cupperponie

Alla inlägg under mars 2015

Av Cupper Ponie - 29 mars 2015 10:04

             

När jag ändå höll på att filma igår passade jag på att ta några enstaka bilder. Här har ni resultatet. Apasche var inte så mycket för att ha öronen framot och titta in i kameran, alltså som vanligt. Fick tyvärr inte det bästa ljuset som jag hade viljat ha, men det fick funka iallafall. Bättre än inget.


Av Cupper Ponie - 29 mars 2015 09:49

   

Gårdagens mums. Som ni ser innehöll det bl.a jordgubbar. Mums säger jag bara!

Av Cupper Ponie - 29 mars 2015 08:36

Blev besviken när jag vaknade upp idag. Snö och regn faller från himlen. Om snön stannar på marken går jag ner i ide. Orkar inte med snö mer, blir bara deppig. Får väll se om hur det blir med stallet ifall vädret tillåter. Annars så kommer jag vara hemma hela dagen och fixa med min frihetsuppsatts. Samt så ska mer jordgubbar och choklad köpas. Igår när jag kom hem från stallet hade morsan ätit upp alla mina jordgubbar. Kan säga att jag blev riktigt förbannad. Jag hade ju gjort dom till kvällen men nää de fick jag inte. 


En ny youtube video(ev två) ska fixas under dagen också. Fixa massa nya klipp igår samt så har jag kvar klippen från när min kompis följde med o filmade. Blir fullt upp trots allt. Träna ska jag också göra så fort jag kan klämma in det. Blir Cardio idag. Har även inlägg i huvudet som ska skrivas, spännade eller vadå ;)?


Nu bli jag ledsen på vädret, går snart ner i desperation...

 

Av Cupper Ponie - 28 mars 2015 11:48

Hej på er! Borde egentligen vara i stallet just nu men jag har inte någon skjuss före 3 tiden. Lite tråkigt men aja. Solen lät molnen vara ivägen så ingen sol här inte. Typsikt säger jag bara! Får hoppas solen kommer under dagen så jag kan få klippen jag vill ha. Annars får jag helt enkelt fixa de klippen så fort det är sol ute. En löprunda med Durasell ska göras idag iallfall. Tror jag tar en med Apasche också. Beror på hur lång runda jag väljer att ta. 


Det jag har gjort hittills denna dag, jag har kollat massa insperarade youtube videor, fixat en mumsig lunch som innehöll, frukt, bär och kvarg. Mums! Lite snacks är också gjort till kvällen. Jordgubbar doppade i mörk choklad. Hade dock inte ren mörk choklad hemma. Hade en med nötter och en med salt. Så klart tog jag med nötter. Nötter är bara för mumsigt och nyttigt. Hoppas på att kunna köpa en ny mixer snart så jag kan fixa smoothies. Om ni inte har hängt med gick mixern sönder för någon vecka sedan.


Vill ni veta något kul? Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig kom Kryddan in i mitt rum och hoppade upp i min säng. Hela natten låg hon och sov i min säng. Super roligt att hon börjar våga ta sådanna steg. Morsan gick upp då och då under natten för att hon undrade varför katten inte kom in, då hon trodde Kryddan var ute. Jag och Kryddis börjar bli bästisar typ. Hon hoppar upp i min säng så fort jag visar att det är okej. Så kan hon ligga i sängen och bara chilla. Mys kisse <3


Nej, nu är det dags för mig att städa rummet för att få tiden att gå snabbare. Vill till stallet nuuuu! Vi hörs sen guys!

 

Av Cupper Ponie - 27 mars 2015 19:32

Tog en tur med Durasell mot en grusväg jag inte har gått på sen höstas. Pgr av att man inte kunde hitta vägen när all snö fanns där har man inte kunnat gå där. Kom iväg dit idag iallafall. Skrittade en stund iväg dit och travade hela den grusvägen, fram och tillbaka. Jobbade mycket med ställningen och hans högerbog har verkligen börjat lossa nu. Han går i rakare ställning och har lättare att ställas åt höger. Super skönt! Nu måste han dock börja med att kunna gå rakt, han går gärna kringelkroksvägar. Men det är bl.a balans det handlar om. På vägen tillbaka jobbade vi mycket med övergångar. Från trav till skritt, skritt till trav. Ja ni fattar. Bra träning så han lyssnar på min röst. När vi nästan kunde se hagen fick han gå på långa tömmar i skritt. Lite svettig blev han allt. Eftersom att det blir löprunda med honom i morgon vill jag inte köra allt för hårt. Han ska ju ha energi till morgondagen också. Apasche travade jag lite på stubbåkern. Dock var det så lerigt och blött där så vi gick snabbt där ifrån. Travade istället på bilvägen och sedan skrittade en stund på plöjda åkrarna så fick han jobba lite så också. 


Avslutade sedan med trickträning och mys i ligghallen. Durasell blev dock avis på Apasche när jag höll på med honom. Så vet ni vad Durasell gjorde? Jo han stegrade mot mig. Dock kunde man se att det inte var på ett ont sett utan det vara bara så att han visade hur avis han var. Dom är duktiga på att bli avis på varandra, så ingen nyhet direkt. Lite bilder från fredagsmyset, ledsen för dålig kvalité.

 

Av Cupper Ponie - 27 mars 2015 10:03

Fredag igen då, veckan har gått fort tycker jag. Stannade hemma idag igen just för att jag knappt orkade gå upp ur sängen. Min kropp är nästan helt låst. Istället sov jag någon timma extra. Kryddan låg under täcket vid mina fötter och sov så lite sällskap fick man allt. Ska fortsätta skriva på min frihetsuppsatts under dagen också men jag har noll fantasi just nu, är för trött om man säger så. Har hela helgen på mig iallfall. I morgon ska jag ta en löprunda med Durasell och när man tar en löprunda brukar man rensa mycket tankar osv så jag kansker får lite idéer. Tänkte ändra träningschemat lite. Så istället för att köra armar, ben och rumpa blir det yoga. Skippar istället yogan i morgon. Tycker det blir bra. 


Ska kolla efter nå gott i köket som kan bli min lunch. Är verkligen super hungrig. Blir så fort hungrig hur mycket jag än äter. Vet inte om det ska vara bra eller dåligt. När mamma har kommit hem åker jag till stallet. Tömkörning står på schemat. Det är nog för blött för att vara i skogen tyvärr så de får jobba på grusvägarna. 


I morgon ska det vara sol och värme så då blir det perfekt med en löprunda med Durasell. Kanske tar en med Apasche också. Får bara inte glömma att ta med mig vattenflaskan bara, för det gjorde jag sist. Kameran ska också med då en ny video ska upp på youtube. Har två stycken som ska fixas under helgen. Spännande va?

Dags att fixa lunch, vi hörs sen!

 

bild från igår, Apasche tog bruken (eller vad man nu kallar den för) och slängde iväg den..

Av Cupper Ponie - 26 mars 2015 11:13

Har nu kommit hem från skolan. Har haft två lektioner och två möten innan jag gav upp. Känner fortfarande hur trött min kropp är. Har knappt pratat med någon idag för att jag orkar inte. Jag orkar verkligen inte. Kommer passa fint med lov snart. Ska försöka kämpa igenom morgondagen men det beror hur det känns under dagen. Hatar när sådant här händer, att jag måste skippa skolan, men det är nu för mitt eget bästa. Kommer ändå inte kunna prestera någonting när min kropp håller på att somna. 


Ska strax fixa lunch och kolla på en film. Ska vila en stund och sedan träna innan jag åker till stallet. Då slipper jag stressa hem från stallet. Kan istället ta den tiden jag behöver. Om jag hinner och orkar ska jag fixa lite plugg. Har en grej som ska göras klart innan jag går och lägger mig men det tar typ 10 minuter bara. Sen får vi se med resten. 


Snart kommer jag ha mer tid till att plugga i skolan också då jag ska ta bort två värdelösa ämnen. Istället ska jag försöka att få bättre betyg i svenska, matte och engelska först och föremst men kämpa vidare mer flera ämnen helt enkelt. Kan säga att efter en av mötena som handlade om gymnasium har gett mig en kick av att kämpa mer med skolan så jag når mitt mål. Har fått en liten tankeställare också. Gud som jag längtar tills 9:an, när vi ska välja gymnasium. Vill bort från grundskolan. Vill bli behandlad som en vuxen inte ett småbarn!

 

Av Cupper Ponie - 25 mars 2015 19:32

Hej på er! Håller på att somna här framför datorn. Har varit dödstrött i skolan. Trodde jag skulle vara pigg när jag kom hem men icke. Då förstog jag att min kropp är dödstrött. Jag har suttit framför en film och bara tagit det lugnt. Riktigt kyligt och blåsigt var det ute idag också så jag hade inte gärna gått ut igen. Tog nyligen en varm, lång dusch och knappt det gav mig energi. Så träningen skipper jag idag. Man ska lyssna på kroppen! Blev ändå två träningspass i går samt en lång tömkörningsrunda med Apasche, inte så konstigt att jag är så trött. Blir en tidig kväll för mig. Vet inte varför men när jag går, speciellt i trappor, får jag sjukt ont under lungorna. Har bara varit så idag så jag vet inte riktigt vad det kan bero på. Har även träningsverk i armar och smalben. Kanske har träningsverk under lungorna också ;)?


Tänkte vara hemma i morgon och vila upp mig men så klart har jag två viktiga möten under förmiddagen. Så vid lunch cyklar jag hem om kroppen fortfarande är trött. Ev tar en liten sovpaus, annars kanske träning. Beror på helt hur jag mår. Åker till stallet när mamma kommer hem, hoppas inte regnet kommer bara. Tar samt igen det jag har missat i träningen. Så både mage, ben och rumpa ska tränas i morgon. Om jag orkar ska jag sedan plugga innan jag går och lägger mig. Förhoppningsvis är jag piggare på fredag.


Idag är det voffeldagen peepz! Dock ska jag äta nudlar bara för att jag inte orkar fixa voffla mohahaha! Hoppas ni har haft en bättre onsdag än vad jag har haft.

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards