpa något simpelt och sedan styla den lite hur jag själv vill. Får se om jag lyckas med något bra. Hoppas på att få min sista lön också när nu den kommer, har liksom ingen aning. Men när det kommer så ska jag köpa lite nya kläder, skulle behövas ganska så omgående. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 22 augusti 2015 09:16

 

Januari 2015

 

Augusti 2015

 

Ser ni någon skillnad? Inte så lätt att se skillnad pga hans vinterpäls på översta bilden men han har blivit mycket finare i kroppen. Mindre fett och mera muskler. Lättare att se irl att han har musklat på sig en del. Självklart kan han nog bli smalare men inte så mycket då han är grov av sig. Men mer muskler kan han helt klart få. Och inte bara hans utseende är mer muskulär, hans temperament är mycket bättre. Han är piggare, arbetsvilligare och har bättre uthållighet. Ska bli spännande o se hur han ser ut om några månader!  

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11
12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards