cupperponie

Alla inlägg under juli 2015

Av Cupper Ponie - 25 juli 2015 17:12

Uteritt, bus, träning och läsning är en bra kortfattning av dagen. Startade morgonen med en mumsig frukost. Färska svenska jordgubbar med vaniljyogurt, simpelt men såå gott. Passade på att fortsätta läsa innan stallet. Läste i kanske två timmar eller så. Runt 9 åkte jag iväg till stallet. Solen sken, varmt och kvavt var det också. Men jag och Durasell drog ut på en ridtur. Utforskade lite och hade super kul. Inga krav, bara ha kul. Red för det mesta med långa tyglar, dock på vägen hem hade en häst rymt från gården vi red förbi. Så då kortade jag tyglarna lite ifall vi skulle träffa på något. Ramlade, rättare sakt, gled av Durasell också. Han hoppade till, jag hade annat i tankarna så jag gled ner med ena foten till marken. En bil var bakom oss också, haha undra hur min ''avramling'' såg ut. Lite kul var det iallafall. På hemvägen verkade han se spöken lite överallt, hoppade till av småsaker och stannade upp av nyfikenhet. Hm..


Tillbaka till stallet och Durasell var svettig. Apasche fick busa lite i hagen. Tricktränade och gjorde lite allt möjligt skoj. Avslutade sedan när det började regna lite smått. Men vi båda var nöjda. Blev sedan som vanligt mys medans jag väntade på morsan. 


Min lunch fick bli en blandning mellan frusna hallon, äppelbitar, honungsmelon och vindruvor. Hur gott som helst. Älskar frukt och bär, skulle nog kunna leva på det ett bra tag. Synd att nyttigheter gärna är dyrt. Även här fortsatte jag läsa, har snart läst ut första boken. Gillar helt klart boken bättre än filmen. Har alltid tyckt att filmen är superbra, men efter ha läst boken blir jag mer besviken på filmen. Så tumme ner för det. Runt fyra blev det träning. Dagens after workoutsnack blev jordgubbar. Mums, mums, och mer mums.


Nu ska jag fortsätta läsa, finns inte så mycket att göra nå mer denna dag då regnet smattrar utanför. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 24 juli 2015 17:11

Kom inte in o jobbade idag, fortfarande låst. Förstår absolut ingenting. Får väll se hur det blir nästa vecka istället. Var med hästarna till runt 1 tiden. Tömkörde Apasche en stund på en volt. Gick toppen. Dock är hans bett för stort så det har börjar skava i mungiporna på honom. Ska låta det läka, så han får vara utan bett i några dagar. Han skulle behöva både nytt bett och sele, han har blivit såå liten sen han började motioneras varje dag, alltså sen i höstas. Avslutade iallafall med en kort promenad efter ha tömkört honom. Svettig men glad verkade han vara. Tog sedan en promenad med Durasell. Apasche verkade vara sugen på att följa med så han hängde också med. 


Resten av tiden låg jag ner i gräset i hagen, kliade hästarna, fick kli tillbaka samt lyssnade på Coldplay. Trots jag inte gjorde så mycket vid den stunden så var det sjukt mysigt. Hade jag vetat att jag inte kommer in till jobbet idag heller hade min bok följt med. Gav upp med att försöka kunna jobba då jag aldrig kom in så då drog jag hem. Tränade, käkade jordgubbar, handlade lite naturgodis, läst bok och om en stund drar jag iväg till farsan då de bjuder på mat. 


Blir tidig morgon för mig i morgon då jag ska hinna fixa med hästarna innan skitvädret drar in. Kameran hänger med, hoppas på att jag hinner ta bilder innan skitvädret iallafall. Durasell ska ridas och Apasche tänkte jag hoppa lite med samt klättra i skogen. Vi hörs!

 

En springade fluffboll :D Nej men typ, älskar ponnysarnas fluff de får på vintern

Av Cupper Ponie - 23 juli 2015 18:41

Blev inget jobb för mig konstigt nog. Där jag jobbar var det låst och jag såg inge folk på gården. När jag väl såg folk så var de upptagna, ville inte störa då. Kollade några gånger om någon hade låst upp men icke. De hade hört och sett var jag var också så de hade ju kunnat gå till mig om de undrade varför jag inte jobbade etc. Men icke, så de får helt enkelt skylla sig själva. Istället var jag med ponnysarna. Red Durasell en stund på morgonen, smörjde träns, sele och tyglar, finputsade ponnysarna, lyssnade på en låt tre timmar i streck, kliade ponnysarna och fick kli tillbaka, Apasche fick vara packåsna och jag pyntade svansarna med lite blommor. Det höll jag på med tills klockan 3. Från 9 till 15.00 väntade jag på att få jobba, men vid tre gav jag upp. Men det gjorde absolut ingenting. Istället hade jag tid att göra lite grejs med hästarna som sällan hinns med. 


Att bli kliad av ponnysarna var nog dagens favorit, iallafall när Apasche kliade. Han var väldigt mjuk i kliandet, det var typ massage för ryggen. Durasell däremot, han tog verkligen tag i huden och bet till ibland, det var hemskt. Men annars var det väldigt mysigt. Tränsen, selen och tyglarna blev riktigt fina, glansiga och rena efter lite putsning. Skulle ha fixat det där för länge sedan men tiden har inte funnits. Hästarna blev då också finputsade, varade inte så länge. De passade självklart på att rulla i hagen, även en fågel sket i ansiktet på Durasell. Efter det ville man inte riktigt ha nära kontakt med hans ansikte. Får tvätta bort det i morgon om han inte lyckas få bort det själv. 


Efter 3 var jag hemma iallafall. Har läst bok och kollat hööks nya katalog. Är lite småkär i vissa grejer. Ska visa er mina favoriter sen. Hade tänkt att träna också men jag är såå trött. Tror det har med vädret att göra, blir lätt trött när vädret är upp och ner. Istället blir det yoga och cardio i morgon. Ska även påminna mig själv att rengöra hästarna öron i morgon samt lägga smörja på såren. Tycker så synd om ponnysarna, ni ska bara se hur öronen ser ut. Usch säger jag bara, flugjävlar. 


I morgon blir det (förhoppningsvis) jobb. Blir promenad för Durasell och tömkörning för Apasche. Snart helg, längtar! Nu blir det att fortsätta läsa bok, är totalt fast trots jag har sett filmen, men jag får helt klart en annan upplevelse av att läsa boken. Vi hörs!

        

Av Cupper Ponie - 22 juli 2015 19:01

Onsdagen avklarad och jag ska om en stund läsa bok innan jag går o lägger mig. Longerade Apasche i morse och Durasell longerade jag på eftermiddagen. Avslutade med trickträning och lite annat skoj. Inte superlätt att vara ute när solen ligger på för då kommer massa bromsar, stora som små. Riktigt drygt. Men vi försökte iallafall. Cyklade hem runt halv 5, slutade tidigare då jag inte hade nå mer att göra för dagen. Så runt 5 var jag hemma. Käkade och sedan tränade. Typ så ser mina dagar ut ett tag till, stall, jobb och sist träning. Tur det blir lite annat på helgerna oftast. 


I morgon ska det regna igen, har hittills bara sett solen en dag denna vecka och det är idag. Om hästarna inte är allt för dyngsura i morgonbitti blir det en ridpass för Durasell och tömkörning för Apasche. Annars så blir det nog promenering i regnet. I helgen hade jag tänkt att ta en långritt med Durasell, utforska lite vägar etc. Samt hoppa hade tänkt att de skulle få göra igen. Om jag hittar fler saker man kan använda som hinderstöd/hinder så kan vi jobba lite på teknik etc. Skulle vara kul. 


Annars händer inte så mycket denna helg, om inget spontant händer så klart. Nu ska jag läsa bok. Vi hörs!

     

Av Cupper Ponie - 22 juli 2015 07:16

God morgon! Fick lite annat att göra igår, därför fick bloggen lida. Nu är det onsdag iallafall. Igår ramlade pengar in på kontot. Hade tänkt att köpa nya kläder/träningskläder men det blir inte lätt. Sommarkläder vill jag ju ha men var är sommaren? Aja, ska spara pengarna jag har just nu och troligen gör jag inget med pengarna förens jag får sista lönen, alltså i augusti. Vet att en del kommer sparas iallafall, sen får vi se hur mycket jag har kvar på kontot. Ska dock ev leta efter flughuvor med öron till ponnysarna. Har sett att massa små flugor sätter sig i öronen på hästarna så de har sår och skit där inne. Ska titta runt lite på nätet så får vi se om jag hittar två i shettisstorlek, inte lätt kan jag säga. På en del står det storlek S, XS etc men sådant där är jag så dålig på. Får väll annat lyckas sy ihop ett eget med randomtyg här hemma. 


Snart drar jag iväg till stallet. Tänkte longera ponnysarna innan jobbet. Hann bara tömköra Durasell igår så Apasche fick vila men det gör inget. Om tiden finns blir det lite lätt trickträning också. Cyklar sen hem efter jobbet, runt 17.00 Tränar och sedan ska jag försöka sätta mig framför bloggen. Om jag så klart inte läser bok istället..


Hur som helst så ska jag även kolla lite på träningskläder så får vi se om jag köper någonting nu eller sen efter min sista lön. Men först och främst ska jag leta efter flughuvor. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 21 juli 2015 07:33

God morgon! Drar snart iväg till stallet, Dursell ska tömköras på volt idag och Apasche det samma om jag hinner. Durasell vilade igår då det ösregnade som bara den. Apasche hann jag tömköra lite innan det blev att för jävligt, dock jävlades han en del i slutet. Fick till slut ordning på honom iallafall. Jobbade sedan 10.00 till 17.00 Tittade på film med morsan och direkt efter filmen tränade jag. Så det blev lite sent men et vara bara skönt att ha det avklarat. Idag blir det däremot träning direkt efter jobbet. Ben och rumpa står på schemat. 


Tänkte hinna med bloggen lite också under kvällen, samt läsa bok. Snart ramlar pengar in också, har tänkt att spara en del men självklart kommer lite pengar användas, behöver ju nya träningskläder, vanliga kläder etc etc ;) Vet dock inte hur mycket jag får, hoppas på en del iallafall. Runt 25te borde pengarna komma då det är löning då men jag har ingen aning hehe. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 20 juli 2015 10:30

Måndag: Mage

Tisdag: Ben och rumpa

Onsdag: Rygg, axlar och armar

Torsdag: Cardio

Fredag: Yoga

Lördag: Cardio + ben

Söndag: Löprunda


Om jag hinner lägger jag in en till löprunda mitt i veckan, antingen innan eller efter jobbet.


Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards