cupperponie

Alla inlägg under januari 2015

Av Cupper Ponie - 16 januari 2015 15:11

Slutade för ett tag sedan så nu tar jag helg. Denna vecka har gått sjukt fort dock inte bästa veckan pgr av det som hände i tisdag/onsdag. Men veckan slutade bra. På våran sista lektion, teknik hade vi skitkul trots det gick åt helvete- på ett roligt sett. Nu när jag är hemma ska lite grejs fixas. Vinden är nära storm enligt mig och ute hos hästarna är det ju värre då det är öppna fält, så ponnysarna får vila igen. I morgon däremot tänkte jag ta med kameran så fixas lite hagbilder. Så istället ska jag massera hårbotten igen, myspys med hamstern och kanske äter lite gott och nyttiga grejer. Om ni undrar varför jag masserar hårbotten så vill jag att mitt hår ska växa och då finns det en metod jag har börjat använda. Juste, plugg ska också fixas. Dock bara en engelskagrej som går fort. Blogga ska jag också göra så klart. Har tyvärr slut på ideér men med lite inspo så kommer jag få fram nå inlägg. Har redan ett inlägg som väntar men tyvärr kan jag inte ta den nu då en sak fattas till inlägget om man säger så.


Tänkte sätta träning på schemat också men jag känner mig inte helt 100 pgr av min mens, så i morgon blir det hårdträning istället. Efter stallet blir det en löprunda (om vädret tillåter) och sedan gymma ett tag. Avslutar sedan med yoga.


Det är det jag hade tänkt hittills iallafall. Nu ska jag ta det lugnt en stund så hörs vi sen!

 

Av Cupper Ponie - 16 januari 2015 14:45

Hittade denna bild i arkivet. Apasche ser verkligen ut som en åsna. Från åsna till kamel. Han har svårt att bestämma sig vad han vill bli verkar det som :') Å vad jag längtar till sommaren, värme och ingen vinterpäls <3

 

Av Cupper Ponie - 16 januari 2015 11:15

Tänkte berätta lite skillnad på hästarna från första början jag började med båda. Let's go!

 

Då kunde inte Durasell ha körutrustning för han var för fet. Efter hård och varierad träning fick vi ett grymt resultat, för att nu får han på sig utrustningen. I vår när vinterpälsen åker av blir det ännu lättare.


Då visste inte ponnysarna hur man blev longerade. Nu, efter bara några enstaka försök kunde båda longeras utan problem. Dock testade Durasell mig då och då men inte nu längre.


Då kunde inte Apasche jobba/promeneras utan Durasell. Han drog iväg och var otroligt dryg. Nu kan han gå själv hur bra som helst. Dock när han är pigg kan han göra dra iväg så ibland får han ha träns på sig under promenader som extra hjälp.


Då hade Durasell sjukt dålig kondis och dåligt med muskler. Nu har han riktig kämparglöd trots det kan bli jobbigt ibland, men han ger inte upp. Under vinterpälsen känner jag även otroliga nack/hals muskler samt muskler om magen kommer nog också synas i vår.


kunde ingen av ponnysarna hoppa nå speciellt bra. Durasell vågade inte ens gå över ett litet hinder. Nu hoppar de utan problem. Dock har jag inte hinder så jag kan inte testa hur högt det klarar av att hoppa. Men diken klarar de av att hoppa samt hinder på kanske 50 cm iallafall. Hoppas på högre längre fram så klart ;)


Detta är bara lite granna av deras utveckling. Efter allt slit har man fått ett grymt resultat och det är det som får både mig och ponnysarna att fortsätta.

 


Av Cupper Ponie - 15 januari 2015 18:20

Fick duga med en promenad med ponnysarna. Mörkt, kallt och storm ute. Men vi överlevde! Reflexer på både mig och ponnysarna blev det också. Nu ska inlägg skrivas, engelskauppgift ska fixas och min hårbotten ska masseras innan jag går och lägger mig. 

Bild från idag.

 

Av Cupper Ponie - 15 januari 2015 07:13

Då är det Torsdag nu då. Veckan har gått fort vilket är skönt, då går det snabbare till helgen. Jag ska snart bege mig till skolan vilket kommer vara skitjobbigt. Fick min mens igår och jag får värk av och till. Men farsan har ingen bil för tillfället och mamma jobbar så jag får gå. Vet inte heller om vägarna är hala så jag vågar inte chansa att cykla. Jag slutar kl 3 idag så efter det åker jag till stallet. Är inte 100 på vad de ska få göra idag pgr av väglaget. Men funderar på att tömköra på åkern eller en runda på grusvägarna. Det är svårt att veta för jag har inte heller pannlampa ifall mörkret skulle hinna ifatt. Måste skaffa en pannlampa som är bättre än den vi har hemma. Den vi har hemma når typ ingenstans. 


Har några inlägg i huvudet som jag ska skriva ikväll. Men för att inte glömma bort dom så lägger jag in de i utkastet. Å vad härligt att få komma till stallet ikväll. Hästarna borde nog vara väldigt pigga så länge de har fått vila pgr av halkan. Ska även fixa med min engelska keynote så den blir klar någon gång. Det är det som ska göras idag iallafall! Ha det bra!

 

Av Cupper Ponie - 14 januari 2015 18:30

Trodde att bloggen skulle få stå tom hela dagen idag men jag mår bättre nu så då tänkte jag passa på att blogga.

 

Så vad har hänt? Jo så här är det. Redan igår kväll mådde jag sjukt dåligt då jag och mamma märkte att min hamster håller på att bli blind. Jag kände redan då att snart kommer hon få somna in. Hon är ju gammal och jag är beredd på att släppa taget om henne vilken dag som helst. Men just då kände jag mig inte redo, det kom så plötsligt liksom. Det tog runt 2 timmar för mig att somna för jag var sjukt ledsen. Så ca kl 11 somnade jag. När jag sedan vaknade i morse började tårarna rinna igen och hela jag bröt ihop. Ringde mamma och berättade att jag inte kommer klara skolan och hon förstog det så klart. Blev även tvungen att ringa farsan så han vet hur läget är för hamstern. Från kl 7 till kl 10 störtbölade jag. Gosade med Mysan, som då hamstern heter, och pratade med henne om alla minnen, hur mycket hon betyder för mig och hur mycket jag verkligen älskar henne. Samtidigt som jag ville att hon skulle leva villej jag ändå att hon skulle ta sina sista andetag. Ibland när jag ser henne mår jag dåligt just för att det känns som att hon lider. Men det är just det hon inte verkar göra. Hon är pigg för sin ålder och äter o dricker som hon ska. 


När mamma kom hem sa hon att det nog inte är nå större problem för Mysan just för att hon är som hon är.  Hade hon mått dåligt hade hon troligen kurrat ihop sig och man hade märkt att hon inte orkar mer. Dock märks det verkligen att hon har dålig syn tyvärr men hon verkar inte ha så stora problem för det. Istället får man bara hjälpa henne lite ifall hon skulle ramla åt sidan eller så. Hon har haft samma bur sen jag fick henne så hon kan ju den utantill också. Detta är vårat 3dje år tillsammans och det är inte så konstigt jag har svårt att släppa taget. Men hon kommer ju alltid finnas vid min sida. Under tiden jag pratade med Mysan under morgonen, störtbölade men jag fick verkligen prata ut med henne och berättade hur mycket hon betyder för mig. Jag är även otroligt förvånad att hon har kunnat bli så gammal som hon är. Tidigare år har hon ramlat från bord, råkat blivit lämnad i en låda i flera timmar etc. Och ja jag vet att det är så himla fel av mig att sådant har hänt men saker kan alltid hända och alla gör misstag, okej? 


Den här hamstern har en riktig kämparglöd, trots hon har ramlat från bord har hon fortfarande fortsatt springa runt direkt när hon har landat. Hon har aldrig varit skadad, hon har varit nära döden flera gånger men hon har aldrig gett upp. Hon vill leva! Den dagen hon dör kommer jag nog sörga väldigt länge men jag är redo att släppa taget, när hon är redo att släppa taget vet jag dock inte.


Så där fick ni lite information hur det är just nu. Är väldigt känslig just nu och kan börja gråta när som helst så fort jag råkar tänka på fel saker. Men jag i morgon ska jag tänka på annat då jag ska till skolan och stallet. Sista tiden med Mysan kommer spenderas så himla mycket. Hon är inte bara är hamster, hon är min bästa vän.

 

Av Cupper Ponie - 14 januari 2015 08:04

Bloggen kommer få stå tom idag, troligen hela dagen. En otroligt jobbig sak har hänt hemma och jag är inte redo för det som kommer hända trots jag inte vet när det händer. Inte långt kvar tills min bästa vän väljer att hon har gjort sitt. Stannar hemma från skolan idag då jag mår så dåligt. Mitt hjärta är i tusen bitar.

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards