cupperponie

Alla inlägg under juli 2015

Av Cupper Ponie - 11 juli 2015 11:42

Tog sovmorgon till halv 8 i morse. Längre behövde jag inte. Fixade och trixad lite på datorn tills jag fick en riktig kick. Hade tänkt att dra till stallet men det är verkligen varmt ute. Inte lika varmt som förra veckan men fortfarande väldigt varmt. Så det blir stallet ikväll istället. Istället hämtade jag min longboard från källaren. Har inte åkt på den sen förra året. Är inte världbäst på det direkt men nu jävlar ska jag blir bra på att åka den. Så jag drog ut och åkte på den, testade svänga en del etc. Blev svettig som inihelvete av värmen så där kände jag att jag är glad att jag tar stallet ikväll istället. Blev många jag i den meningen. Kom sedan hem efter kanske en timme med en blåsa på vänsterfot. Men det var det värt. 


Så har min förmiddag spenderats, ska nog ut om en stund igen. Sen ikväll drar jag till stallet för att tömköra ponnysarna. Fokus på Durasells skritt och Apasche klättras i skogen. Yep, det här blir nog bra. Vi hörs!

 Har ingen passande bild så det fick bli en bild från google

Av Cupper Ponie - 10 juli 2015 21:20

Lördag: Apasche tömkörs i skogen, låter han klättra lite osv. Var nu ett tag sedan men jag får väll offra mig trots jag hatar fästingar. Men som sakt, det beror på vilken och var i skogen jag tänkte gå. Durasell tömkörs han också. Mycket skrittjobb samt lite trav. Jag själv ska träna hela kroppen när jag känner för det. 


Söndag: Rider Durasell en stund. Blir dressyr på grusvägarna. Jobba mycket på att få honom mjuk. Apasche hänger med på en löprunda. Tänkte ta en ganska så lång runda trots allt. Vet inte riktigt vart än men jag har mina aningar. Avslutar sedan dagen med träning för överkroppen.


Så ser mig och hästarnas helg ut. Om det kommer hända nå mer vet jag inte, det märker vi. Men ingen är planerat mer än det jag redan har skrivit. Tar helgen som den kommer. Nu går jag och lägger mig efter en lång dag så får vi se när jag vaknar i morgon. Blir nog lite sovmorgon efter denna tidiga dag. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 10 juli 2015 20:57

Apasche fick tömköras över bom idag. Det behövdes verkligen. Han är vanligtvis väldigt duktig på att komma över bommar i olika höjder. Har däremot aldrig tömkört honom över bom. Så jag tömkörde igång honom ett bra tag på grusvägarna så han joggades igång. Tränade lite på stop och start också. Han gillade inte att stå stilla. Tuggade på bettet, snurrade och huvudet och försökte gå framåt. Men efter ett tag så lugnade han ner sig. När han hade joggats igång och var redo för att jobba över en bom blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig. Han krånglade en del. Han gick massa kringelkrokika vägar vad jag än gjorde. Segade som bara den gjorde han också. Bommen föll varenda gång och jag blev lite trött på det, för jag VET att han kan det här. Så jag längde tömmarna, höll mig mer bredvid och ökade tempot. Då gick det mycket bättre. Men det tog sin stund tills han fattade grejen. Han krökade gärna på nacken och segade ner fast jag inte bad om det. Sen så gick det äntligen. Efter ha gått över bommen helt utan problem på raken lämnade vi det där. Avslutade sedan med lite slalom för att få han lite mer mjuk. 


Durasell fick allt kämpa på idag. Tömkörde honom på en volt i skritt och trav. Sen körde vi även på galopp. Det gick ovanligt bra med galoppen så han fick allt galoppera ett bra tag. Trött och svettig blev han men det behövde han. Höger varv gick bäst. Där galopperade han på i lugnt tempo och jobbade med kroppen bra. Huvudet var inte uppe bland molnen utan den var krökt och fin, samt högerställningen satt perfekt. Durasell har som sakt svårt med högerställningen och vi har jobbat på det ett tag men vi har en del kvar. Efter ha fått galoppera flertals varv i höger varv fick han skritta en stund och sedan bytte vi till vänster varv. Där gick det inte lika bra. Lång i formen och svårt att hålla galoppen. Troligen pga trötthet men han måste även stärkas mer i vänster galopp. Skrittade sedan av en väldigt svettig ponni.

 

Av Cupper Ponie - 9 juli 2015 19:04

Höll på att somna den sista timmen på jobbet. Usch så trött man kan vara. Skippade därför träning efteråt just pga hur trött jag är. Blir att sova tidigt ikväll då jag ska upp vid 5 i morgon. Japp, ni hörde rätt. Morsan kör mig till stallet innan jobbet då jag ska hinna med att motionera hästarna ordentligt innan jobbet. Tänkte tömköra ponnysarna verkligen ordentligt. Då får det ta en timme eller två, spelar ingen roll, jag vill ha en bra avslut efter ha jobbat igenom ordentligt. Kanske hinner med att rykta hästarna en lång stund också innan jobbet, tänkte även trickträna lite om tiden finns. Och efter stallet blir det träning. Kommer nog vara helt slut sen i morgonkväll men tack och lov är det snart helg. 


Idag fick iallafall Apasche tömköras och Durasell ridas. Apasche tömkörde jag en stund ute på grusvägarna. Har kollat runt lite på nätet om hur jag ska få Apasche i lägre form när vi tömkör, han har då gärna näsan bland molnen. Provade på det idag och det gick hur bra som helst. Ibland blev han dock lite för kort, nästan rollkur-aktig, vilket inte var så bra men jag märkte hur jag skulle få han ur den formen. Kommer nu använda detta sätt då och då så han får jobba lite annorlunda ibland också. 
Durasell skrittade och travade jag igång en stund på grusvägarna och sedan jobbade på en volt i hagen. Det är nu det börjar bli dags att köra lite mer ordentliga dressyrpass igen på honom. Igår fick han jobba hårt i uppförsbackar i skogen vilket han tyckte var skitkul, nu blir det dressyr några gånger till innan han får ha kul i skogen igen. Avslutade iallafall när han gick som bäst. 


Nu ska jag fortsätta titta på en film tills jag mer eller mindre somnar. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 8 juli 2015 07:34

Idag är det onsdag och helgen närmar sig whop whop. Desvärre försvann sommaren lite väl snabbt. Antingen har det ösregnat eller så har det varit storm ute. Hej höst. Hästarna har inte heller fått jobba så mycket denna vecka pga vädret. Vill som sakt inte sätta på utrustning när hästarna är dyngsura då det kan lätt brännas. Hann iallafall tömköra Apasche igår. Gick finfint. Men eftersom hade krånglade en del i början hann jag inte med Durasell. Den tjockisen har vilat två dagar nu. Inte bra. Ska se om jag lyckas hitta på något med honom. Typ låta han klättra i skogen eller så. Det är säkert blött och halt i hagen så longering blir det inte heller. Vet inte alls hur jag ska göra just nu. I sånna här lägen hade man viljat ha paddock eller ridhus, gärna även regntäcken på ponnysarna. 


Hoppas på bättre väder snart. Och med bättre väder menar jag inte sol och 30+, då menar jag uppehåll och lagom tempratur. Vi hörs!

 

Av Cupper Ponie - 7 juli 2015 10:45

 

Original bild. Tog denna bild i höstas när jag var i Skåne. Har för mig att bilden togs under soluppgång, inte helt säker. Är iallafall väldigt nöjd med bilden. Däremot stör jag mig bl.a på tråden till hagen i bakgrunden. Ljuset är väldigt blekt också. Självklart har det sin charm men lite bättre ljus skulle jag vilja ha trots allt. Telefonstolpgrejen i bakgrunden är jag inte heller så lycklig över. 

 

Redigerad bild. Här har jag fixat och trixat lite. Bättre ljus samt ingen tråd i bakgrunden som stör. Jag är inte världsbäst på att redigera men för att vara första försöket är jag nöjd. 


Den redigerade bilden är helt klart min favorit men jag gillar båda. De har olika charm.

Av Cupper Ponie - 6 juli 2015 07:35

Det ösregnar ute och jag får ingen skjuss till stallet. Men kul, cykla 5 km i ösregn. 5 km kanske inte låter så mycket men vägarna är katastrof vilket gör det jobbigt. Uppförsbackar från helvetet och förstörda grusvägar man knappt kan cykla på. Regnkläder har man inte heller. 


Får se vad jag gör med hästarna. Kommer jag plaskvåt till stallet vet jag inte om det finns någon lust att motionera hästisarna. De är säkert också plaskvåta när jag kommer så utrustning tänker jag inte sätta på dom. Vill som sakt inte att det ska brännas så päls faller av etc. Får väll se hur jag gör. 


Skjuss hem får jag iallafall, tur det. Träning ikväll och sedan har jag tid att blogga. Så vi hörs ikväll!

   

Presentation


Välkommen hit! Här kan ni läsa om min vardag som innehåller en del häst. Jag sköter om två shetlandsponnysar varje dag som tömkörs, tricktränas, ja allt möjligt. En gång i veckan rider jag även på ridskola. 4-7 dagar i veckan tränar jag också en del just

Fråga mig

33 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards