cupperponie

Alla inlägg under mars 2015

Av Cupper Ponie - 16 mars 2015 20:10

Idag var det dressyr. Vi bytte hästar denna gång och jag fick ridskolans gotlandsruss, Susi. Eftersom att vi var så få i gruppen idag fick vi rida lite hur vi själva ville. Var tvungen att känna lite på henne innan jag visste va vi behövde jobba med. Beslutade sedan med att få henne med loss i bogarna. Bakdelen ville inte riktigt hänga med i svängarna bl.a Så efter ha uppvärmt henne, mycket tempoväxlingar och volter, jobbade vi en del i traven. Gick in på mycket volter då och då i olika storlekar. Det gick helt okej. Körde sedan igenom i galoppen. Få en lugn galopp och få henne ''rund'' i svängarna jobbade vi på. Fick lite mer koll på mina händer och skänklar. Kan hända ibland att min ena hand lyfter sig lite granna samt att mina skänklar kan komma för långt fram. Men denna gång gick det toppen. När det gick som allra bäst i galoppen saktade jag av och skrittade henne en stund så hon fick pusta. Travade sedan en stund i slutet. Då blev det mycket jobb på volt för att få med hela kroppen i svängarna. Fick till slut äntligen till det. Avslutade då med lite galopp för att se om det även höll där, och det gjorde det. Travade sedan av med halvlånga tyglar så hon fick sträcka på halsen. Skrittade sedan av. 


Min ridlärare tyckte att det gick super, och det tycker jag också. Har fortfarande lite grejer jag måste träna på men det blir bättre och bättre. 

Har tyvärr ingen bild på Susi och på ridskolans hemsida finns det ingen bra bild! Istället får ni nöja er med denna bild. 

    

Av Cupper Ponie - 16 mars 2015 07:08

Denna kväll var väldigt intressant ska ni veta. Först bli väckt av viktiga fb medelanden och sedan bli väckt mitt i natten av katt och hamster. Är trött, ja, men jag får väll överleva så länge. Tror skoldagen också blir lite spännande men det får vi se. Ska snart fixa lite grejs innan skolan, men så klart passar jag på att blogga först ;) Slutar vid 3 om jag inte lyckas komma ifrån skiten tidigare. När jag har kommit hem ska jag träna en stund innan ridskolan. Ska även hinna till djuraffären så hamstern kan få nytt spån, kanske hittar någon leksak hon kan hålla på med på nätterna också. Dressyr står på schemat och en ny häst, ska bli spännande och se vem det blir. Vem det än blir hoppas jag på att det går bra. 


Avslutar sedan dagen med att blogga och ta en varm dusch, det kommer behövas. Nu taggar vi en ny vecka!  Dåså, nu börjar helvetet igen. Btw så har jag utvecklingsamtal på onsdag så bloggen kommer kanske vara lite nere då. Har liksom gett upp allting som har med skola och göra så min mentor är lite orolig över mig. Bör nog vara lite mer orolig över hur hon blev lärare, så sällan hon är i skolan undrar jag.

Ha en bra måndag!

 

Av Cupper Ponie - 15 mars 2015 16:34

Hej på er! Har tagit en lite paus efter en lång löprunda med Apasche. Joggade mesta dels hela vägen, men ibland tog vi korta pauser, rättare sakt powerwalk. Har aldrig sprungit så länge med så korta stunder någonsin. Trots jag har haft löpningen lite åt sidan ett tag så wow vilken start att få komma tillbaka till det. Apasche hade sjukt mycket energi i början, ibland sprang han framför, ibland sprang han på höger sida och ibland tvärt om. Vägen mot kyrkan gick bättre än förväntat. Trots hans energi så lugnade han ner sig väldigt bra, troligen för att han vet att på bilvägar ska vi ta det lugnt. När vi sedan sprang efter kyrkan pausade vi en snabbis så fick vi hitta andan. Mamma har berättat ett knep för att kunna fortsätta springa trots lungorna blir tunga. Därför har inte jag kunnat springa så länge då lungorna skiter sig, men nu har jag hittat knepet. Joggade sedan in mot grusväg längre fram. På bilvägarna kom vi förbi några enstaka bilar samt cyklister. Apasche verkade gilla cyklar lite extra, riktigt glad och sprallig blir han av att se de. Sprang mestadels hela grusvägen, dock blev han väldigt trött efter ett tag så vi tog några korta pauser. Han sprang bakom istället för att orka med. Såg även någon filma när vi var ute, haha! 


På vägen hem tog vi vägen förbi mina kompisar som bor nära varandra. Sprang sedan nästan hela vägen hem. Tog skogsvägen hem just för att få springa i lite mer uppförsbackar. Super nöjd, både jag och Apasche! Skulle ha sprungit med Durasell också men jag vart helt slut, istället blir det en runda med honom under veckan. Apasche rullade och skitade ner sig efter turen men det är positivt trots allt, rullande ponny är en nöjd ponny ;)

 

Av Cupper Ponie - 15 mars 2015 08:12

God morgon! Är verkligen dödstrött efter gårdagen. Hade super kul i stallet men sen runt kvällen när vi var hemma hos mig hände en grej. En ledtråd, ouppfostrade snorungar. Åker till stallet om en stund är tänkt och då blir det en löprunda med ponnysarna. Börjar med Apasche så blir han av med sin energi först. Tror det blir en tur förbi kyrkan med honom. Inte helt säker än. Durasell tar jag nog grusvägarna med. Tänkte cykla till stallet men det blåser för mycket för att jag skulle klara det. Blåste rätt drygt i går också.


När jag kommer hem gymmar jag lite, kanske direkt efter eller så blir det senare runt kvällen. Nu när det både är varmare och ljusare ute längre ska jag försöka komma ut och springa åtminstånde en gång i veckan. Beroende på vädret i morgon kanske jag tar en löprunda innan stallet, annars blir det i helgen. 


Snart är det påsklov också! Två veckor skola och sedan är det äntligen lov. Och efter påsklovet är det som allra bäst, varmare och mer ledigheter. Förstår inte hur man kan tycka att vårterminen är svårast? Så mycket ledigheter man får tycker jag att det är jobbigare och svårare på höstterminen. 


Ska skriva tidsinställda ikväll så får ni uppdatering under veckan!

    

Av Cupper Ponie - 14 mars 2015 18:04

En tur i skogen fick det bli för hans del. Skrittade nästan hela vägen till skogen men när vi närmade oss fick han trava lite. Nästan hela rundan i skogen fick det bli trav i olika tempon. Blev en kort galopp också. Tyvärr var han riktigt stark och dryg idag. Troligen pgr av all energi. Ska köra igenom honom i morgon så han överlever tills dess. Fick han väldigt fin i skritten däremot. Gick under sig superbra samt hade raskt tempo. Otålig var han däremot. Stå stilla 1 sekund och sedan får han brådis iväg igen. Jobbar dock på det, tror det kommer ta lång tid dock. På vägen tillbaka avslutade jag sedan med en lugn galopp. Eller ja, lugn var det ju tänkt att den skulle bli men han rusade iväg så knappt jag höll mig kvar på benen. Lite bilder från dagen:

     

Av Cupper Ponie - 14 mars 2015 17:54

Skrittade iväg till stubbåkern för att jobba lite igenom honom i alla gångarter. Marken var väldigt hård och guppig så skritt och trav fick räcka. Gick på lite volter samt ökade traven då och då. Inget mer med det om man säger så. Han var lite trög i högerbog men det är bättre än vad det har varit tidigare. Ibland blev han stark och ville dra iväg men med en mjuk hand lugnade han ner sig. Skrittade sedan iväg till skogen för att klättra lite. Gick toppen, förutom att han vägrade trava rakt, zickzack hela vägen. Avslutade sedan med en galopp på grusvägen och sedan en ökad trav innan jag skrittade av honom. Har inte så mycket att säga om rundan då vi mest var på lite olika ställen för att få bilder och videos. Men lite bilder kan jag bjuda på iallfall.

   

Av Cupper Ponie - 14 mars 2015 17:45

Nöjd ponny :3

                                                      -Klickbara bilder

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards