cupperponie

Alla inlägg under augusti 2015

Av Cupper Ponie - 9 augusti 2015 09:45

Apache har ju ett förstort bett tyvärr vilket gör att jag låtar han få vara utan bett så mycket som möjligt tills ägaren har kommit hem. Men han älskar ju att tömköras och jobba hårt. Tog därför med honom ut på en tömkörningrunda utan krav. Tror dock han väldigt gärna hade viljat ha en del krav då han var på riktigt arbetshumör. Skrittade igång honom en kort stund men långa tömmar. Raskt tempo gick han i och verkade på bra humör. När jag väl kortade tömmarna mjuknade jag lite smått och han fick genast en väldigt fin form. Det märktes verkligen att han ville jobba. Tyvärr får han lätt skav i munngiporna pga det förstora bettet som åker runt i munnen på honom. Därför ville jag inte riktigt jobba så hårt med honom. Men han höll inte med. Lät han istället få jobba på ett tag tills bettet började snurra runt för mycket. Tror dock jag lyckades ha bettet ganska stabilt denna gång. 


När han fick trava var han riktigt stark och drog gärna iväg. Men han har för det mesta alltid varit stark, skulle kunna chansa på att bettet är en av anledningarna då det inte har hjälpt med övergångar, mjukna i tömmarna etc etc. Han travade annars på väldigt fint men långa, mjuka och energiska steg. Pigg var han helt klart. Han fick trava på ett tag tills vi kom in på en grusväg som är nästan rak hela vägen, bara nå små svängar då och då. Där fick han galoppera en del. Inte så lätt att hänga med dock då den vägen var nyligen skrapad, alltså grus överallt så man höll på att ramla lite när som helst. Hittade även en gräsväg som jag aldrig har gått. Superfint var det där. Skogen bredvid lyste fint av kvällssolen som lyste genom träden. Dock ledde denna väg endast till ett fällt. Hade hoppats på nå roligare men nu vet man iallafall vad som finns där. 


Drog sedan hem igen. Apasche fick trava hela vägen hem vilket han uppskattade. Dock var han väldigt stel åt höger så det fick vi kämpa lite smått med. När vi närmade oss stallet fick han skritta med korta tömmar en kortis innan han fick länga på halsen. Frustade och verkade nöjd. Svettig blev han inte men han har ju en grym kondis så det är inte så konstigt. Däremot rullade han iallafall i hagen troligen pga att visa hur nöjd han var. 


för er som undrar så kommer ägaren hem snart och då ska jag prata med henne om Apasche stora bett, hoppas på att få kunna komma igång med Apasche på riktigt ganska så snart.

 

Tog endast bild på Apasche efter passet

Av Cupper Ponie - 9 augusti 2015 09:24

Blev en sen dag i stallet, först fotade jag ju riddarspelen, sen var det för varmt ute för att motionera hästarna. Alltså kom jag inte iväg till stallet förens vid ca 17 tiden och kom hem vid 21 tiden. Men jag fick mycket gjort iallafall. 


Durasell tömkördes i hagen. Jobbade på röstkommandon i nästan två timmar skulle jag nog kunna tro. Har inte riktigt haft koll på tiden om man säger så. Skrittade igång han löst i hagen först. Han är ju som en hund och går dit jag går. Så fick han välja tempo själv i början samt länga på halsen. När vi väl började tömköra så var han riktigt lat i skritten. Korta sega steg så fort jag kortade formen på honom. Så jag fick mata på honom en del men han kom igång ganska fort. Lät han sedan jogga oavbruten en lång stund i båda varven. Vissa stunder tog han verkligen tag i bettet och tänkte dra iväg. Fick därför hålla in honom då och då men samtidigt mjukna så det inte blev någon dragkamp. Bestämde sedan att han skulle stanna. Proo, och han stog helt stilla. Han höll samtidigt formen istället för att börja fjanta runt eller titta med nästan i vädret. Alltså är han bl.a avslappnad.


Att komma igång i trav var inte lika lätt då han ska vara kvick. Det kunde ta sin lilla tid men då fick jag helt enkelt stanna en gång till och vara tydligare med igångsättningen. Till slut så satte han det perfekt. Lät han då fortsätta jogga på oavbrutet ett tag. När vi närmade oss slutet av passet var han trött och svettig, lät han då får skritta en kortis innan vi fortsatte. Passade då på att jobba på kvickare steg i skritten. Efter ha fått mata på honom en del så gick det kanon. Han är ju trots allt en shettis så hur snabb i skritten är han inte och hur långa steg som helst kan han inte heller ta. När han väl gick i tempot jag ville ha fick han komma igång i trav igen. Då ville han gärna dra iväg men jag fortsatte mjukna och hålla in honom så lugnade han sig snabbt. Avslutade sedan blev övergångar från trav till skritt och skritt till trav.


Målet med det var att han skulle hålla ett raskt tempo i skritten och inte rusa iväg i traven. Tog ett tag tills båda målen höll. Men det gick. Tyckte då att det räckte så fort han klarade målen. Så fick han då trava av på halvlånga tömmar. Han längde fint på halsen och verkade allmänt nöjd. Skrittade sedan av honom en stund. Är supernöjd, hoppas han håller sig så här grym ett tag till. 

 

Bild från när han fick skritta en stund, självklart är det inte så lätt att ta en bra bild och samtidigt tömköra när ponnyn går så bra

Av Cupper Ponie - 9 augusti 2015 09:18

Självklart är detta endast några få av alla bilder som togs!

                                     

Hade tyvärr en ganska kass plats så bilderna blev inte riktigt 100% om man säger så. Bl.a var det lite huvuden iväg då jag självklart är kort, detta gjorde även att jag såg lite dåligt. Får hoppas på bättre tur nästa gång, om det så klart blir någon nästa gång ;)

Av Cupper Ponie - 8 augusti 2015 16:38

   

Ska nu fortsätta redigera bilder så får ni se mer bilder längre fram

Av Cupper Ponie - 8 augusti 2015 07:28

God morgon! Nu är det äntligen lördag. Ska spendera min helg på bästa sätt innan en sista jobbvecka som börjar på måndag. 


Idag tar jag en tur till stan för att kolla runt på medeltidsdagarna och sedan runt 12 tror jag det var ska jag kolla på riddarspelen. Kameran följer med så jag hoppas på att man får fota. Alla ljud som går att ta bort på kameran är borttagna så allt för mycket störade ljud borde det inte vara. Vet inte hur länge riddarspelen håller på, kanske en timme eller så. Åker till stallet efteråt. Durasell tömkörs i hagen på volt, han ska få jobba på röstkomandon. Jobbade lite med detta redan igår och det gick så himla bra, hoppas på minst lika bra idag. Apasche tömkörs en ganska lång runda. Men utan krav då hans bett fortfarande är fört stort, vill inte riskera att det åker runt i munnen på honom allt för mycket. Mocka ska också göras. Annars händer inte så mycket idag, i kväll blir det ett ben och rumppass samt avslutning med cardio. 


I morgon blir det en ridtur på Durasell med Apasche på släp. Får de skritta och trava en stund iallafall. Efter det fortsätts Durasell ridas en stund tror jag för att jobba lite mer på dressyren om man säger så. Inte helt säker än. Apasche tömkörs, longeras eller tricktränas om han inte är allt för trött efter ridturen. Samt träning blir det sedan för mig på kvällen. 


På måndag börjar sista veckan med sommarjobb. Ska bli så skönt men måndagen efter det börjar skolan, inte lika skönt. Får njuta av det sista så bra det bara går. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 7 augusti 2015 10:45

Har sett många bloggare som har lagt in en sådan där ''ram'' och well i just had to try it.

Passade på att ändra ljusstyrkan på bilden också. Fabulous darling!  

Av Cupper Ponie - 6 augusti 2015 16:15

   

Så här ser ponnysarna ut just nu. Fortfarande finns det en del fett kvar, speciellt på Durasell. Men mer muskler ska byggas och mer fett ska försvinna. I vinter/vår tänkte jag ta ett par nya kroppsbilder så får vi se om de har blivit finare i kroppen. Kanske blir svårt att se i vinterpälsen dock men man kan alltid försöka.

Av Cupper Ponie - 6 augusti 2015 10:00

Durasell har tappat en tand? Hände för några veckor sedan. Såg en dag att en framtand fattades. Men han har inga problem med att äta eller något sådant. Samt så är det vanligt att äldre hästar tappar tänder. Nu ser han mest rolig ut bara. Var lite orolig i början med sen så såg jag ett inlägg på facebook att det tydligen var vanligt. Är inte världsbäst när det gäller hästarnas tänder så ja. Och eftersom att Durasell äter som han ska så är det inte heller någon fara. 

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11
12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards