cupperponie

Alla inlägg under mars 2015

Av Cupper Ponie - 20 mars 2015 14:52

När vi skulle forma glas brände jag tummen. Dock kändes det inte nå speciellt men inte förens nu så säger jag bara ett ord, AJ. Direkt efter skolan cyklade jag till coop och köpte present till mamma som fyller hela 50 år i morgon. Hon har levt halva livet så det är ju klart man firar då. Tre mörkchoklad kakor med olika smaker blir perfekt. Hade viljat fixa en grej till men tyvärr har inte jag material till det. Morgondagen kommer bestå av stallet, träning och att fira mamma. Blir super. 


Då regnet smattrar utanför så ponnysarna får vila idag. Tror ändå inte att någon av de skulle vilja komma ut nu. Hade tänkt att träna men vi hade cirkelfys på idrotten och plankchallenge så det räcker bra tycker jag. Istället blir det massa plugg hemma. Har svenska som ska fixas samt lite annat dock svenskan måste bli klar idag. Blir nog ett bra avslut på denna fredag trots allt. 


Btw, var det någon som såg solförmörkelsen idag? Här var det bara mörkare ute men man såg ingen sol eller måne, bara massa moln. 

 

Av Cupper Ponie - 20 mars 2015 10:30

      

Kan först be om ursäkt för de suddiga bilderna, men min kompis som fotade var inte så van med min kamera. Men det kommer med tiden! Trots jag ser ut som en tomat i ansiktet och springer som ja jag vet inte vad, tycker jag att vi borde ge Durasells trav lite uppmärksamhet. Jag säger bara en sak, WOW. Är så glad att jag har lite videos och bilder på hans trav för jag har varit helt blind på hans trav. Jag har trott att Durasells trav skulle se, hur ska man säga? Powerlös, kan man säga så? Ingen minsta lilla power, mer slöa och släpande steg. Vi har fortfarande mycket att jobba på men wow, vi har kommit en bra bit påväg. 

Om ni undrar varför mina händer är så långt bak så är det för att han blev så stark, vart tvungen att backa bak, fram, backa bak osv med händerna för att han skulle lugna sig. Inte så lätt att mjukna i tömmar när de är så tjocka tyvärr. 

Av Cupper Ponie - 20 mars 2015 06:57

God morgon! Vaknade vid 6 och var redan pigg då, så varför inte vakna en timme tidigare? Har suttit och kollat runt på olika bloggar i lugn och ro samt ätit frukost. Har idrott idag så kläder ska packas innan jag cyklar till skolan. Slutar 14:40 men eftersom att sista lektionen är teknik får vi eventuelt sluta tidigare. Åker sedan till stallet om vädret tillåter. Då det ska vara skitväder idag vet jag inte riktigt hur det blir. Annars så pluggar jag gärnet innan helgen samt tränar som bara den typ. 


För er som vill veta hur det gick igår i stallet så gick det toppen. Tömkörde Durasell i mycket trav och galopp. Han börjar även fatta galopp utan att springa in i galoppen. Härligt! Då hästarna har olika ljud beroende på vilken gångart det är. I trav är det S ljud och i galopp är det smackningar. I skritt är det vanliga ''ekorreljud'' som min ridlärare brukar kalla det. Både jag och Durasell var sjukt svettig efteråt. Longerade Apasche en stund med lite inspänningar just för att se hur han skulle jobba på det. Inte så himla mycket skillnad på honom, bara att han kommer ner med nacken bättre. Kanske ska använda det då och då ska han får jobba med ryggen lite mer. Otroligt mycket energi hade han så han fick galoppera ett tag. Massa bocksprång och skeningar gjorde han allt. Kunde inget annat än att garva åt honom. Avslutade sedan med att låta de få springa rund och busa i hagen då de hade mycket energi, speciellt Durasell. Durasell var fanemig snabbare än Apasche var. Det ser man inte varje dag. Han stegrade, bockade och ja, allt möjligt den där lilla tjockisen. 


Nej nu är det dags för mig att fixa lite inför skolan. Vi hörs, ha en grym fredag allihopa!

 

Av Cupper Ponie - 19 mars 2015 15:23

Hej på er, haft en bra dag i skolan? Jag har själv haft det väldigt bra. Skojiga grejer har hänt med mina grymma vänner. Kom hem för en stund sedan och ska strax åka till stallet. Tänkte tömköra Durasell ordentligt så han blir trött efteråt. Och för att det ska ske är det mycket detaljer som ska göras. Mycket olika temoväxlingar i alla tre gångarter. Fokus på ställning och böjning osv, ja ni fattar. Avslutar sedan med att låta Apasche longera av sig alla energi på åkern. Så fort jag har kommit hem åker jag troligen till farsan för att fika. Beroende på hur mycket klockan blir efter ska jag försöka hinna träna efter men det är inte så stor chans.


Uppdatering skulle ha kommit under dagen men inlägget försvann så det kom aldrig upp. Suck...Nej, nu får jag skynda mig! Vi hörs ikväll.

 

Av Cupper Ponie - 18 mars 2015 19:55

Började med lång skoldag. Har haft super kul med mina grymma kompisar som vanligt. Cyklade hem vid 4 då jag slutade strax innan. Hann mest bara landa en stund innan det var dags att åka iväg till skolan igen. Utvecklingsamtal blev det dags för. Den senaste tiden har jag inte varit minsta lilla peppad i skolan. Efter hårt jobb har verkligen mitt intresse gått mot botten. Men efter samtal med min lärare och fått lite hjälp på traven om hur jag ska gå till väga känner jag mig peppad igen. Jag och mamma åkte sedan till Netto för att köpa naturgodis. Direkt hem efter det. Fixade klart en svenskauppgift direkt. Påbörjade på en svenskauppgift som ska in på fredag men datorn började böka så jag vart tvungen att starta om den, och då försvann texten. Ska ta med papper i morgon där det står vad som ska vara med i uppgiften så fixar jag klart allt i morgon. Blir att ge gärnet innan påsklovet nu, har bl.a två möten som jag ska gå på så fort som möjligt också.


Körde sedan ett magpass, känns fortfarande i magen efteråt. Käkade lite kiwi och päron, o nu sitter jag här och bloggar. Kanske inte låter så himla mycket som har gjorts i dag men tro mig, det har varit stressigt. 


I morgon efter skolan åker jag till stallet. Är borta några timmar och efter det drar jag till farsan för att fika. Då både farsan och hans sambos äldsta son fyller så ska jag vara med och fira i morgon. Blir bl.a tårta. Kommer ta det lite lugnt med det bara. Någon enstaka bit så jag inte äter allt för mycket onyttigt. På lördag fyller mamma och då ska hon göra en tårta. En sockerfri och laktosfri tårta. Blir perfekt. Ska försöka uppdatera så mycket som möjligt men det är inte så lätt när det är stressigt.

 

Av Cupper Ponie - 18 mars 2015 11:30

           

Allt från en otålig Apasche till två sura ponnysar! Som ni kan se så ville Apasche dra iväg, troligen fanns det mer mat på ett annat ställe. Så där försökte jag få stop på honom vilket inte var det lättaste. Ponnysarna var ju inte ett dugg intresserade av att se glada ut framför kameran. Durasell kan se glad ut men inte denna gång, Apasche kan det ta en evighets tills man får en glad ponny. Men detta kanske är våran verklighet? Två sura tjocka ponnysar som försöker göra allt för att bli av med mig. Vem vet vad de tänker innanför deras pannben?

Av Cupper Ponie - 17 mars 2015 10:00

   

Så här ser ponnysarna ut just nu. Efter hårt slit ser de så fina ut! Hästarna är mer än bara nöjda över att få slippa bära massa fett som de gjorde en gång i tiden. Dock är det inte riktigt rättvist pgr av all vinterpäls. Vinterpälsen förstör allt. De är så mycket smalare och har mer muskler än vad som syns. Jävla vinterpäls, försvinn någon gång. Så fort vinterpälsen är borta ska ni får se hur de såg ut 2014 och hur de kommer se ut sommaren 2015. Då ni! Då ska ni få se riktig förändring. Durasell kommer nog aldrig kunna bli så smal och fin som Apasche men han har de anlagen, han har grova anlag helt enkelt. Shettisar är ju trots allt egentligen kallblod i liten förpackning. 

Av Cupper Ponie - 17 mars 2015 07:15

God morgon på er! Som ni nog redan vet hatar jag tisdagar. Lång skoldag och korta raster. Om man ens kan kalla de för raster?Startar iallafall dagen så bra som möjligt så jag kanske kan få med det till skolan. Min frukost idag blev surdegsbröd och kvarg med lite frukt och bär. Super mumsigt. Ska strax fixa en liten matlåda med vindruvor i som ska med till skolan samt idrottskläder ska packas. När jag har slutat åker jag till ponnysarna. Tömkör båda och sedan måste jag skynda mig hem för att plugga till en prov vi har på måndag. Ska försöka uppdatera sen ikväll så fort jag hinner. Så fort jag har gått igenom det vi ska läsa till provet tar jag och tränar en stund. Får kanske göra det direkt efter stallet för att hinna med allt. 


I lördags hade ju jag med mig en kompis till stallet, och idag är det hennes födelsedag! Grattis till dig:D

Ha en grym tisdag så hörs vi ikväll!

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards