cupperponie

Alla inlägg under mars 2015

Av Cupper Ponie - 4 mars 2015 07:14

God morgon på er! har sovit sjukt bra inatt men fortfarande trött, denna vecka har redan tagit kol på mig. Men det är onsdag så halva veckan har gått whop whop. Idag har jag matteprov så jag slutar nog tidigare tack vare att matte är sista lektionen. Kommer nog vara klar ganska fort. Dock kommer jag nog kugga detta prov då jag suger på geometri. Får försöka så gått det går. På andra EPT passet ska jag plugga fysik och matte. Har både fysikprov och matte prov i morgon. Suck. Åker till stallet så fort jag har kommit hem. Längtar så mycket, trots det inte alls var länge sedan jag var hos ponnysarna. Men det ska bli skönt att komma från världen ett tag. Hoppas på bra väder, igår snöade det och sedan regnade, hoppas på sol idag. Träningen direkt efter stallet också. Har lite träningsverk i mina inre lår men det är bara bra, då vet jag att jag har gjort något bra. 


That's all, bloggar sen ikväll!

 

Hm.. kanske dags att fixa till en vårheader? Får klicka nya bilder i helgen eller så

Av Cupper Ponie - 3 mars 2015 07:09

Tisdag idag och jag drömde om att det var fredag, om bara den drömmen var sann. Var verkligen dödstrött när jag vaknade men det är bättre nu. Slutar 4 idag om jag inte går hem tidigare efter troligen ett förjävligt utbrott på min lärare. Blir så jävla trött på skolan och lärare, snälla väx upp. Åker till stallet efter skolan som vanligt. Tar en tur på grusvägarna med ponnysarna. Tömkör nog Apasche så får Durasell skutta bredvid. Får ev pengar idag så jag kanske blir några hundringar rikare :3


Ska strax pumpa cykeldäck och sedan packa idrottskläder. Hoppas det händer något kul på idrotten idag, suck, vi har nästan alltid bollsporter vilket suger. Har en musikläxa som jag inte har hunnit göra heller så nu är jag lite körd...

 

Av Cupper Ponie - 2 mars 2015 15:28

Innan lovet lämnade jag in en uppsatts om franska revolutionen. En av frågorna jag skulle svara lät ungefär såhär: Vad tycker du var det viktigaste under franska revolutionen? Vad är mitt svar tro? Jo att jag skiter fullständigt i detta. Detta är så ointressant, lika ointressant som att veta varför ett lingon är rött. Idag kollade jag betyg och respons på uppsattsen. F i betyg, inget förvånande då jag knappt la någon energi på skiten. När jag läste responsen blev jag fan jävligt förbannad. Jag fick tycka som jag ville men jag får inget betyg om jag inte svarar på frågan korrekt. Men nu svarade faktist jag på frågan korrekt. Han frågade vad jag tyckte var viktigaste och jag svarade inte ett skit. Så jag ska få F i betyg för att jag har en egen åsikt? Amen hallå?! Vad är det för fel? Sen att min uppsatts blev förändrad var ju inte heller bättre men det hör inte hit. Nae, nu jävlar. I morgon har jag So och då ska jag fane mig skälla ut läraren. 

Är detta verkligen rätt? Ska man inte få ha en egen åsikt?

 

Hoppas ni förstår vad jag menar. Var tvungen att skriva av mig lite iallafall. 

Många, speciellt lärare, säger att jag är ganska kritisk. Och det står jag för, jag står för det jag tycker och ingen kan ta det ifrån mig.   

 

Har tyvärr ingen passande bild till inlägget, ber om ursäkt för det

Av Cupper Ponie - 2 mars 2015 07:12

Måndag igen och skolan börjar. Gud vad härligt.. Om 5 veckor är det påsklov så jag överlever nog några veckor till. Inte dag tänkte jag också vara lite färgglad bara för att alla blir så retade då. Orangea tights. Tycker färger är skitkul som nog många redan märkt. Tror denna dag kommer vara ganska lugn. På svenskan ska vi se på film, biologin går vi nog igenom till provet och matten ska vi nog bara gå igenom. Om vi kommer ha prov redan idag blir jag ledsen. Får cykla till skolan med en lerig cykel också. Nästan topp till tå. Skulle ha tvättat den igår men vädret sket sig. Behöver också pumpa däcket men pumpen är inte hemma. Kan livet bli bättre? Har kanske pyspunka på cykeln också så om den knappt har nå luft iframdäcket måste jag gå till skolan, suck. Får gå ut och kolla däcket om en liten stund.


Efter skolan är det då ridskolan. Tror det räcker med ridning idag som träningen men jag kanske lägger in något träningspass så fort jag har kommit hem. Planerar lite på vad hästarna så få göra i morgon. Slutar ju så sent på tisdagar så troligen får jag vara ute mest i mörkret. Tror det blir tömkörning för Apasche så får Durasell följa med lös. Inte helt säker. Annars får nog Durasell longeras. Funderar på att använda inspänning på honom så han använder ryggen mer samt kommer rätt med huvudet. Han tittar gärna mot vänster i högervarven. 


Solen är på väg fram, hoppas den håller hela dagen. Nu ska jag fixa det sista till skolan!

 

Av Cupper Ponie - 1 mars 2015 09:45

Tänkte börja med någonting nytt här på bloggen, Månadens mål. Detta innebär att första dagen på en ny månad skriver jag upp vad jag vill ha gjort innan månaden är slut. Sedan efter 4 veckor när månaden drar mot sitt slut skriver jag hur det har gått. 


Durasell vill jag få lös i högerbogen. Jag har kämpat en del redan med detta men ibland har min ork försvunnit och då har jag bara skitit i det. Denna månad kommer jag kämpa mycket med tömkörningen. Så hur ska jag lyckas med detta mål? Mycket fokus på hur han håller huvudet när jag tömkör. Volter och serpentiner i mängder. När han longeras får han ha lite inspänning så han håller huvudet på rätt plats istället för att dra mot vänster. Innan Mars månad är slut vill jag få detta gjort så jag får motivationen att fortsätta tänka på högerställningen.

 

Av någon anledning har Apasche blivit sjukt rädd för att gå in i hagen genom en av öppningarna. (finns 3 öppningar men bara 2 används) Detta hände ganska så plötsligt och jag har ingen aning om varför han håller på så här. Troligen har han kanske blivit skrämd eller fått en ordentlig stöt. Innan månaden är slut vill jag åtminstånde att han vågar stå framför trådarna utan att stegra av panik. För att detta ska funka måste jag ge han mycket tid. Han får se när Durasell går igenom öppningen. Mycket tillit behövs också, han måste lita på mig för att inte bli rädd. För han vet att jag aldrig skulle ställa honom på en farlig plats. En tillitsövning är att sätta en jacka etc över ögonen på honom så han inte ser något. På så sätt vågar han gå mot tråden utan att bli rädd. Sen när han verkar redo tar jag av jackan lite så han ser var han står. 

       

Av Cupper Ponie - 1 mars 2015 06:53

Första vårmånaden har börjat. Så himla skönt att veta att man slipper snön på väldigt länge nu. Denna dag kommer spenderas i stallet. Apasche ska tömköras och Durasell ska tömköras. Träning ikväll också, funderar på om det ska vara fitness eller dans. Vi får se sen. I morgon börjar skolan igen efter 1 veckas lov. Tro mig, första veckan kommer vara tuff. Fysik, kemi och matteprov. Kan ingenting i kemin och fysiken. Hur ska detta gå? 


Ponnysarna får vila i morgon som vanligt då det är ridskola. Markarbete står på schemat och jag är faktist osäker på vilken häst jag ska ha. För mig ändras det mycket, förstår inte riktigt varför. 


Kameran följer kanske med till stallet. Inte helt säker än. Tar och fortsätter min morgon, vi hörs!

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards