cupperponie

Alla inlägg under november 2014

Av Cupper Ponie - 7 november 2014 19:00

Det hör man inte ofta va? Men så här är det, på tisdag åker jag till tandläkaren igen. De hade glömt en sak senaste gången jag var där. Vill faktist verkligen till tandläkare. Har asont i två baktänder så jag har svårt att tugga, och om jag har svårt att tugga har jag svårt att njuta när jag äter min goda choklad. Jag har inte hål i mina baktänder, inte någon tand alls. Men jag har ont för att det är mjöktänder, de vill ju aldrig lossna. Jävla tänder! Hade ju hoppats på att få tandställning snart men nej, har ju en del mjölktänder kvar. När jag väl försöker vicka på de två lösa mjölktänderna så är de ju inte ens lösa, kan känna mina tandrötter samt ''spänd'' i de två tänderna, men lösa är dom inte. Om de är lösa är det ju bara pyttepyttepyttelite. Gaahh, jävla tänder, lossna någon gång!

Av Cupper Ponie - 7 november 2014 18:41

 

Hittade min favvo Marabou på coop. Dessa finns ju inte längre men de har tydligen kommit ut i butik, dock bara tillfälligt. Passade ju på att köpa 2 st då så klart ;) Nu har jag choklad över helgen whoho!

   

Av Cupper Ponie - 7 november 2014 15:09

Både morsan o farsan är magsjuk så inget stall blir det idag inte. Så klart var de ju tvugna vara sjuk på en fredag. Men men.. Får helt enkelt låta hästarna få jobba extra i morgon. Har ju hela helgen på mig så aa. Men ännu en sak som förstör min fredag är att vi kanske inte kan köpa fredagsgodis :( Vill ju ha choklad denna vecka. Tror det var typ 2 veckor sedan jag köpte godis, har inget behov av det men känner att idag vill jag ha choklaad. Denna fredag får istället bestå av spel på fb, plugg och inlämningar, yey.. Ska planera lite smått om helgen också men det kommer sedan i ett annat inlägg. 


Jävla musplatta som inte vill funka som jag vill heller, skit kul-.- Måste verkligen lämna in min dator på måndag så den kan bli fixad, problem med både musplatta och laddare.


Aja.. Ha en grym fredag!

 

Av Cupper Ponie - 7 november 2014 07:39

Igår longerade jag ponnysarna på stubbåkern. Apasche först ut! Han var pigg redan påvägen dit. Trippade lite på tårna. Sen ut på åkern. Eftersom att han hade så mycket energi fick han välja gångart själv. Han började med en snabb trav och snabbt galopperade också. I galoppen var han bara för roligt, bocksprång all the way. Han galopperade fort som bara den. Lät han iallafall få göra det han ville i båda varven. Gulle plutt helt klart! Busig, busig, busig. Hade det inte blivit så mörkt fort samt att Durasell också skulle röra på sig hade han fått springa runt ett tag till då han fortfarande hade lite energi när vi gick tillbaka. 


Durasell nästa. Han var inte alls nå på tårna. Han var ju bara lat som vanligt. Tog en evighet att få han i trav, och det tog en evighet att få han att stanna på spåret och inte dra iväg. Då han inte gillar att jobba försöker han dra ifrån. Får påminna mig själv att ha spö med nästa gång jag longerar för då lyssnar han mer av att man bara petar på honom. Efter allt stök han höll på med var han verkligen svettig, det bara rann om honom. Men som sakt, så kan det ju gå när man busar.


Idag försvanns snön, finns nå enstaka flingor kvar på marken men annars så är det borta, whoho! Ska strax cykla iväg till skolan, sista skoldagen denna vecka. Tagga helg! Efter skolan åker jag som vanligt till stallet. Tror jag tar ett ridpass på Durasell så får Apasche följa med bredvid. Får vi se hur lång rundan blir. Kanske en bit på asfaltsvägen och sedan svänger in mot kossornas hage. Vi får se! Mina kläder kom aldrig igår så man får hoppas på att de kan hämtas idag. Annars kan jag inte hämta den förns på måndag, sad story. Efter stallet ska jag lämna in lite upgifter samt skriva en snabb uppgift och sedan ska jag försöka städa mitt rum. Borde aldrig äta popcorn i mitt rum..Allt ramlar på golvet typ.

Ha en grym fredag, tagga helg!

 

Av Cupper Ponie - 6 november 2014 14:18

När jag började cykla mot skolan i morse kom ju så klart snön. Men det är ju plusgrader så det är mest slask. Hur som helst! Slutade då kl 2 och ska strax till stallet men först ska mamma komma hem, hon bör vara hemma när som helst. Hoppas mina kläder kan hämtas idag, vill ha min nya jacka samt de andra kläderna så klart. 


Får ha några x antal lager med tjocktröjor på mig i stallet idag känner jag. Det var inte kallt ute men inte varmt heller, dock blir det kallt då det blåser. Får ha vantar också ;) Men har nu iallafall bestämt att båda ponnysarna ska longeras på stubbåkern. Durasell ska få jobba mycket med sin galopp medans Apasche får jobba med traven samt lite i galoppen. Då Apasche har svårt att fatta sin galopp måste vi jobba med den men inte för mycket för då kommer ingenting funka till slut. Men innan ska då ligghallen mockas. Efter stallet ska jag bara mysa. Varm choklad och se på en film. Får göra dagen så bra som möjligt trots snö som jag hatar.

 

Av Cupper Ponie - 6 november 2014 07:35

Tyvärr kommer snön att komma hit till lilla hålan jag bor i. Alla kommer typ bli skitglada o få massa julkänsla osv men alla utom mig. Hatar snön, antingen är det för mycket eller för lite, aldrig lagom. Sen kommer den antingen tidigt på året och försvinner tidigt eller så kommer den sent på året och försvinner inte förns i typ mars. 1 vecka med snö kan jag gå med på, men då ska det vara lagom med snö. 1 vecka med snö är helt okej för då hinner jag hitta på lite skoj med ponnysarna men annars så nej tack, klarar mig utan! Men om jag har tur kommer snön att smällta innan det har nuddat marken då det är plusgrader just nu och kommer inte bli speciellt kallt. Men det ska typ bli ''snöstorm'' om jag har sett rätt så att cykla hem efter skolan kommer ju gå skitbra. Har inte hunnit pumpa däcken så det går segt att cykla och jag har inte dupade däck heller. Så nej tack, snön kan komma i december, typ veckan jag fyller år eller veckan det är julafton, sedan räcker det! 


Hur som helst så ska jag snart bege mig till skolan. Slutar 2 idag vilket är så jävla skönt! Ska till stallet direkt när mamma har kommit hem då hon också slutar 2. Snö eller ej, ska iallafall. Är glad att jag mockade bort det mesta som var vid gången till ligghallen för troligen skulle det nog va svårt som fan att ta bort när snön är ovanpå. Ska iallafall mocka inne i ligghallen först så jag inte kommer på det i sista sekund. Tror ponnysarna ska få tömköras. Iallafall Durasell ska få tömköras på stubbåkern. Apasche tror jag ska få göra samma, inte helt 100. Får vi se om snö finns på backen, om det är tillräkligt med snö blir det nog väldigt jobbigt för dom, med det behöver dom ;) Ska iallafall få Durasell att svettas någolunda för då har han jobbat. Apasche ska också få svettas så klart men beror på vad som ska göras för hans del. 

 

Ibland önskar jag att det fanns ett ridhus i närheten så man slipper all jävla snö.

Av Cupper Ponie - 5 november 2014 18:02

Kan börja med att hela dagen var kanske inte fantastisk men ändå. Skuggningen var väll det tråkigaste även om det var kul ibland. Stannade på djuraffären för att köpa hamstermat när vi ändå var i Köping. Där har de även fiskar och andra gnagardjur. Herregud. Ville inte där ifrån. Hamstrarna var bara för söta. Små bebisar och lite äldre guldhamstrar o dvärghamstrar. Dvärgkaniner, Gerbil, marsvin. Ville verkligen ha en till hamster och en gerbil men jag vill inte svika Mysan. Då hon är en ensam-hamster, när det finns flera hamstrar hemma känner hon konkurans och då blir allt bara fel. Så det får vänta, skaffar helt enkelt ny när Mysan dör. Längtar inte tills dess trots allt. Efter skuggningen åkte jag iväg till stallet så fick hästarna jobba. Är så himla nöjd över båda två! Fick helt plötsligt 200 kr av ägaren för att jag hade gett hästarna medicin under höstlovet då de var bortresta. Herregud, hon överraskar mig alltid haha. Sen frågade hon om jag kunde mocka åt hästarna idag eller i morgon då hon har ont i ryggen, får sedan 100 kr till när jag är klar. Började med att mocka gången till ligghallen. Hann inte med allt men det mesta. I morgon fortsätter jag mocka resten.  Sedan hem, duscha, och sedan satte jag mig vid datorn. Tittar på Harry Potter och skriver både på bloggen och på vårat skolarbete om skuggningsdagen. Går lite sissodär när det gäller skolarbetet då vissa namn/ord på ställena vi va på kan jag inte alls. Men farsan ska skicka sms om vad vi gjorde så får jag skriva lite mer detalj sen. 


Är iallafall nöjd över dagen, dock var inte kläderna redo att hämtas idag :( Hoppas på i morgon då jag verkligen behöver min nya jacka. Hur som helst, Hoppas ni också har haft en bra Onsdag!

 

Hahahahahaha omg, kommer ihåg denna dagen. Apasche måste ha varit väldigt glad den dagen :')

Av Cupper Ponie - 5 november 2014 17:46

Samma sak här, grimma och grimskaft på och sedan ut på plöjda åkern. Men Durasell fick jobba mycket mer än Apasche. Skrittade på 3 plöjda åkrar och det var nog mest jobbigt för honom. Kände inte så mycket i mina ben men jag kände att jag verkligen jobbade, gjorde nog han me ;) Han drog lite smått då och då men det var inte så att man höll på att tappa kontrollen. På sista åkern orkade han knappt gå den sista metern men han är en riktig kämpe och gick ändå. Det märks verkligen att han vill jobba, han vill bli av med energi, vilket är härligt. Skrittade sedan av honom så han fick gå ner i varv. Tillbaka på gården, så fick han också slickgodis. Inte lätt att få bort godiset från han heller hehe. Han verkade iallafall nöjd och jag var också nöjd.


Mål för nästa gång vi går på plöjda åkrar: Har inget speciellt mål så duktig som han är och verkligen kämpar men kanske att han klarar allt utan att börja känna sig så trött att han knappt orkar gå antar jag. 


Nöjd med detta: Wow, nöjd över allt faktist. Att han verkligen kämpar hur jobbigt det än är. Han är bara för bra!


Mindre nöjd med detta: Absolut ingenting, är nöjd med ALLT!

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards