cupperponie

Alla inlägg under maj 2015

Av Cupper Ponie - 9 maj 2015 07:25

Det är lördag morgon och solen skiner utanför fönstret. Eftersom att det är bra väder får kameran följa med till stallet. Hästarna ska fotas, natur ska fotas, ja lite allt möjligt. Ska även prova fota hästarna på ett nytt sett så bakgrunden blir svart. Har provat detta förut med mobil så jag vet ungefär hur man gör men med systemkamera blir det lite annat, rätt inställningar ska vara på osv. Ni ska så klart få se resultatet sen, kan även ge er lite tips för att få fram bakgrunden om det skulle önskas. 


Så vad ska hästarna få göra idag då mer än att leka modeller? Ingen aning faktist. Tar mer som det kommer men jag tror Durasell får tömköras. Apasche får vi se. Jobba ska båda få göra iallafall. Mocka ska också göras. Storstäda är tanken. Men sen beror det på hur lång tid allting tar. För hem ska jag ju också sen. Styrketräning blir det hemma, inklusive lite rumpa som jag skippade igår.  Om jag hinner tar jag sedan en promenad i solnedgången. Skulle vara supermysigt. Om jag har kvar batteri på kameran kanske den hänger med. Vem vet vad man får syn på när man är ute. 


Tidigare i morse beställde jag hem en klänning som ev blir min skolavslutningsklänning. Hoppas på att den kommer så fort som möjligt så jag kan bestämma mig. Ska kolla passform och om den verkligen passar mig, i både storlek och utseende. Klänningen får ni så klart se sen. Om jag vill ha den är det sen bara skor kvar. Vet inte om jag ska ha vita till, tror inte svart skulle passa den. Vet inte heller om jag vill ha ballerina skor, klackar etc. Det är så himla svårt! Men det bli lättare när jag vet att jag verkligen ska ha den klänningen.


Hoppas ni får en grym lördag. Det kommer jag ha om ingenting annat händer så klart. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 8 maj 2015 19:32

That rubrik är sant. Så upplev jag under dagens träningspass. Från beigea (med liten nyans av brunt) trosor till bruna och blöta, samt från neonrosa sportbh till annan nyans av rosa. Kläderna ovanpå ska vi inte heller tala om haha. Kämpade iallafall och det var så himla skönt trots det var jobbigt. Tänkte köra tyngre rump-pass i slutet men jag kände att nae, så som jag har jobbat nu så blir det bättre att göra det i morgon då det ändå blir styrketräning i morgon, kan jag köra med vikter hela passet. Det jag gjorde idag var då mage och rumpa i intervallformat. Avslutade sedan med cardio. Tog sedan en dusch och käkade massa äppelbitar. Nu blir det en liten middag, och med liten menar jag liten haha. Som sakt frukost ska vara stor, lunch mellanstor, middagen ska inte vara så stor. 


Mys med kissen också som älskar att slicka på mina tår, smakar dom gott tro? Vi hörs!

     

Av Cupper Ponie - 8 maj 2015 15:11

Det blåser storm ute, några träd vid skolan har rasat men jag är fortfarande på bra humör. Varför? Jo för att det är fredag! Dåligt humör passar inte in på fredagar. Är dock väldigt trött efter denna vecka, märks att lovet närmar sig. Denna helg kommer iallafall bli lugn men ändå inte. Ingenting med skolan är planerat in under helgen, det tar jag istället nästa vecka. Mycket av min tid kommer gå till stallet. Hästarna ska få jobba en del och jag tänkte storstäda hagen. Ska ev till Köping/Örebro för att köpa nya bh:ar. Då mina bröst har ändrat form och storlek sen jag började träna så passar inte mina bh:ar så bra längre. Även en del träning kommer göras under helgen. Minst två pass om dagen. Ett intensivt pass och ett lugnt pass(promenad, löprunda etc). Kommer iallafall bli kul och jag kommer få göra det jag älskar, stallet och träning. Måste även kolla runt efter skolavslutningsklänning + skor. Har inte kikad minsta lilla och nu börjar det bli dags.


Bloggen blev väldigt stilla denna vecka vilket inte alls var tänkt men ibland händer saker så tyvärr fick det bli så. Men i helgen ska det fixas lite inlägg och förhoppningsvis är jag snart på banan igen. Lovet närmar sig och då kommer bloggen uppdateras som bara den. Det händer liksom med på lov än vad det gör annars. 


Nu ska jag iväg till stallet i stormen sen träna. Vi hörs!

 

I morgon ska nya bilder tas på hästarna, naturen, ja allt möjligt!

Av Cupper Ponie - 7 maj 2015 20:04

Har varit sjuk trött idag så bloggen fick lida tyvärr. Torsdagen är snart slut och jag går o lägger mig ganska så snart. Vädret har haft beslutångest, regn eller sol? Bestäm dig! Annars så ja, det har inte hänt så mycket under dagen. Ville träna idag men min trötta kropp sa bara Nej. Inge mer med det liksom. I morgon är det fredag iallafall, slutar 14:40, åker till stallet ganska så direkt efter, hänger där några timmar och sedan hem för att träna. Blir träna rumpa och mage. Sen på lördag blir det styrketräning, alltså armar, rygg, axlar etc. Samt en löprunda med ponnysarna. Söndag blir det antingen Cardio, HIIT, yoga eller promenad. Not sure vad det blir.  


I morgon får Durasell tömköras och Apasche det samma. Durasell måste jobba på balansen, han har svårt att gå rakt etc. Ganska typsikt honom när han har varit från tömkörningen ett tag. Apasche ska inte få så mycket krav. Jobba lite på start och stopp sen bara ha kul. 


Har engelskaprov i morgon, har inte pluggat så det här kommer bli kul. Wish me good luck. Nu blir det sova för mig. Är dödstrött. Vill ha sommarlov nu. Orkar inte till skolan i morgon. Suck. Vi hörs!

 

Tänk om man vorre en katt, fatta vilket chill liv man skulle ha

Av Cupper Ponie - 6 maj 2015 20:18

Tänkte inte gö nå mer än en promenad men fick en lite kick på att köra yoga. Denna gång gick yogan bättre än sist. För er som inte har hängt med som hände senaste gången jag körde yoga så sträckte jag min bakom axeln upp till nacken. Skönt var det iallafall. Hoppas på att kunna sova gott nu så jag orkar med de två sista skoldagarna för denna vecka. Tagga helg snart! Körde denna yoga video idag:

Av Cupper Ponie - 6 maj 2015 18:32

Gaash, den här låten, wow säger jag bara. Spelat den om och om igen hela dagen.

 

Har en liten vlogg jag funderar på att redigera o lägga upp på bloggen, handlar om lite vad jag tycker och tänker om skolan. Låter det intressant? Kanske kommer upp på bloggen inom snar framtid. Då jag har svårt att skriva ner mina tankar i text skulle det ju passa perfekt att prata ut så ni förstår istället. 


Tömkört i vårvärmen har jag också gjort idag. Tänkte busa i hagen men det har regnat en del de senaste dagarna så det var bara halkigt och lerigt. Istället tog jag på Durasell tömkörningsutrustningen och träns på Apasche. Satte Apasche bredvid Durasell och sedan drog vi ut en stund i skogen. Blev lite bytta roller denna gång. Vanligtvis är det Durasell som får gå bredvid Apasche men provade att byta idag. Gick otroligt mycket bättre än vad det gör när det är tvärt om. Superkul hade vi iallafall. Apasche var modig att gå i vattenpölarna som låg i skogen. Durasell var lite osäker men det var helt okej ändå. Märks dock att Durasell inte har tömkörts på några dagar för han har tappat balansen, högerställningen etc. Men nu ska han tömköras några dagar på raken så jag får tillbaka den tidigare Durasell. Hästarna var nöjda när de fick komma ut i hagen. Rullade om och om igen.


Tog sedan en promenad till Netto för att handla lite med morsan. Fick med mig en påse med liite naturgodis. Räckte bra för mig. Nu ska jag hitta på någonting att äta till middag. Tycker det räcker bra med promenad idag så kör jag ordentlig träning i morgon igen. Slutar 3 i morgon så mer tid till bloggen kommer jag ha sen under kvällen. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 5 maj 2015 20:30

Tänkte blogga i morse men det blev lite stressigt så jag hann tyvärr inte. Har haft fullt upp i skolan och min hosta har varit sjukt jobbig. Men klarade nästan hela skoldagen. Gick hem när vi bara hade en lektion kvar. Lungorna värkte och huvudet dunka, skulle inte klarat en minut till i skolan. Kom ut lite granna under skolan iallafall. Övertalade läraren att få dra ut och springa på idrotten. Tog sin lilla tid att övertala men det gick. Drog hem vid 3 tiden, chillade en stund och pratade ut med morsan, precis som vanligt. Åkte sedan iväg till stallet. Var inte borta så många timmar men ibland behöver man sådanna dagar. Att åka till stallet och bara vara liksom. Red Durasell en kortis med Apasche bredvid. Båda tyckte det var kul att få sträcka på sig lite. Longerade dom sedan så de fick bli av med lite energi. Avslutade sedan med att låta de busa lite hur de själva ville. Apasche var riktigt pigg och glad. Durasell var trött i slutet men kul hade han också. Mockade sedan en del, har dock otroligt mycket kvar i hagen men det tar jag så fort tiden finns. Hemma blev det träning. Körde ett pass på ca 1,20 h. Märks att jag har varit sjuk då styrkan inte riktigt finns där som den har gjort. Men det ska jobbas upp så klart. 


I morgon blir det ev en löprunda innan skolan så jag får stiga upp någon timme tidigare. Efter skolan är jag borta i stallet ett tag. Tänkte inte stressa, bara låta hästarna få jobba på. Efter stallet blir det antingen ett lätt träningspass eller yoga, beror på hur jag mår. Bloggen får lida lite under tisdag o onsdag då jag sluta så sent. Men sedan på torsdag är jag back on track. Nästa vecka blir bloggen inte lika lidande då jag är ledig torsdag och fredag. 


Nu är det dags för att förbereda dejt med sängen, vi hörs!

    

Av Cupper Ponie - 4 maj 2015 19:47

Måndagen börjar dra sig mot sitt slut och tisdag kommer närmare. Har haft en rätt så grym dag idag. Dock har min hosta varit så himla förjävlig. Så fort jag kommer inomhus hostar jag nästan upp lungorna i evigheter. Tur man har grymma kompisar som gör att man tänker på annat istället. På svenskan kollade vi på film och på biologin gjorde vi en uppgift som var enkel. Alltså var det rätt lugnt idag. På matten hände det inte så mycket.


Dagens ridpass då. Red på Lady igen. Byter väldigt ofta. Vanligtvis byter vi häst efter 4 lektioner men jag byter nästan alltid häst mellan de lektionerna. Bryr mig inte så mycket då det är kul med olika hästar men ibland blir jag lite smått fundersam. Hur som helst var det markarbete idag. Vi jobbade på att byta galopp på rätt ställe. Uppvärmningen i skritt och trav innehöll en del skänkelvikningar för min och Ladys del. Kände att om vi jobbar på det blir hon någolunda smidigare. Btw, i min grupp får vi värma upp själva. Dock ville hon gärna bli tung så jag vart tvungen att bära upp henne. Men fick till det av och till. Det var mest problem med det i galoppen och under övningen. 

 

Här har vi de två övningarna som gjordes idag, ritat i paint. Övning 1: Vänder upp mot medellinjen mot bommarna i trav. Men innan bommarna är det en volt på ca 10 meter runt en bom. Sen över de tre bommarna och en 10 metersvolt efter det igen. Här var Lady lite trög i svängarna ibland. Var verkligen tvungen att mata på med rätt skänkel och mjukna lite extra i tyglarna. Annars var hon mer rak än böjd. När vi sedan skulle ut på spåret igen ville hon gärna gena så då vart jag tvungen att vara väldigt bestämd.

Övning 2: Detta gjorde vi i galopp. Över bommarna på medellinjen och sedan två serpentinbågar över upphöjda bommar. Samt byta galopp efter varje båge. Detta var lättare sagt än gjort. Fick bära på henne hela tiden vilket gjorde att svängarna vart knasiga och galoppen byttes inte. I slutet gick det helt klart bättre. Fick ''jaga'' på henne mer så hon vaknar upp och förstår att jag inte kan bära på henne hela tiden. Slutet gick helt klart bättre. Svängarna blev mer eller mindre perfekta och hon bytte galopp när jag bad henne. 

Travade sedan av henne på halvlånga tyglar och hon sökte sig ner fint samt frustade. 


I morgon är det tisdag, den jobbigaste dagen på veckan. Snark. Inte helt 100 på hur jag ska göra med morgondagen. Ska ge dagen en chans och sedan får vi se. Efter skolan åker jag till stallet. Tar en promenad med ponnysarna, ev trickträning/ bus i hagen. Sen mockar jag en stund. Efter stallet blir det träning, äntligen! Längtar som bara den. Tänker strunta i hur lång tid det kommer ta. Jag SKA träna tills jag är färdig för det behöver jag efter förkylningen. Funderar sedan på onsdagen att vakna tidigare för att hinna med en löprunda innan skolan. Hur mysigt skulle inte det vara? Hoppas solen är framme då! Startar morgondagen med en smoothie, mumsig frukost och bloggen. This will be perfekt!

 

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards