cupperponie

Alla inlägg under november 2014

Av Cupper Ponie - 5 november 2014 17:14

På med grimma och grimskaft, sedan ut på plöjda åkern vid hagen. Skrittade först nära vid hagen så fick han känna lite lätt på underlaget. Skrittade sedan tillbaka, samma väg, till grusvägen. Ut på åkern igen ock jobba. Både han och jag fick jobba på som in i helvete. Gick lite huller om buller, typ volter, zickzack osv. Höll på en lite stund, kanske 15 minuter. Han fick upp flåset och man kunde känna hans svett börja komma fram. Skrittade sedan av honom en stund så han fick gå ner i varv. Lerig som bara den var han men det hade jag räknat med så jag kände ingen anledning till att borsta han nå värst mycket innan. Lät han sedan få slicka en stund med sitt slickgodis, var svårt att få bort burken haha. 


Mål för nästa gång vi går på plöjda åkern: Längre runda, typ istället för 15 minuter blir det till 20 minuter då hans astma var värst så han har det lite jobbigare när den väl kommer. Då han fick vila ett tag så får han stärkas upp bitvis.


Nöjd med detta: Att han inte hittade på något för att han ville tillbaka till Durasell. Tror dock han inte orkade busa runt, det är ju jobbigt att gå på omvänd, klumpig och tung lera. I slutet frustade han väldigt mycket också vilket är ett gott tecken. 


Mindre nöjd med detta: Hm...Att han ville äta när vi kom nära väg kanten. Men annars så är jag väldigt nöjd!

 

Av Cupper Ponie - 5 november 2014 07:50

Vaknade upp med denna video. Hur grym får man vara? Fick en motivations kick när jag såg denna video. Motiverad i allt möjligt, skola, häst, träning osv Allt helt enkelt. Har du någonsin viljat ge upp  bara så där? Ge inte upp, om ni inte ger upp kommer ni tacka er själva en dag!

 


Ska snart börja göra mig i ordning för att cykla iväg till farsan. Har ju som sakt skuggningsdag idag och trots man inte fick skugga någon i typ släckten så skiter jag i det. Vet inte ens vad min farsa jobbar med, så dålig är jag. Så jag drar iallafall iväg till honom då han först ska jobba hemma. Vad tråkigt det måste vara att jobba hemma.. Hur som helst, vet inte vilken tid han slutar så jag är inte säker när jag tar o bloggar en stund. Vet inte heller när, rättare sakt, om jag åker till hästarna då han kan sluta sent, typ vid 6-8 tiden så aa. Får helt enkelt hoppas på det bästa att han slutar tidigt. Hoppas även på att mina kläder kan hämtas idag. Längtar tills jag får göra en Haul-video 2 u guys! Slutar 2 i morgon så då borde jag hinna göra videon ifall kläderna kommer idag. 


Hoppas på att dagen blir så bra som möjligt trots jag vet att farsans jobb inte är det roligaste, vad han jobbar med är dock borta ur huvvet. Ha en bra onsdag alla!


Av Cupper Ponie - 4 november 2014 18:06

Halloj! Sitter nu framför datorn, kollar på The Walking Dead med en påse på huvvet. I söndags skulle jag fixa ägg o olja i håret men det blev så sent så jag tog det nu ikväll. Om en liten stund ska jag duscha ut allt och sedan äta middag.  Kommer kanske berätta om några dagar vad resultatet blev och om det blev nå förändringar på mitt hår. Eftersom att det är ju den här årstiden håret blir torrt är det ju bra att ge lite fett till håret. 

Hur som helst, vad har hänt idag? Skola först som vanligt. Vi gjorde lite allt möjligt som kommer hända hela denna vecka trots allt. Efter skolan åkte jag iväg stallet. Men det började verkligen ösregna. Det regnade så man knappt kunde se något på vägarna samt blåste som bara den. Men jag lät hästarna få jobba en liten stund iallafall. Red på Durasell istället för att tömköra honom, samt fick Apasche hänga på som hand-häst. Durasell testade mig lite idag med, bl.a bockade lite. Men Apasche hängde med hur bra som helst, han frustade väldigt mycket också vilket är ett gott tecken.


Åkte sedan hem och nu sitter jag vid datorn. Well, nu får jag jalla lite, ska duscha ur geggan!

 

Av Cupper Ponie - 4 november 2014 07:31

Hej hej! Tisdag idag då, rätt så skönt just denna vecka då jag slipper skolan i morgon. För i morgon ska vi ha skuggningsdag, typ som prao. Ska va på farsans jobb bara för att jag inte orkar ringa runt folk o fråga osv. Har inte så super brottom till skolan idag tack vare att vi bara ska ha datorn med till skolan, inget annat. Slutar 15.45 idag, fyfan. Slutar tidigare idag än vanliga tisdagar men några minuter bara. Men vissa av de andra dagarna slutar vi senare än vad vi ska göra annars, fett taskigt hurrni! Hur som helst, efter skolan åker jag iväg till ponnysarna. Trotsar regnet och låter de få jobba på. Inte riktigt säker på vad som de ska få göra, beror på hur mycket det regnar osv. Durasell ska jag iallafall träna på att stå still när vi tömkör, stort problem för honom tyvärr. Apasche får nog tricktränas. Som ni kanske märker får Durasell oftast jobba hårdare än Durasell men det är just för att Durasell behöver detta, han måste verkligen ner i vikt och samtidigt lära sig att sköta sig. Apasche har inte det problemet längre, han har gått ner mycket i vikt, fortfarande lite knubbig men om man tänker på hur han såg ut tidigare skulle man kunma säga att han är smal just nu. Samt så fick ju Apasche en hemsk astma som gjorde att vi fick ta paus helt enkelt. Eftersom att skolan ska stressa en som inihelvete väljer jag oftast just den hästen som behöver motion mest men kombinerar då o då så Apasche inte känner sig lämnad. Well, så är det helt enkelt. 


Nog om det, ska börja fixa lite smått innan skolan, måste äta frukost igen fast jag redan har ätit men är så jävla hungrig igen, eller så mår jag illa..Är inte 100 än.

 

Av Cupper Ponie - 3 november 2014 15:47

Den här dagen har varit för det mesta skit! Skulle till arbetsförmedlingen på morgonen då våran första lektion började där idag. Glömde både dator och skåpnycklar så jag fick cykla hem så snabbt det bara gick när vi skulle tillbaka till skolan. Blev nästan påkörd för att vissa folk verkar inte veta hur man kör. Påvägen tbx till skolan började det ösregna och jag fick motvind mot skolan vilket var skitdrygt. Våra lektioner var de drygaste jag har varit med om. En i min klass har blivit slagen 2 ggr och hamnat i slagsmål mot en idiot  på min skolan. Den personen mobbar hon i min klass, blir så sur, har sagt till den personen flera gången vilket idiot hon är man man väll säga. Sen är jag sur på skolan som är så dumma i huvvet o inte stänger av den personen, istället ska den som är mobbad hamna i skiten då hon har fått mer ''straff'' än själva mobbare. Orkar bara inte, blir så jävla sur, var så här jävla nära att leta upp mobbaren under skoltid och verkligen skälla ut henne. Att skälla ut henne är något typ ingen vågar men jag är såå jävla sur på henne usch. Dock stoppade en i min klass och tyckte att det inte var någon ide. Men klart som fan att det är en ide. Om inte skolan gör något så måste väll vi göra något? Ska den mobbade få stå ut med massa hämska o jobbiga saker för att exakt ingen gör något? Så dåligt min kompis mår hade det inte förvånat mig att hon tar livet av sig snart, och vems fel är det? Bl.a skolan, varför? För att de inte har gjort ett skit!


Behövde skriva av mig lite så om ni inte har lust att läsa så behöver ni inte. Ska prata av mig med morsan sen när vi åker till ridskolan också.

 

Av Cupper Ponie - 2 november 2014 13:59

Fick en regäl jävla smäll av Durasell när vi var ute och tömkörde. Han är ju en sådan häst som inte gillar massa krav, han gör det han vill, ingen ska säga åt honom vad han ska göra. Ställde ordentliga krav på honom och pang sparkade han till mig på mitt lår. Ni ska bara veta hur sur jag blev. En fet smäll fick han allt tillbaka. Håller man på med hästar och blir skadad, så länge inget är brutet ska man ge igen, börja böla kan man göra när man är liten bebis. Så på vägen hem fick han allt jobba. Lät han skritta i hans snabbaste tempo utan att han började trava och sedan fick han verkligen jobba i uppförsbackarna. När han fick komma ut i hagen igen fick han allt galoppera tills han inte kan gå längre typ. Det är helt enkelt hans straff. Många skulle kunna säga detta som djurplågeri, men då kan ju ni komma hit å tömköra åt mig och samtidigt vara så snäll som möjligt utan att hästen vinner över dig, deal? Kan säga att han orkade knappt galoppera men jag jagade på honom och till slut orkade han knappt röra på sig, så går det när man är jävligt dum. 


Är så trött på folk som säger att tex det jag nu gjorde är djurplågeri, ska vi byta plats för en dag eller?

Oftast människor som tycker ridsporten är lätt. HAHAHAHA kan inget annat än att garva åt er.

Har en kille i min klass som är sådan, nästa gång han håller på ska jag bjuda honom till stallet så får han tömköra åt mig så ska han få se hur ''lätt'' det är. Har ni aldrig hållt på med hästar och tycker det är lätt kan ni hålla käften och prova själv, ni vet inte vad ni pratar om.

 

Ser han ut som en liten gulle plutt som inte gör en fluga för nära? Tänk om!

Av Cupper Ponie - 2 november 2014 08:00

Trist som bara den, i morgon börjar skolan igen, kan vi inte ha höstlov längre än en vecka. Men eftersom att det är sista dagen så ska jag ta vara på tiden. Kanske blir den springrunda nu på morgonen eller så blir den senare, men tror nu på morgonen. Vid 10 tiden åker jag iväg till stallet. Tömkör Durasell, alla 3 gångarter. Tror det blir en lång runda idag för honom. Mot kyrkan och sedan in på grusväg och sedan tillbaka genom skogsvägen hade jag tänkt. Apasche ska jag också tömköra men tänkte göra det i hagen. Hade tänkt att han ska få hoppa lite, får vi se hur högt han klarar att hoppa ;) Innan jag åker hem ska de nog få springa av sig i hagen, de älskar att få springa innan och efter varje pass så det passar bra! Ska även mocka tänkte jag, samt så ska de så klart få sin medicin. 


Efter stallet ska min vinterjacka fixas, måste byta dragkedja. Samt så ska jag prova med ägg och olja in mah hår. Enligt min mamma så ger det mycket näring till håret, håret blir finare/glansigare och växer bättre. Och jag älskar mitt hår o vill ha längre än vad jag har så då är det ju klart att jag ska prova det. Måste även städa mitt rum efter stallet. Glömt bort det helt fast jag har sakt att jag ska städa mitt rum men som sakt, gick ju inte så bra hehe. Ska även plugga lite granna. Engelska, biologi och kanske lite so. Dock inte så brottom då vi har arbetslivsvecka när skolan har börjat igen. Men bra att börja i tid så slipper jag stressa sen. 


Ne nu blir det en springrunda känner jag! Hare bra!

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards