cupperponie

Alla inlägg under augusti 2015

Av Cupper Ponie - 15 augusti 2015 12:08

 

Recept:

5 dl havregryn

2,5 dl vetemjöl

2 dl ljus sirap

1 äpple (Kan även bytas ut till tex morötter)


Blanda ihop havregrynet, vetemjölet och sirapen. Riv äpplet och krama ut så mycket saft det går så smeten blir fastare. Blanda ihop alla ingredienser och förbered en ungsplåt med bakplåtspapper. Forma sedan smeten till vad du nu vill. Lägg in det i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter eller tills det är gyllenbrunt. Låt det svalna och sedan är det klart. Obs! Eftersom att det innehållet vetemjöl bör hästen ej få för mycket annars kan den få kolik!

 

Av Cupper Ponie - 15 augusti 2015 07:34

God morgon! Det är lördag och det är otroligt dimmigt ute. Sommar var det ja.. Men förhoppningsvis kommer sommaren under dagen. Idag hade jag tänkt hinna med en del grejer. Dammsuga mitt rum, träna och baka hästgodis innan stallet. Hittade en recept jag skulle vilja testa och hästarnas hästgodis börjar ta slut. Då blir det ju perfekt med hemmagjort godis. Hästarna ska få motioneras i kväll ifall det blir för varmt under dagen. Tänkte ta en ridtur på Durasell. Han ska få jobba i en backe. Skritta på backen ca 7 gånger, trav 4 gånger och galopp 3 gånger. Apasche ska tömköras en ganska lång runda, typ mot kyrkan, ev lite längre. Kommer han nog tycka är superkul. Innan jag åker hem från stallet tänkte jag bara mysa och pyssla om hästarna, ev trickträna om hästarna gillar hemmagjorda godiset. 


Sommarlovet är snart över. Asså va? Känner mig stressad av att bara tänka tanken. Är inte minsta lilla redo för skolan. Jag börjar som sakt årskurs 9 vilket betyder att nationella prov väntas. Stress, stress och ännu mer stress. Nu har jag iallafall inte massa rester som måste göras så förhoppningsvis blir det lite lättare i skolan för mig. Men jag är fortfarande rädd att jag antingen kommer försöka för lite- som leder till massa rester- eller att jag försöker för mycket- som leder till att jag går in i väggen-.

Skolan skrämmer mig, att de har så mycket rätt till att ge oss massa prov, läxor, hemprov etc etc utan att ens tänka på att vi är mänskliga. Det är så himla självklart att många får ångest, blir stressade, går in i väggen etc pågrund av skolan. Suck.. Behövde bara skriva av mig lite. 


Dags för mig att göra lite nytta. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 14 augusti 2015 16:42

                 

   

Sjävklart är detta bara några få bilder, har många fler i arkivet

Av Cupper Ponie - 14 augusti 2015 16:12

Det var några dagar sedan man loggade in här.. Hej! Tidsbrist och ingen lust till att blogga är anledningarna till att bloggen fick vara ouppdaterad de senaste dagarna. Men vad gör det? Istället har jag fullt med inspo som jag hoppas på att kunna göra inlägg av. Idag var det även sista jobbdagen, hallelulja! Blev inte så mycket jobb för min del då det inte fanns något att göra. Klippte gräset och sedan var jag klar. Tidigare i morse när hästarna fick röra på sig provade jag på något nytt. Provade att longera dom tillsammans. Gick riktigt dåligt i början men sen så blev det bara bättre och bättre. Ponnysarna blev svettiga men verkade nöjda. Passade även på att prova westernsadels på Durasell. Då ponnysarna har en westernsadel som typ aldrig används kände jag för att se hur han ser ut i sadeln. Sist jag såg han i den sadeln var han smällfet med 0 kondis och utan muskler, det var förra våren. Nu däremot ser han riktigt bra ut i den. Provade faktist att sitta på den. Väldigt skön sadel helt klart. Det var ett bra tag sedan jag satt i westernsadel, första gången jag satt i westernsadel tyckte jag att de var riktigt bekväma. Har samma åsikt idag, riktigt sköna sadlar utan tvekan. 


Om en stund blir det träning för min del. Blir en blandning mellan HIIT och Cardio. Valde att vila från träningen igår då jag inte riktigt var på toppenhumör. Även i onsdags så ville jag bara gråta över hur dåligt det gick över träningspasset. Blir nya tag idag i stället. 


Hästarnas ägare kom hem idag så när jag får möjlighet ska jag prata om Apasche förstora bett och sele. Har jag tur kanske vi kan börja sätta på vagnen också. Hur kul skulle inte det vara liksom. Har hoppats på att få börja köra ponnysarna nu när ägaren har kommit hem, hoppas fortfarande på det. Hoppas, hoppas, hoppas! 

 

Två randombilder från idag  

Av Cupper Ponie - 11 augusti 2015 19:41

Denna tisdag har verkligen varit jobbig. Fick mens i morse och på jobbet mådde jag verkligen skit, typ som vanligt när man har mens. Började nästan gråta av småsaker och blev riktigt förbannad av småsaker. Vid vissa tillfällen började jag skaka en del. Så här jobbigt brukar jag inte ha under min mens men denna gång var det riktigt jobbigt. När jag skulle träna fick jag ont i huvudet och det började snurra för mig. Men trots det kämpade jag mig igenom träningspasset trots jag verkligen ville ge upp. Nu i efter träningspasset så mår jag toppen. Träning är verkligen en grymt bra medicin när man mår som värst, men självklart får man passa sig, man ska lyssna på kroppen vid vissa tillfällen helt klart. 


Hästarna fick det lugnt idag, blev trickträning i hagen en stund samt mys. Tror det uppskattades av båda. Kvalitéstid får man aldrig för mycket av. Resten av denna dag ska jag läsa och bara vara. Har inte så mer att skriva idag då det knappt har hänt något idag. I morgon blir det tidig morgon för min del då jag ska cykla till stallet. Cykeln hämtades äntligen hem idag, hoppas på att den är som den ska nu. Tänkte sen tömköra ponnysarna en stund innan jobbet. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 10 augusti 2015 15:47

Hej på er! Fick dra från jobbet tidigare idag för att hinna med ridskolan. Ska åka om ca 30 minuter så jag har hunnit landa en stund och ätit en snabbist. Tidigare i morse hann jag endast med att motionera Apasche, han bökade en del så jag fick lägga en del tid på honom. Men Durasell har gått så bra nu de senaste dagarna så han mår inte dåligt av att vila. Jobbade sedan 10.00 till 15.30. 


Har käkat vaniljkvarg med nötter, hallon och vindruvor som topping. Såå himla gott, och nyttigt så klart! Nu väntas ridskolan, troligen dressyr idag om inget har ändrats. Velar mellan att rida med sadel eller barbacka. Beror nog även på vilken häst jag ska ha då vissa sadlar är otroligt obekväma. Efter stallet blir det träning och direkt efter träningen så hade jag tänkt att logga in här. Men det är ingenting jag kan lova då jag kanske hittar på något annat ;) 


Sista måndagen med jobb är iallafall avklarad, kan inte ens tänka mig att sitta i skolan nästa måndag. Om jag nu börjar på måndag? Har verkligen 0 koll. Men jag kan gärna börja på onsdag istället för måndag, men helst aldrig ofc. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 9 augusti 2015 13:20

Har än så länge hunnit med att skriva inlägg, läsa, träna och äta. Nu väntas en powerwalk så fort maten har smällt. Det blir en sen dag i stallet igen då det är så varmt. Men det blir en ridtur på Durasell med Apasche på släp, ev hittar på något mer. Samt mocka ska jag också göra. I morgon börjar sista sommarlovsveckan samt sista jobbveckan. Känns förjävligt att sommaren snart är slut. 


Vet inte riktigt hur morgondagen blir. Ponnysarna ska motioneras innan jobbet, drar från jobbet en timme tidigare för att komma iväg till ridskolan. Mer än så är inte planerat. Vet inte riktigt vad hästarna ska få göra heller. Troligen får båda tömköras. Durasell ska tömköras i hagen igen, funderar på galoppjobb för hans del. Ev tömkör han på grusvägarna en stund också. Apasche får väll tömköras på grusvägarna, ev i skogen också. Vet inte riktigt än.


På ridskolan är det iallafall dressyr, tror jag kör barbacka denna gång också. Rider mycket bättre barbacka, får även träna en del balans vilket man aldrig får nog av. När det sedan är markarbete och hoppning har vi ju ändå sadel så ja. 


Morgondagens träning kommer innehålla en blandning mellan abs, cardio, yoga och armar. Så fort jag har kommit hem från ridskolan blir det träning. 


Nej, nu ska jag ut på en powerwalk. Vi hörs!

    

Av Cupper Ponie - 9 augusti 2015 10:04

Igår, efter riddarspelen, passade jag på att kika runt på stan. Träffade då på nordsvenskarna som var ute och körde. Varje år är det alltid två kallblod som drar vagn med människor. Har själv åkt det tidigare, väldigt kul är det och samtidigt får man även höra lite om Arbogas historia. Tyvärr var platsen jag stog på ganska kass men det funkade ändå. Tog endast få bilder men de höll ju på att köra iväg. Är iallafall nöjd över de få bilderna jag fick. Hästarna var även superfina, är väldigt svag för kallblod.

         

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11
12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards