cupperponie

Alla inlägg under juli 2015

Av Cupper Ponie - 5 juli 2015 20:06

Fick ändra planerna lite idag. Istället för att tömköra båda ponnysar och sedan springa med de så fick Durasell hänga med och springa, Apasche fick longeras då jag var helt slut efter springrundan. 


Så jag började alltså att ta en springrunda med Durasell. Passade även på att inviga mina nya träningsshorts. Blev en runda till kyrkan. Sprang hela vägen dit, sen sprang vi in mot husen. Där finns en liten kort väg som vi gick. Durasell blev väldigt trött så då fick vi sakta ner. Sen sprang vi en bit hemåt. Durasell var pigg som satan helt plötsligt. Hängde knappt med. Passade då på att öka en del i uppförsbackarna, så fick Durasell galoppera lite också. Tog sedan en lång tid på oss att gå ner i varv, så vi gick en bit tillbaka till stallet. Svettig var vi båda. Fick med fel tröja också, istället för träningslinne fick jag med tränings t-tröja. Alldelles för varmt om man frågar mig. Sprang istället i sportbh och shorts. Det är helt enkelt för varmt annars.


Var helt slut efter springrundan så Apasche fick longeras en stund i alla gångarter istället för att tömköras. Men det blir nya tag i morgon. 


Ny vecka startar i morgon och det betyder även en ny jobbvecka. Regna i morgon ska det tydligen också göra. Hoppas det, för nu är det banne mig för varmt. Mindre kul om jag måste cykla i regnet dock. Hoppas farsan kan köra mig. Ska hinna med att tömköra båda ponnysar innan jag drar hem iallafall. Apasche tömkörs innan jobbet och Durasell tömkörs nog under min rast. Nu blir det chill för mig resten av kvällen. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 5 juli 2015 07:58

Då är det Söndag igen då. Helgen drar mot sitt slut och en ny vecka väntar. Varmt som satan både inne och ute vilket har gett mig huvudvärk. Usch. Hade även en dröm i natt som var hemsk. Inte typ läskig utan bara hemsk. Skulle det där hända i verkligheten skulle jag aldrig kunna förlåta personen, oavsett om personen är i familjen eller en kompis. Min arm hade också somnat, så när jag försökte väcka den gungade den runt bara. Kanske inte det trevligaste att se så här på morgonen.


Dagen bjuder på värme och sol, men alldelles för mycket för min smak. Det är för varmt. Antingen är det för kallt eller för varmt, aldrig lagom. Ska träna runt lunch ett tag innan stallet sen ikväll. Mobilen ska uppdateras innan också. Sen stallet ikväll då. Tömkör ponnysarna och sedan efteråt så blir det kanske en springrunda. Eller så tömkör jag bara Apasche och springer en runda med Durasell. Vi får helt enkelt se. Hade tänkt att försöka springa åtminstånde en gång i veckan, och det är roligare att ha hästarna med så därför får åtminstånde en av de följa med. Annars så händer det inte så mycket idag. Får väll se mer vad dagen bjuder på. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 4 juli 2015 19:55

Durasell reds ett dressyrpass. Skrittade och travade igång honom på grusvägarna en kortis. Gick finfint. Han hade dock en del energi så från ingen stans gick han in i galopp. Galopperar inte på honom då vi inte vet hur mycket han orkar med ryttare på ryggen. Men nu när han har fått en del muskler och blivit av med en del fett tror jag inte att det är någon fara att galoppera, åtminstånde korta stunder borde funka. Hur som helst! När vi sedan kom tillbaka till hagen jobbade vi en del på volt för att få honom runt i kroppen samt för att han ska börja lyssna mer på mina skänklar. Han var trög i början men sen blev han så himla fin. Gjorde sedan lite bågar, ökningar etc sen i slutet. Avslutade med att trava av honom på långa tyglar. Sökte sig ner fint och öronen flaxade runt. Så himla nöjd! Svettig blev han efteråt och jag blev hårig om mina ben. Red i shorts btw.


Apasche tömkördes i skogen och på grusvägarna. Började med att låta han klättra i en backe i trav och lite galopp några gånger. Super kul hade han. Hade det inte varit för att jag är livrädd för fästingar hade vi gått längre in i skogen, men högt gräs vägrar jag gå i. Efter det gick fick han gå lite slalom på vägarna. Tillbaka mot stallet var han sjuukt fin. Trampade under sig bra, huvudet neråt och halsen kortad. Han är rätt svårt att korta ner nacken på, han blir gärna lång men det blir bara bättre och bättre. När han sedan skrittades av sökte han sig neråt, frustade och var nöjd. Svettig han också. 


Hästarna går verkligen toppen just nu. Hoppas det håller i sig ett tag. Guldstjärna till ponnysarna iallafall!

 

Av Cupper Ponie - 4 juli 2015 08:30

God morgon! Lördag är det idag och jag drar inte till stallet förens ikväll. Så under dagen kommer jag sitta vid datorn och kolla på sommarkläder, dags att beställa nytt helt enkelt. Och någon gång under dagen ska jag träna rygg och abs. Vilade ju från träningen igår vilket helt klart behövdes, tog bara en kort promenix till coop. På torsdag är även sista dagen med 4 veckors träningsprogramet, är väldigt nöjd över resultatet. Min mage har inte ändrats så mycket mot vad rumpan har men uthålligheten har förbättrats en del. Jag är nöjd iallafall. 


Stallet idag då. Pga värmen så drar jag inte dit förens ikväll, annars kommer väll både jag och hästarna kollapsa. Troligen skippar jag cykeln ifall morsan kan köra mig på mototcykeln. Apasche ska tömköras och Durasell ska ridas. Durasell rids en del just nu men vi har kommit in i en fas där det går så himla bra. Han utvecklas även mer och mer. Troligen nästa vecka eller veckan efter ska han få vila från ridningen någon vecka. Men först ska vi avsluta på bästa sett innan så klart. Apasche ska få tömköras en del nu då han tycker det är så kul. Pga sår har han inte riktigt kunnat tömköras men nu är såret nästan helt läkt och selen kan sättas på. 


I morgon kväll tömkörs båda ponnysarna. Och när jag ändå är där tänkte jag passa på att ta en springrunda. Ponnysarna kanske får hänga med. Beror på om de orkar efter tömkörningen. Tror dock inte att det ska vara några problem. 


Så ser min helg ut, kanske hittar på något spontant, typ ta med kameran till stallet eller så. Vi hörs!

   

Av Cupper Ponie - 3 juli 2015 07:01

God morgon! Höll på att dö i värmen igår så bloggen fick vara stilla. Gårdagens heldag i stallet blev inte riktigt en heldag. Tömkörde Durasell och hade Apasche med på släp, men nå mer gjordes inte. Både jag och hästarna höll på att dö i värmen. Samt massa bromsar, stora som små ville gärna sätta sig på en. Snuskiga djur. Så jag drog hem när de hade fått motioneras istället. 


Idag blir det iallafall jobb igen. Får vi se om jag ska jobba till 5 eller om jag får sluta tidigare. Troligen får hästarna vila idag. I helgen drar jag till stallet på kvällen för att slippa värmen. Nästa vecka funderar jag på att träna på morgonen så hinner jag med hästarna efter jobbet istället för innan. 


Men nu är det fredag och när jag har kommit hem tänkte jag köpa lite naturgodis. Troligen blir det vila från träningen idag. Skulle ha kört ett armpass idag men jag la in ett armpass igår ifall jag skippade dagens. Kör lite yoga istället om jag får tråkigt. Så ser dagen ut, inge speciellt helt enkelt. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 2 juli 2015 06:45

Är ledig idag igen, fick reda på det igår eftermiddag. Och gissa vad som väntar då. Jo en heldag i stallet. Tänkte hitta på lite allt möjligt faktist. Mocka hagen, putska utrustning, motionera hästarna etc. Tänkte tömköra Durasell med Apasche på släp en lång runda. Apasche får bli packåsna då vattenflaska och mat ska hänga med också. Efteråt blir det då mockning och läderputsning. Kommer nog vara alldelles slut efteråt. När jag är färdig vet jag inte men när jag har kommit hem sätter jag mig antingen framför datorn eller tränar, beror på hur mycket klockan blir. 


Det är dagens planer iallafall. Ska bli väldigt skoj, hoppas vi överlever värmen bara. That's pretty mutch everything i have to say. Ska fixa mat och dricka till stallet, vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 1 juli 2015 18:16

Åt knäckebröd för en stund sedan. Helt plötsligt gick en av mina tänder på hälften, ena halvan ramla ur munnen. Ja.. Inte varje dag detta händer. Har nu en halv tand samt lite rester från biten som gick av kvar, sen har jag tappar ännu en tand. Ja jag vet, mina tänder är sena på att släppas. Har inte ens tappat hälften av alla tänder. Okej, nog om tandprat! Gissar nog på att få åka till tandläkaren snart då..

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards