cupperponie

Alla inlägg under januari 2015

Av Cupper Ponie - 2 januari 2015 18:34


 
 

Av Cupper Ponie - 2 januari 2015 18:14

När jag skulle hämta Durasell från hagen ville Apasche hänga på. Så när jag skulle stänga vägrade Apasche backa utan han följde ovänt med. Tråden hamnade på båda hästarna då jag försökte ta tillbaka Apasche. Så fick de en stöt och jag ramlade framot. Så klart landade jag i leran. Mysigt.. Men en sak som var ännu värre var att Apasche kom lös. Han sprang iväg till grannen för att äta gräs. Tur grannen var ute och att deras lilla hund vallade Apasche så han inte kom längre. Tur han sprang åt det hållet istället för mot bilvägen, då hade vi varit körda. Då det var storm idag var ju båda hästarna pigga och därför fick de springa av sig innan jag hämtade Durasell. Men Apasche var visst fortfarande pigg. Så medans jag var ute med Durasell sprang Apasche av sig och sedan såg jag att han var dödstrött när vi kom tillbaka, så kan det gå!

 

Suck, ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta när de håller på..

Av Cupper Ponie - 2 januari 2015 15:49

 

Av Cupper Ponie - 2 januari 2015 12:15

För er som inte vet vad överskattad betyder så betyder det överdriven. Jag säger det rakt på sak. Barn och ungdommar som går i skolan kämpar med att få bra betyg, utan bra betyg kommer man inte in på en linje, och sedan får man inte ett jobb. Det är faktist fel! Grundskolan är så klart viktig då det är en lag på skiten. Men man måste inte gå på gymnasium för att sedan få ett jobb. Folk skiter fullständigt i vad du har för utbildning, det som räknas är hur du är som person. Är du lätt lärd? Klarar du stress? Etc. För idag vet man att i skolan har man svårare att visa sina kunskaper. Vad är anledningen till det? Bland annat stress. Min äldsta bror gick ur gymnasiet för att han helt enkelt inte klarade av skiten. Men vet ni vad? Han får många erbjudande efter jobb trots dåliga betyg i skolan och ingen utbildning. Just för att han är kapabel till vissa jobb. Han bor inte hemma, han har flyttat sedan några år tillbaka, han jobbar av och till, och han får erbjudande. Det här med att det inte är betygen som allt handlar om berättar inte våra lärare om. Jag har ingen aning om varför men det är fel av dom. Idag handlar ingenting om våra kunskaper i skolan, våra lärare betygsätter genom våra prov. Det är otroligt fel av dom för att majoriteten blir sämre under prov pgr av stress. Detta har nog många vuxna förstått och det är därför de ger jobb till ungdommar ovasett betyg och utbildning. 

 

Skolan finns knappt till någon nytta idag, vet ni varför? Jo, för att vi lär oss mest bara onödigt skit. Vilka räknar x•y i affären? Vilka bryr sig om gamla ungdomsklassiker? Listan kan göras lång. Vi ska lära oss sådant som är viktigt för våran framtid etc. Men hur ska ungdomsklassiker hjälpa oss i framtiden? Man har råpluggat till en prov, hur många kommer ihåg vad du lärde dig efter provet, räck upp en hand! Nu kan inte jag se direkt men jag skulle nog kunna chansa att de flesta glömmer bort det lika snabbt som ni läste skiten. Detta kan bero på bl.a ointresserad. Jag sket i ett prov innan betygen sattes för att jag kunde ingenting, jag var ointresserad så ingenting satte sig i huvudet. Det är nästan min vardag i skolan, får reda på någonting, glömmer bort, sumpar ett prov.

 

Många 8:er och 9:er funderar nog mycket på det här med gymnasiumval då det börjar närma sig. Har själv läst tankar inom gymnasiumval på olika bloggar. Så nu tänkte jag dra upp mitt. Jag kommer troligen inte gå gymnasium. Båda mina föräldrar respekterar det och tycker det är ett bra val. För skolan är så överskattad idag så det finns ingen anledning till att försöka få så bra betyg som möjligt. Man får fortfarande jobb. Ångrar man sig i framtiden, ja då kan man ju gå på någon skola som kan ta emot dig, så länge du inte ångrar sig där sent. Hade vi inte haft prov, läxor osv skulle det nog finnas en chans att jag börjar på en intressant linje. Men skolan är inte sådant. Går jag på gymnasium finns det nog en stor chans att jag går i väggen. Min mamma gick på konvux när hon var yngre. Hennes lärare sa  Jag kommer aldrig ge er några prov. Varför det? Jo för att ni lär ingenting genom prov, ni kan inte visa era riktiga kunskaper. En sådan där lärare vill jag ha!

 

Ni som har föräldrar som tycker att skolan är viktig, ni borde gå gymnasium osv. Lite inte på dom för ni har lika stor chans att få ett jobb utan utbildning som ni har med utbildning. Det kanske låter hemskt att inte lita på sina föräldrar, men det finns vuxna än idag som inte har förstått hur vi ungdommar har det i skolan och att samhället förändras hela tiden. Jag berättar inte detta för att ni ska tro at gymnasium är dåligt, bla bla bla. Jag berättar detta för att ni ungdommar ska veta att det finns fortfarande en chans att få jobb utan bra betyg osv. Det är så här samhället ser ut idag. Men det finns många som vägrar inse det.

  

Av Cupper Ponie - 2 januari 2015 09:12

God morgon på er! Här är regnar det och stormar så lägenheten nästan skakar. Skippar stallet så länge det ser ut så här då jag inte tänkte blåsa iväg, hästarna vill nog inte heller ut i det här vädret. Istället blir det en film att titta på istället. Under dagen ska jag träna. Är så taggad nu när youtube kanalerna kommer med massa nya grejer. Så träning blir det här! I morgon ska det vara sol ute enligt vädret så om det inte är nå is längre cyklar jag och mamma till stallet. Då får ni räkna med bilder! 


Under dagen ska ett inlägg skrivas klart som ligger i utkast. Inlägget handlar om skolan, förvånade? Inte jag iallafall! Skriver väldigt gärna vad jag tycker om det här med skolan, inte bara för att jag är som många andra elever och tycker skolan suger. Utan jag skriver det för jag bl.a vill ge en tankeställare till både barn och föräldrar. Det jag kommer skriva i inlägget som väntar håller både mina föräldrar och bröder med om. Om jag inte är helt ute och cyklar känner mina föräldrar några som tycker samma sak. 


Tips på en ny fitness youtube kanal ska också försökas skrivas idag. Kom ihåg att om ni vill läsa om någon speciellt får ni himla gärna kommentera vad jag kan skriva om!

 

Av Cupper Ponie - 1 januari 2015 08:49

 

Apasche ute på promenad, tog en liten paus som han inte gillade. Apasche ville ju fortsätta gå.

 

Apasche ville ta en selfie

 

Efter ett tag blev han en hund, stor vovve.


Nu måste han lära sig att skälla bara ;)

 

Blev en promenad med Durasell samt bus på åkern. Strålande och varm sol ute, å så mysigt det var.

 

..Vet inte vad han tänkte där 


Läpp-häst :3


Vinka kan vi


Bus på åkern


Så höll han på sådär igen, svårt att hålla läpparna i styr Durasell?

Av Cupper Ponie - 1 januari 2015 08:28

God morgon på er! Nu är 2014 historia och 2015 är ett mysterium. Ett mysterium som förhoppningsvis kommer med bra saker. Hur säger man nu igen? Jo juste! Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift Älskade citat, de är bara för härliga. Nu väntar ett nytt år med nya möjligheter och jag är otroligt taggad. Någon mer som är taggad? Dock är jag inte lika taggad över just denna dag. Då jag vaknade av att min äldsta brorsa som är på besök spydde vill jag gärna bo under en sten. Men förhoppningsvis spyr han eftersom bakfylla osv. Vill inte bli sjuk, speciellt inte magsjuk. Jag som ville ta en dusch nu på morgonen '-' Får försöka smyga ut från mitt rum sen så jag får något gjort. 


Tänkte bara säga lite snabbt här att bloggen var ganska tom igår eftersom att efter stallet firade jag nyår hos farsan. Vi åt typ glasstårta och umgicks. Kom hem typ vid 11 och jag är själv överaskad att jag klarade av att vara vaken så länge. Är tyvärr igen nattmänniska som mina bröder är, har för mycket på min mammas sida, både bra och dåliga saker. Hur som helst så har jag både bilder och filmer från stallet igår. Tänkte lägga upp dom i nästa inlägg. 


Runt 10 tänkte jag åka till stallet idag, måste påminna mig att inte ha för mycket kläder nu bara då det är plusgrader. Igår orkade jag knappt röra mig pgr av för mycket kläder i värmen. Ha det bra och ta hand om er! Vill även önska er ett gott nytt år!

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards