cupperponie

Alla inlägg under november 2014

Av Cupper Ponie - 10 november 2014 19:04

Hade hoppning på ridskolan idag. Gick inte alls bra. Hästen jag red var inte sig själv. Han är den typen av ponny som rusar osv men idag var han så seg att man knappt kunde få fram han i skritt. Min ridlärare kunde inte känna något som var fel så jag fick köra på en stund och se om han piggnade till. Det gjorde han inte tyvärr. Samt så flåsade han otroligt mycket. Men han har ätit som han ska, är inte halt eller så. Kanske är feber eller så men vem vet. Hoppas det inte är nå allvarligt iallafall. 


Aja, är iallafall hemma nu. Lyssna på gammla godingar från A*Teens samt har provat min nya jacka. LOVE IT! Grym jacka. Lite roliga med den är att i kragen så sitter ett blikstlås som man kan öppna. I kragen ligger luvan gömd. Skitroligt ju för då kan jag ta fram den när jag behöver istället för att ta av den när jag inte vill ha den o sedan tappa bort den. Awzuum!I morgon är det något bättre ljus så då kan jag nog ta kort på den så får ni se hur den ser ut!


Nu blir det middag och plugg, hare gött!

 

Trodde bilderna på farsans kanin skulle bli orörda men äsch.

Av Cupper Ponie - 10 november 2014 15:19

Den här dagen var verkligen seg! Trots måndagarna brukar gå fort så var det inte så idag. Även om det gick segt så var det rätt lugnt i skolan. Nu är jag iallafall hemma och ska bara ta det lugnt innan ridskolan. Hade tänkt att springa ut en stund men vädret suger verkligen. Regn o rusk helt enkelt. Senare i kväll får jag plugga engelska, kommer dock säkert glömma bort det ofc. Har även fått veta att min jacka har kommit, whoho! Mamma ska hämta den sen, hoppas de andra kläderna också har kommit ;) 


Har tänkt att skriva ett, typ, åsiktsinlägg sen under veckan. Vet inte om man kan kalla det åsiktsinlägg men vi kallar det så nu, ok? ok! Bra! 

 

Av Cupper Ponie - 9 november 2014 18:20

 

                                                               


Här har vi bilderna jag tog i morse. Ni som inte bor i Arboga, eller vart där någonsin, här har ni en liten bit av själva Arboga. Arboga är inte stort men ändå mysigt trots man gnäller över att att det är en tråkigt stad. Men när man tänker på hur lugn staden är än många andra städer är det trots allt en mysig liten stad. 

Av Cupper Ponie - 9 november 2014 16:12

 

Av Cupper Ponie - 9 november 2014 09:12

God morgon! Hoppas det inte är för sent för att kunna säga god morgon. Och nej, jag vaknade inte vid 9 tiden haha. Vaknade vid 7 och har precis kommit tillbaka från en springrunda. Så jag tänkte kika in här innan jag cyklar iväg mot stan. Innan jag åker till stallet tänkte jag ut och fota alla möjliga ting. Hade även tänkt att åka till granngården för att köpa hästgodis men så klart har de ju stängt idag. Får fixa på måndag eller tisdag istället. Har iallafall tänkt över nu vad hästarna ska få göra idag.

 

Apasche ska tömköras och Durasell ska springa bredvid. Apasche är ju snabbare än Durasell o han behöver verkligen få bättre fart så då passar det toppen att ha Apasche som ledare. Tror det blir en runda på en av grusvägarna. Solen är ju också påväg fram så det blir ju toppen! 


När jag ändå är i stallet ska jag även mocka och fixa lite i sadelkammaren. Troligen smörja lite träns, städa lite osv. Eftersom att ponnysarnas ägare ska ha besök och då kommer de hålla på med hästarna så får vi se om de kommer vara nå ansträngande eller bara typ kort promenix. Tror inte det kommer vara nå ansträngande iallafall men vi får se. 


Nu börjar det bli dags att dra mot stan, ha de bra!

 

Av Cupper Ponie - 8 november 2014 18:55

Halloj! Tänkte berätta lite vad som har hänt idag. Intresserade? Läs isåfall, annars kan ni dra.

 

Runt 10 tiden åkte jag iväg till stallet, förvånad? Tog en promenad på 40 minuter med båda ponnysarna först. Apasche gick så klart lite före mig, istället för att jag går ut med han går han ut med mig ;) Durasell gick ju som vanligt bakom men när han kände sig ensam travade han lite för att komma ikapp. Efteråt tog jag ut Durasell i hagen igen, på med tränset på Apasche samt longeringslinan. Sedan gick vi iväg till stubbåkern. Lät han få göra lite som han själv ville idag med. Inte lika stuttsig men i början var han lite stuttsig. Sen fick han trava ett tag i båda varven, gick helt okej. Svettig blev han allt. I slutet fick han öva på övergångar. Tänkte se hur kvick han var att byta gångart. Ju oftare vi håller på med sådant ju bättre kommer han nog bli. Skrittade sedan tillbaka till stallet med honom. Klippte lite av hans svans då både Apasche och Durasell ''går'' på sina svansar. Näst ut Durasell. Longerade han också. Fick inte riktigt till galoppen idag heller, men det kommer! Han fick trava en del iallafall så fläsket stuttsade runt, haha, låter roligt. Trots inte galoppen kom fram denna gång heller så är jag nöjd. 


Efter stallet fixade jag snabbt lite läxa och sedan lämnade in 3 uppgifter. Efter det blev dags att städa rummet. Fick helt plötsligt bara en kick o körde igång. Inte så lätt att hålla rent när man har en katt som fäller året om.. Hur som helst så är det stor skillnad trots allt. Har sedan hunnit se en film, lyssnat på musik och provfilmat med kameran på massa tråkigt ting. 


I morgon ska jag ut och springa en stund på morgonen. Efter det tänkte jag cykla till stan och ta lite bilder på allt möjligt. Strax efter 12 tiden drar jag iväg till granngården och köper hästgodis. Drar sedan direkt iväg till stallet. Båda ska nog tömköras men Durasell ska få en del krav, bl.a att stå stilla. DET är jävligt svårt för den där kossan till ponny. Efter stallet ska jag o morsan fixa med en vääldigt gammal filmkamera mormor gav mig, får den om den vi lyckas få igång den annars lämnar vi så klart tillbaka den till mormor ;) Resten av den dagen blir det engelska plugg, film och vila inför måndag. 

Av Cupper Ponie - 8 november 2014 09:06

Äntligen Lördag! Denna helg ska jag ta vara på väl. Hinna med mycket skoj och mindre skoj. Detta hade jag tänkt hitta på denna helg

• Apasche och Durasell ska få jobba som bara den
• Städa rummet

• Mocka

• Ponnysarna ska få medicin
• Till granngården och köpa hästgodis
• Simma, jogga osv

• Plugga


Är det jag hade tänkt denna helg iallafall. Plugga är väll det tråkigaste om ni frågar mig. Ska om en stund bege mig till stallet också. Båda ska få gå en promenad först och sedan ska Apasche longeras igen. Durasell ska få longeras först och sedan ska han tömköras. Avslutar sedan med lite klättring i skogen för båda. Samt mocka innan jag åker hem. När jag har kommit hem blir det dusch och sedan plugga. Engelskaläxa och en so grejsemojs. Det är det enda som ska pluggas. Sen under dagen ska massa uppgifter in. How fun? Ikväll blir det säkert film och choklad, finns nog inget annat att göra. Ha en grym helg!

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards