cupperponie

Alla inlägg under maj 2015

Av Cupper Ponie - 15 maj 2015 18:23

Apasche såg inte minsta lilla bra ut om höger bakben idag. Det började med att han busade runt i hagen. Helt plötsligt hoppade han på tre ben, men bara några steg. Sen sprang han på alla fyra igen. Men han såg fortfarande inte helt 100 om höger bakben. Har klämt och känt på alla fyra men han är varken varm eller har ont. Kan det ha varit tillfälligt tro? Att han kanske trampade snett men inte har nå ont längre? Har själv trampat snett och då har det bara gjort ont för tillfället. Men jag är inte 100 om det är samma för hästar. Ägaren var inte hemma och jag är inte helt 100 på om han är halst så jag har inte sakt något. Men jag ska kolla i morgon och om han fortfarande ser lika illa ut tar jag så klart kontakt med ägaren. Hoppas på att det inte är nå allvarligt. Kanske bara en liten stukning eller så. Han kommer få vila i morgon förutom när jag ska kolla om han fortfarande ser illa ut. Dock markerar han mest i galoppen men knappt det. Han vill verkligen inte markera att han har ont, troligen för att han vet att han inte kommer få jobba. Och Apasche älskar att jobba. Hm... Resten av veckan + måndag(ev längre) får Apasche gå korta promenader, vila och bara mysa. Han kommer ha lite hatkärlek till det om man säger så.


Självklart ska jag prata med ägaren i morgon så får vi se vad vi gör sen. Om han bara ska få vila eller om vi får dra in veterinären. Det får vi se. För någon helg sedan ramlade ju Apasche när han busade runt i hagen. Kan ha varit så att han har fått lite ont av det. Dock ramlade han på vänster sida men jag var för långt bort för att se hur han landade. Jag håller er uppdaterade om hur det går för Apasche! 

 

Okej, han ser så ful ut på bilden men han har sin lilla charm <3 

Av Cupper Ponie - 15 maj 2015 08:22

     

I måndags innan ridskolan passade jag på att ta lite bilder på Kryddan. Fick bl.a de ovan. Hoppas på att kunna ta fler bilder snart men hon är inte ute så mycket då hon är lat.

Av Cupper Ponie - 14 maj 2015 15:43

Ryktade hästarna ca 1 timme och de vart blanka, fina och knappt nå dammkorn satt kvar i pälsen. Har nog inte gjort dom så fina på flera månader. Mindre roliga var att jag hittade två sår på Durasell. På ett ställe hade han blivit biten av då fluga eller så och det andra har det skavt på. Så jag fick sätta ludd på gjorden så vi kom ut och kunde tömköra. Får fixa ett riktigt ludd på måndag under syslöjden om jag måste. Tog iallafall en tur i skogen med Durasell, med Apasche bredvid så klart. Pigga och glada var båda två. Durasell drygade lite ibland dock men det blev bättre med tiden. Svettiga men nöjda var de också efteråt. Tog sedan en långpromenad med Apasche. För någon vecka sedan berättade jag om en hage med två grisar i och Apasche tyckte dom var superläskiga och farliga då. Vi gick förbi idag igen. Han var fortfarande väldigt spänd men inte lika rädd som innan. Efter ha gått runda lite vid hagen och han har fått stå och titta på dom, samt med morot som belöning ibland, blev han lugn. På vägen hem fick han äta vid vägkanten då och då. Stannade också i en busskur för att vila. Var sjukt hungrig, törstig och trött i kroppen. 


Nu ligger jag i sängen och tittar på film. Kanske skippar träningen då promenaden gav sitt men vi får se sen. Behöver vila ett tag först så trött som jag är. Vi hörs!

 

Apasche tog med den maskrosen nästan hela promenaden, kunde inget annat än garva åt honom :') (Btw så har han träns på för säkerhetens skull, hade han haft grimma och blivit livrädd för grisarna hade han glömt bort att jag håller honom, säkerheten först helt enkelt, med träns lyssnar han bättre i sådanna situationer)

Av Cupper Ponie - 14 maj 2015 07:40

God morgon! Det är torsdag och de flesta är nog lediga just nu. Solen skiner utanför fönstret också. Hoppas på att vakna upp till sol varje dag i sommar. Gärna värme och mindre vind då också, sen blir det perfekt. Ska försöka ta mig upp ur sängen snart o förbereda mig inför att åka till stallet. Tänkte cykla men morsan har bytt däck på moutainbiken så det är fel däck för underlaget jag ska cykla på, o min egna cykel ska vi inte ens prata om. Måste lämna in den då mitt framdäck blir av med luft hela tiden. Typ pyspunka. Så cykla sket sig. 


Apasche hänger med på en tur med Durasell. Vet inte vart vi far men någonstans ska vi. Sen mockar jag hagen en stund innan jag åker hem. Ev drar av massa päls på hårbollarna. Speciellt Apasche, han har fortfarande sjukt mycket päls. 


Tänkte träna nu på morgonen men det får bli sen efter stallet istället. På lördag ska det vara fint väder igen så då blir det nog träning på morgonen och en springrunda sen på kvällen. Då orkar jag nog stiga upp och köra ett morgonpass. Behöver vila ut idag och i morgon så jag orkar helt enkelt. 


Nu kickar vi igång denna torsdag, inte så svårt när man är ledig trots allt ;) Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 13 maj 2015 12:51

Sitter just nu på lektionen men förstår verkligen ingenting av det vi ska göra. Och vi har vikare vilket inte gör det bättre. Vet bara att vi håller på med ett grupparbete men hon som är i min grupp är sjuk och vi har inte pratat alls om arbetet. Varken hon eller jag har gjort något. Jag har varit sjuk och varför hon inte har gjort något vet jag inte. Men om hon har varit på kemilektionerna tycker jag att hon iallafall borde prata med mig. Liksom hallå!? Ofc kan jag också göra det men jag är alltid den som ska ta första steget, gaash blir så trött på det. Hon jag jobbar med försöker typ undvika arbetet eller något. Not sure. Suck. Måste prata med min kemilärare när han har kommit tillbaka. 


Nog om min lektion. Under ept timmarna i morse var nästan hela skolan och kollade på en match. Min skola vann, ganska förvånad faktist. Men jag var kvar i skolan. Pluggade matte vilket gick helt åt skogen. Har och är verkligen dödstrött. Det jag gjorde på matten kan jag egentligen men det är som att min hjärna har spolat bort allt jag kan. Har matte som sista lektion men jag kommer nog gå hem istället. Har pluggat matte i flera timmar så nej tack. Ska jag plugga mer matte kommer jag bryta ihop. Så istället har jag bara en lektion kvar. So. Ska prata med min lärare om min allra sista uppgift så jag kan få betyg i alla ämnen. Sen tar jag helg.


Långhelg denna vecka vilket är super skönt. Men behöver sommarlov innan jag går in i väggen. Är så sjukt skoltrött. Men nästa vecka är nästsista veckan med riktiga lekioner. Sen har vi en temavecka och sista veckan har vi bl.a mentorsdagar. Nog om det.


Efter skolan, ca 15:00 för att vara lite mer exakt åker jag till stallet. Durasell tömkörs och Apasche promeneras. Tänkte longera honom med det är så blött i marken så troligen skulle han väll halka i lera. Åker sen hem och tränar. Är verkligen sjukt trött men förhoppningsvis har jag fått upp humöret sen så jag orkar mer. Men annars blir det vila om kroppen säger nej. Istället kör jag gärnet resten av veckan då jag ändå är ledig. 


Bloggen fick stå tom igår pga olika själ. Men nu borde jag vara back on track. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 11 maj 2015 15:50

Om ca 30 minuter åker jag till ridskolan. Hoppning idag så hinder ska sättas fram också. I min grupp kommer vi bara vara ca 3 st då resten inte kommer idag. Kommer vara superskönt. Ska försöka skriva om ridpasset så fort som möjligt ikväll. Måste fixa en komplitering först bara. 


Har haft en ganska bra dag i skolan trots det är måndag. Hoppas morgondagen blir minst lika bra. På biologin skulle vi skriva våra åsikter om hur vi ska kunna förbättra hälsan, genom kost, motion och tobak. Fick ut det mesta på bara ett papper. Men pennan glöd nästan så mycket och snabbt jag skrev. Super rolig och intressant uppgift var det iallafall. På svenskengelskan fixade jag två kompliteringar. Måste kolla igenom en utav de ikväll bara så jag inte har glömt något. 


Såg även på ridskolans fb att de ska ha två pay and jumps snart. Funderar på att vara med på dom. Hade dock viljat ha dressyrtävling/träningstävling. Det skulle vara perfekt. Men jag vet att det kommer en pay and ride längre fram. Ska verkligen sattsa på tävling iår. Saknar att tävla. Inte för att få pris utan för att ha kul. Om det finns möjlighet får ni även film från tävlingarna. Låter det intressant tro? Hoppas det iallafall.

Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 11 maj 2015 11:00

Måndag: Skola till 15:00. Ridskola, hoppning.

Tisdag: Skola till 16:00. Stallet. Tömkör Durasell och promenerar med Apasche. Träning.

Onsdag: Skola till 16:00. Stallet. Durasell tömkörs och Apasche longeras(ev trickträning också). Träning.

Torsdag: Ledig från skolan. Tränar på morgonen och stallet resten av dagen. Apasche får hänga med när jag tömkör Durasell.

Fredag: Ledig från skolan. Morgonträning. Apasche tömkörs lite lätt. Durasell longeras/promeneras.
Lördag: 
Durasell tömkörs, Apasche tömkörs eller så busar han och jag en stund. Träning sen på kvällen.

Söndag: Apasche tömkörs lite lätt i skogen. Durasell tömkörs på grusvägarna. Träning på kvällen.


Ungefär så ser min och hästarna vecka ut. Sen kan det hända lite allt möjligt under veckan men detta är iallafall planerat. Så får vi se om något spontant händer. Btw, skolavslutning på 4(!!) veckor och bara 2-3 veckor kvar med riktiga lektioner. Fyfan vad jag längtar!

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards